ΑΕΛ

ΠΑΕ ΑΕΛ: "Δεν θα υποκύψουμε στην ανήθικη στάση τους"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Για ανήθικη στάση κατηγόρησε η ΑΕΛ τους Κρίζμαν και Γιοβάνοβιτς που κινήθηκαν νομικά σε βάρος της ΠΑΕ. Αποσύρει την προσφυγή του ο Μλαντένοβιτς, πρόταση για νέο τριετές συμβόλαιο στον Ντέλετιτς.

Νομικά κατά της ΑΕΛ κινήθηκαν τρεις ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν εφέτος στη θεσσαλική ομάδα. Η αναφορά στους Σάντι Κρίζμαν, Μάρκο Γιοβάνοβιτς και Νέμανια Μλαντένοβιτς. Η ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία τους κατηγόρησε για ανήθικη συμπεριφορά.

Ο Μλαντένοβιτς, βέβαια, έκανε γνωστό ότι θα την αποσύρει, λέγοντας στον Αλέξη Κούγια ότι παρασύρθηκε. Από εκεί και πέρα, ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ συναντήθηκε με τον μάνατζερ του Ντέλετιτς. Στον ποδοσφαιριστή προσφέρει νέο τριετές συμβόλαιο, με αυξημένες αποδοχές.

Η ανακοίνωση της ΑΕΛ:

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει ότι κατόπιν συζητήσεως του κ. Κούγια με τον κ. Αντωνίου αποφασίστηκε να ζητηθεί από ορισμένους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είχαν ιδιαίτερα υψηλά συμβόλαια την τρέχουσα χρονιά και έχουν υψηλότερα ακόμα συμβόλαια την επομένη χρονιά και για διαφόρους λόγους (τραυματισμοί και άλλα απρόοπτα γεγονότα) δεν έπαιξαν παρά ελάχιστα παιχνίδια, να λυθούν τα συμβόλαια τους από τις 30/6 και μετά όταν τελειώνει η αγωνιστική σεζόν 2017-18, αφού πρώτα εξοφληθούν σε 4 δόσεις (30/5, 30/6, 30/7 και 30/8), τις ίδιες δηλαδή ημερομηνίες που η Nova θα εξοφλήσει τις δόσεις Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου, οι οποίες δεν έχουν εξοφληθεί μέχρι σήμερα.

Ορισμένοι εξ αυτών των ποδοσφαιριστών (Krizman, Jovanovic, Mladenovic) δεν συμφώνησαν και συγχρόνως μέσω του ΠΣΑΠ, δυστυχώς, κατέθεσαν προσφυγή διεκδικώντας δια της δικαστικής οδού όχι μόνο τα χρήματα που εργάστηκαν και δικαιούνται να πληρωθούν, αλλά και το μισό συμβόλαιο τους της επόμενης χρονιάς, το οποίο μπορούν να εισπράξουν με τις κρατούσες νομικές προβλέψεις. Η ΠΑΕ ΑΕΛ δηλώνει κατηγορηματικά ότι σε αυτήν την ανήθικη συμπεριφορά αυτών που κατέθεσαν προσφυγή και επιμένουν να εισπράξουν χρήματα, τα οποία δεν δικαιούνται από το συμβόλαιο της επόμενης χρονιάς όταν δεν θα αγωνίζονται στην ΑΕΛ, δεν πρόκειται να υποκύψει.

Τις επόμενες ημέρες κατόπιν εντολής της FIFA και της UEFA αλλάζει το νομικό καθεστώς των προσφυγών, αλλά και ο αριθμός των δόσεων για την εξόφληση ποσών τα οποία επιδικάζονται στους ποδοσφαιριστές από προσφυγές και όσοι προσφύγουν, αντί να εξοφληθούν μέχρι το τέλος Αυγούστου όπως τους προτείνεται από την ΑΕΛ, θα αρχίσουν να εισπράττουν κάποια χρήματα κοντά στα Χριστούγεννα και η εξόφλησις των ποσών μπορεί να διαρκέσει ανάλογα με το ύψος του ποσού και πέραν των δύο ετών. Αυτονόητο είναι ότι αυτή η λύσις είναι ιδιαίτερα συμφέρουσα για την ΑΕΛ γιατί εκτός του 50% του συμβολαίου που δεν θα πληρώσει λόγω της προσφυγής θα αποφύγει και να πληρώσει τα ιδιαίτερα υψηλά ποσά αυτών των συμβολαίων προς την εφορία, έχοντας διπλό κέρδος. Αυτονόητο επίσης είναι ότι η ΑΕΛ θα εξαντλήσει και τους 3 βαθμούς δικαιοδοσίας, όπως επίσης και οποιοδήποτε άλλο ένδικο μέσο.

2. Πριν από λίγη ώρα συναντήθηκε ο ποδοσφαιριστής μας Mladenovic με τον κ. Κούγια και συμφώνησαν να αποσύρει αμέσως την προσφυγή του, γεγονός το οποίο χαροποίησε ιδιαιτέρως τον κ. Κούγια, αφού όπως εξήγησε ο Mladenovic παρεσύρθη και η διάθεσή του είναι να μείνει. Η προσφυγή θα αποσυρθεί αύριο το πρωί.

3. Συνάντηση είχε σήμερα ο κ. Κούγιας με τον μάνατζερ του ποδοσφαιριστού μας Deletic με σκοπό την επέκταση για άλλα 3 χρόνια του συμβολαίου του (λήγει 30/6/2019) με ταυτόχρονη αύξηση των αποδοχών του. Τις επόμενες ημέρες η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και με τους Φατιόν και Γκόλια».

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ