ΠΑΕ ΑΕΚ: ''Ειδικός χώρος στο Μουσείο μας για όσους αναίτια πολέμησαν το γήπεδό μας''
Μετά τα εγκαίνια του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού το οποίο στεγάζεται στην OPAP Arena, η ΑΕΚ ετοιμάζεται για τα αντίστοιχα του Μουσείου Ιστορίας της ομάδας, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει σε περίπου δύο μήνες.
Στο πλαίσιο των προετοιμασιών του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού, η ΑΕΚ ενημέρωσε επίσημα ότι ειδικός χώρος σε αυτό θα υπάρχει για όλους όσοι η ίδια καταγγέλλει ότι προσπάθησαν να βάλουν εμπόδια για την ανέγερση του έργου στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Συγκεκριμένα η ΠΑΕ αναφέρει:
''Ξέραμε όταν ξεκινούσε η τιτάνια προσπάθεια για την κατασκευή του γηπέδου μας, πως ο δρόμος δεν θα ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Αλλά βρήκαμε μπροστά μας εμπόδια και εχθρική διάθεση από ανθρώπους και φορείς που έτυχε να εκπροσωπούν, που ούτε καν θα μπορούσαμε να το φανταστούμε. Απείλησαν την εξέλιξη του πλάνου ακόμη και με ακύρωση και τελικά προκάλεσαν μεγάλες και αναίτιες καθυστερήσεις. Κι όλα αυτά μόνο και μόνο λόγω εμπάθειας.
Μας πληγώνει και θα μας πληγώνει για πάντα το γεγονός πως εξαιτίας τους, ένας σημαντικός αριθμός ΑΕΚτζήδων δεν κατάφερε να ζήσει την μαγεία και την συγκίνηση της επιστροφής στο Σπίτι μας και τις μεγάλες στιγμές που έχουμε βιώσει από το πρώτο διάστημα της λειτουργίας του. Δεν μπορούμε να το συγχωρέσουμε αυτό, ούτε να το ξεχάσουμε.
Σε λίγο καιρό θα εγκαινιαστεί το Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ. Αυτή η ιστορία έχει και στιγμές άσχημες. Όμως ανάμεσα σε αυτές οι χειρότερες έχουν να κάνουν με αυτούς που επιχείρησαν να τορπιλίσουν το μέλλον μας, την ζωή της ΑΕΚ, που είναι το νέο της γήπεδο.
Θα υπάρχει ειδικός χώρος στο Μουσείο με αναφορές σε πρόσωπα και κυρίως φωτογραφίες τους όπως ο πρώην δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας, Άρης Βασιλόπουλος. Πέντε χρόνια αναίτιου πολέμου για το γήπεδο μας, αποτυπώνονται στην παρουσία του ως δήμαρχος στην πόλη μας. Όπως και στην παρουσία προσώπων που ήταν στενοί του σύμβουλοι και τον επηρέαζαν, όπως ο τότε δημοτικός σύμβουλος, ο γιατρός Θανάσης Μάλλιος.
Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας από τον Ιανουάριο ως τον Ιούλιο του 2014, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Όλο εκείνο το διάστημα κρατούσε στο συρτάρι του την κομβικής σημασίας Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και δεν την υπέγραφε χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Προκάλεσε τεράστια καθυστέρηση και υπέγραψε την Μελέτη κυριολεκτικά την τελευταία μέρα της θητείας του, όταν δεν είχε άλλο περιθώριο.
Ο διάδοχος του Λαφαζάνη, Παναγιώτης Σκουρλέτης, από τον οποίο ακούσαμε την απίστευτη πρόταση να εγκαταλείψουμε το οικόπεδο μας, και να πάμε να φτιάξουμε γήπεδο στην παλιά εγκατάσταση της Renault.
Αυτοί ως χαρακτηριστικά παραδείγματα, αλλά και άλλοι που πρωταγωνίστησαν στις προσπάθειες ακύρωσης του έργου ζωής για την ΑΕΚ, θα έχουν την θέση τους για πάντα στην ιστορική μας μνήμη κι αυτό θα αποτυπωθεί στο Μουσείο της Ιστορίας μας''.