ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών: Η Γαλλία ξέσπασε με εξάρα στον Παναμά και πέταξε για τις "16" παρέα με την Τζαμάικα

Οι παίκτριες της Γαλλίας πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στον Παναμά
Οι παίκτριες της Γαλλίας πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στον Παναμά © 2023 MARK BAKER / AP IMAGES

Καταιγιστική ήταν η Γαλλία απέναντι στον Παναμά, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, επικράτησε 6-3 και προκρίθηκε στις "16" στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών. Τζαμάικα και Βραζιλία έμειναν στο 0-0, με τις Τζαμαϊκανές να παίρνουν το δεύτερο εισιτήριο.

Η Γαλλία κι η Τζαμάικα είναι οι δύο ομάδες που πήραν τα εισιτήρια από τον έκτο όμιλο για τις "16" Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών, αφήνοντας εκτός τη Βραζιλία και τον Παναμά.

Η Γαλλία, που πέρασε ως πρώτη με επτά βαθμούς, βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις από το 2ο λεπτό του αγώνα, όμως στη συνέχεια ξέσπασε κόντρα στον Παναμά επικρατώντας με το ευρύ 6-3, σ' ένα ματς που είχε οκτώ γκολ και τρία πέναλτι (ένα για τον Παναμά και δύο για τη Γαλλία).

Ο Παναμάς προηγήθηκε με ένα πανέμορφο γκολ από στημένη φάση Η Κοξ εκτέλεσε το φάουλ που κέρδισε η ομάδα μακριά από την περιοχή με απόλυτη δεξιοτεχνία κι έστειλε την μπάλα στο "γάμα" της Πιρό-Μανίν, δίνοντας γράφοντας το 1-0.

Η 26χρονη πέτυχε το πρώτο γκολ στην ιστορία του Παναμά στη διοργάνωση και το πανηγύρισε έντονα βάζοντας μάλιστα και τα κλάματα.

Οι "τρικολόρ" ισοφάρισαν 1-1 στο 21' μετά το αυτογκόλ της Σαλαζάρ, η οποία επιχείρησε να απομακρύνει την μπάλα, όμως την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας.

Πριν η διαιτητής σφυρίξει για ημίχρονο, η Γαλλία έφερε τούμπα το ματς και προηγήθηκε με τρία γκολ. Αρχικά η Ντιανί με υποδειγματικό πλασέ έκανε το 1-2 στο 28' και εννέα λεπτά μετά ευστόχησε από την άσπρη βούλα για το 1-3, ενώ στο 45+5' πέτυχε το τέταρτο γκολ.

Οι Γαλλίδες ήταν καταιγιστικές και στο δεύτερο μέρος, σκοράροντας ξανά από τα 11 βήματα με την Ντιανί στο 52'. Ο Πανανάς μείωσε με δύο γκολ στο 64' με πέναλτι και στο 87' σε 3-5, όμως η Γαλλία χτύπησε ξανά με την Μπέτσο, διαμορφώνοντας το τελικό 3-6.

Στο άλλο παιχνίδι, η Βραζιλία χρειαζόταν μόνο νίκη για να προκριθεί στην επόμενη φάση, όμως έμεινε στο 0-0, με την Τζαμάικα να παίρνει εκείνη το εισιτήριο για τις "16" για πρώτη φορά στην ιστορία της στη διοργάνωση.

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΑΛΛΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ