ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών: Η Σουηδία ισοπέδωσε 5-0 την Ιταλία και πέρασε στις "16", η Γαλλία λύγισε τη Βραζιλία

Οι Σουηδές πανηγυρίζουν κόντρα στην Ιταλία
Οι Σουηδές πανηγυρίζουν κόντρα στην Ιταλία © 2023 JOHN COWPLAND / AP IMAGES

Η Ιταλία γνώρισε βαριά ήττα με 5-0 από τη Σουηδία στη 2η αγωνιστική του 7ου ομίλου στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών, ενώ στον 6ο όμιλο η Γαλλία λύγισε με 2-1 τη Βραζιλία χάρη στο γκολ της Ρενάρντ κι η Τζαμάικα επιβλήθηκε 1-0 του Παναμά.

Πολλά γκολ είχε η 2η αγωνιστική στον έκτο κι έβδομο όμιλο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών, με τη Ρενάρντ να χαρίζει τη νίκη στη Γαλλία λυγίζοντας με 2-1 τη Βραζιλία και τη Σβάμπι να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ στο Παναμάς - Τζαμάικα, δίνοντας ένα σημαντικό τρίποντο στις Τζαμαϊκανές για την πρόκριση στις "16".

Στον άλλο όμιλο η Σουηδία ήταν καταιγιστική απέναντι στην Ιταλία, την οποία διέσυρε με το ευρύ 5-0 κι έκλεισε θέση για τις "16" της διοργάνωσης.

Οι Σουηδές μέσα σε έξι λεπτά στο πρώτο μέρος απέκτησαν ένα καλό προβάδισμα προτού πάνε στα αποδυτήρια. Στο 39' η Ιλεστέντ άνοιξε το σκορ, στο 44΄ η Ρόλφε έγραψε το 2-0 για να έρθει στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων η Μπλακστένιους και να πετύχει το τρίτο γκολ

Στο δεύτερο μέρος συνέχισαν με τον ίδιο ρυθμό, σημειώνοντας ακόμα δύο τέρματα με την Ιλεστέντ στο 50', ενώ τη νίκη υπέγραψε στο 90+5' η Μπλόμκβιστ.

Στον έκτο όμιλο η Γαλλία ξεκίνησε καλά και προηγήθηκε στο 17ο λεπτό με τη Σομέρ . Η Βραζιλία ισοφάρισε στο 58' με την Νταμπίνια, αλλά η Ρενάρντ πέτυχε το χρυσό γκολ για τις "τρικολόρ", χαρίζοντας ένα σημαντικό τρίποντο στην ομάδα της.

Η Σουάμπι με κεφαλιά πέτυχε το μοναδικό γκολ στον αγώνα του Παναμά, που έμεινε εκτός συνέχειας, και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες της ομάδας της να προκριθεί στην επόμενη φάση.

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΑΛΛΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ