ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

ΠΑΕ Πανιώνιος: "Να μην προτρέχετε"

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ μπορεί να ανακοίνωσε ότι ο Πανιώνιος δεν εξασφάλισε άδεια συμμετοχής αλλά οι "κυανέρυθροι" με ανακοίνωση τους τονίζουν ότι η συγκεκριμένη άδεια αφορά τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και όχι τη συμμετοχή στην Super League.

Την Τρίτη το απόγευμα το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε πως Παναθηναϊκός και Πανιώνιος δεν εξασφάλισαν άδεια συμμετοχής στις διεθνείς διοργανώσεις της UEFA.

Λίγες ώρες αργότερα οι "κυανέρυθροι" με επίσημη ανακοίνωση τους ήρθαν να υποστηρίξουν πως η συγκεκριμένη απόφαση αφορά μόνο τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και όχι την Super League και καλούσαν όλους να μην προτρέχουν γιατί θα διαψευστούν.

Ο Πανιώνιος θα κάνει έφεση πάνω στην συγκεκριμένη απόφαση και περιμένει να δικαιωθεί ενώ στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά και στα όσα έχει κάνει η διοίκηση της ομάδας από τη στιγμή που έχει αναλάβει και τονίζοντας ότι η πορεία προς την οικονομική εξυγίανση συνεχίζεται.

Η ανακοίνωση της ομάδας της Νέας Σμύρνης αναφέρει:

"Η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ κατέθεσε αναλυτικό και πλήρη φάκελο στην επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ, προκειμένου να εξασφαλίσει την άδεια συμμετοχής της στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA και του Ελληνικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Α’Εθνικής Επαγγελματικής Κατηγορίας (Super League) για την περίοδο 2018-19.

Η Επιτροπή Αδειοδότησης, και το Πρωτοβάθμιο Όργανο αυτής, σύμφωνα με το σκεπτικό της, έκρινε ικανοποιητικά σε απόλυτο βαθμό τα στοιχεία που προσκόμισε η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ και συγκεκριμένα κατόπιν του ενδελεχούς τηςελέγχου διαπίστωσε την επιμέλεια με την οποία η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ έχει οργανώσει τις διάφορες δραστηριότητες της ομάδας της, έτσι ώστε να πληροί τα κριτήρια που αναφέρονται στις αθλητικές Εγκαταστάσεις, στο ποδοσφαιρικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα και στη Διοίκηση εν γένει συμμορφωθείσα απόλυτα και με τις νομικές της υποχρεώσεις.

Αξίζει δε μνείας το γεγονός, ειδικά σχετικά με τον έλεγχο των οικονομικών κριτηρίων (άρθρα 46-50β), η διαπίστωση από την Επιτροπή,ότι δεν έχουμε ληξιπρόθεσμες οφειλές ανεξόφλητες ή μη διακανονισμένες προς το δημόσιο, το ΙΚΑ, τους ποδοσφαιριστές, τους εργαζομένους και οι μόνες ενστάσεις της, αφορούν στο άρθρο 52 που αφορά την καθαρή οικονομική θέση της εταιρίας (μελλοντικά στοιχεία), όπως αδιαμφισβήτητα προκύπτει και από την από 22-5-2018 επίσημη ανακοίνωση της ΕΠΟ.

Ειδικότερα, σχετικά με τις προϋποθέσεις που τέθηκαν για τη φετινή διαδικασία της αδειοδότησης, από την UEFA και συγκεκριμένα σχετικά με το κριτήριο του άρθρου 52, ήταν επιβεβλημένο οι ΠΑΕ να εξασφαλίσουν την κάλυψη των οικονομικών υποχρεώσεων τους έως και την 30-6-2019,η εταιρία μας εμφάνισε θεαματική απομείωση της αρνητικής καθαρής θέσης.

Η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ από το 2014 όταν και ανέλαβε την εταιρεία επιβαρημένη με υπέρογκα ποσά πολλών εκατομμυρίων ευρώ, φρόντισε με την χρηστή της διοίκηση και την ορθή οικονομική πολιτική που εφάρμοσε, με προτεραιότητα την οικονομική εξυγίανση της εταιρίας, να αποπληρώνει το χρέος αυτής, έχοντας καταβάλλει σημαντικά χρηματικά ποσά.

Σήμερα βρισκόμαστε στη θέση σε σημαντικό βαθμό να έχουν καλυφθεί οι μελλοντικές μας υποχρεώσεις, η διαφορά δε του ποσού που αφορά τα μελλοντικά στοιχεία εύλογα δύναται να καλυφθείενδεικτικά από μεταγραφές ποδοσφαιριστών ενόψει της επικείμενης μεταγραφικής περιόδου, χορηγίες καθώς και με εξορθολογισμό του προϋπολογισμού, με αποτέλεσμα εντός εύλογου χρονικού να διαστήματος να επιτύχει την πλήρη οικονομική της εξυγίανση.

Όλα τα στοιχεία της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ αποδεικνύουν ότι η πορεία της εταιρείας προς την οικονομική της εξυγίανση συνεχίζεται απρόσκοπτα στο πλαίσιο των οδηγιών της ΟΥΕΦΑ περί μηδενικής ή θετικής μελλοντικής οικονομικής θέσης.

Καλούμε δε, όλους αυτούς που προτρέχουν και σπεύδουν να δημοσιεύσουν ανακρίβειες σχετικά με τους λόγους για τους οποίους δεν εξασφάλισε την άδεια η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, να φροντίσουν να ενημερωθούν κατάλληλα. Η μη εξασφάλιση άδειαςαφορά τις Ευρωπαϊκέςκαι μόνοκαι όχι τη συμμετοχή μας στις εγχώριες διοργανώσεις, η οποία θα κριθεί σε επόμενο στάδιο".

TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ