ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών: Αυστραλία και Νιγηρία πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση

Οι παίκτριες της Αυστραλίας πανηγυρίζουν
Οι παίκτριες της Αυστραλίας πανηγυρίζουν © 2023 HAMISH BLAIR / AP IMAGES

Η Αυστραλία υπέγραψε την πρόκριση της στις "16" στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών με 4-0 επί του Καναδά, ενώ η Νιγηρία είναι η δεύτερη ομάδα από τον 2ο όμιλο που πέρασε επίσης, στην επόμενη φάση. Αποκλείστηκαν Καναδάς και Ιρλανδία.

Η Αυστραλία επιβλήθηκε 4-0 του Καναδά με πρωταγωνίστρια τη Ράσο, που πέτυχε δύο τέρματα, και προκρίθηκε στη φάση των "16" στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών. Η Νιγηρία έμεινε στο 0-0 με την Ιρλανδία, αλλά χάρη στην προηγούμενη νίκη επί της Αυστραλίας πήρε το δεύτερο εισιτήριο από τον 2ο όμιλο.

Μόλις στο 9ο λεπτό του αγώνα οι Αυστραλές πήραν προβάδισμα με τη Ράσο, η οποία εκμεταλλεύτηκε την τρικυμία της αντίπαλης άμυνας και σκόραρε για το 0-1, με τη φάση να ελέγχεται από το VAR.

Η Ράσο χτύπησε ξανά, μισή ώρα μετά, κι αφού επικράτησε αναστάτωση στην άμυνα του Καναδά μετά από εκτέλεση κόρνερ, πήρε την ευκαιρία κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2.

Το τρίτο γκολ σημείωσε η Φόουλερ στο 58', ενώ από την άσπρη βούλα η Κάτλι σφράγισε τη νίκη με 4-0 στο 90+4'.

Το άλλο παιχνίδι του ομίλου έληξε χωρίς νικητή, με τη Νιγηρία όμως να παίρνει την πρόκριση με πέντε βαθμούς και την Ιρλανδία μαζί με τον Καναδά να αποκλείονται από τη συνέχεια.

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΝΑΔΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΝΙΓΗΡΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ