ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών: Γκέλα για τη Γαλλία, νίκησε η Ολλανδία, με ανατροπή η Σουηδία

Φάση από την αναμέτρηση της Γαλλίας με τη Τζαμάικα
Φάση από την αναμέτρηση της Γαλλίας με τη Τζαμάικα 2023 AP PHOTO/RICK RYCROFT

Η Γαλλία που είναι φαβορί για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου υποχρεώθηκε σε ισοπαλία κόντρα στην Τζαμάικα ενώ η Ολλανδία κέρδισε δύσκολα με 1-0 την Πορτογαλία. Τρίποντο με ανατροπή για τη Σουηδία μετα το 2-1 επί της Νοτίου Αφρικής.

Η Γαλλία, εκ των φαβορί για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου γυναικών, ξεκίνησε με το αριστερό τις υποχρεώσεις της καθώς υποχρεώθηκε σε ισοπαλία κόντρα στην Τζαμάικα με το 0-0 να παραμένει μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης.

Οι Γαλλίδες ήταν καλύτερες, είχαν δοκάρι, είχαν συνέχεια τη μπάλα στα πόδια τους αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν έστω ένα γκολ που θα τους έδινε το τρίποντο. Η Τζαμάικα που κατέκτησε τον πρώτο της βαθμό σε Παγκόσμιο Κύπελλο ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με δέκα παίκτριες καθώς αποβλήθηκε η Σο στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Δύσκολα η Ολλανδία

Στο ντέρμπι της αγωνιστικής η Ολλανδία έπαιξε με την Πορτογαλία με τις "Οράνιε" να παίρνουν τη νίκη με ένα γκολ από το 13' του αγώνα το οποίο μέτρησε μέσω VAR. Η Φαν ντερ Φρακτ ήταν η σκόρερ της Ολλανδίας που με κεφαλιά έκανε το 1-0 με την διαιτητή του αγώνα μάλιστα να ανακοινώνει την απόφαση της στον κόσμο που ήταν στο γήπεδο.

Με ανατροπή στο 90' η Σουηδία

Στο ματς που άνοιξε την αυλαία η Σουηδία βρέθηκε να χάνει με 1-0 από τη Νότια Αφρική αλλά κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και να φτάσει στην ανατροπή και στη νίκη με γκολ στο 90'.

Στο 48' η Μαγκάια στο δεύτερο δοκάρι εκμεταλλεύτηκε το διώξιμο και με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής άνοιξε το σκορ. Η Σουηδία κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια στο 65' με τη Ρόλφο και στο 90' έφτασε στο γκολ της νίκης με κεφαλιά της Λεστέντ μετά από κόρνερ από τα δεξιά.

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ