ΑΕΛ

Ουζουνίδης:"Μπορούμε το θετικό αποτέλεσμα στην Τρίπολη"

Ουζουνίδης:"Μπορούμε το θετικό αποτέλεσμα στην Τρίπολη"
Μαρίνος Ουζουνίδης

Αισιόδοξος για ένα θετικό αποτέλεσμα στην Τρίπολη στο παιχνίδι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Αστέρα, εμφανίστηκε ο Μαρίνος Ουζουνίδης

Ο τεχνικός της Λάρισας τόνισε πιο χαρακτηριστικά:"Ξεκινάει το πρωτάθλημα και όπως κάθε χρονιά το 1ο ματς είναι σημαντικό κυρίως για ψυχολογικούς λόγους. Τα παιδιά που είναι αυτή τη στιγμή στο ρόστερ βρίσκονται σε καλή κατάσταση, ετοιμαζόμαστε όσο καλύτερα μπορούμε και πιστεύω ότι θα κάνουμε ένα καλό παιχνίδι.
Ο αντίπαλος έχει αρκετές αλλαγές στο ρόστερ του, έχουμε συλλέξει τις πληροφορίες μας και πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Το θετικό είναι ότι τα προβλήματα λιγοστεύουν. Υπάρχουν κάποια παιδιά που μπορεί να μην είναι 100% έτοιμα, αλλά αυτό συμβαίνει μερικές φορές στις αρχές του πρωταθλήματος. Είμαι σίγουρος, όμως, ότι όποιος παίξει θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό".

Ο Έλληνας προπονητής ρωτήθηκε για το αν οι Κατσιαρός, Ιγκλέσιας και Γιαννακόπουλος υπολογίζονται για το ματς της Κυριακής και απάντησε:"Θα είναι και οι τρεις στην αποστολή, αλλά το αν και ποιοι από αυτούς θα ξεκινήσουν, θα εξαρτηθεί από το πώς θα αποφασίσουμε να παίξουμε.

Πάντως, είναι σημαντικό που τους έχουμε στην ομάδα γιατί μας δίνουν πολύτιμες λύσεις. Ο Βενετίδης δεν είναι ακόμη έτοιμος. Για τον Κατσιαρό θα δούμε αν θα ξεκινήσει. Μην ξεχνάτε ότι κόντρα στον ΟΦΗ έπαιξε για πρώτη φορά φέτος σε ματς. Για την ενδεκάδα θα αποφασίσουμε σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του αντιπάλου. Το θετικό είναι ότι με την επιστροφή αυτών των παικτών ανεβαίνει η ποιότητα της ομάδας, αλλά και το επίπεδο των προπονήσεων".

Αναφορικά εξάλλου με το αν από τους τρεις παίκτες που είναι υπό παραχώρηση υπάρχει περίπτωση κάποιος να είναι στην αποστολή, ανέφερε:"Όχι".

Επίσης για το γεγονός πως λίγο πριν από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, η ΑΕΛ δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη το ρόστερ της και που οφείλεται αυτή η καθυστέρηση, δήλωσε:"Οι λόγοι είναι πολλοί. Σε άλλες περιπτώσεις είχαμε κακή ενημέρωση από τους ατζέντηδες κάποιων παικτών.

Σε άλλες είχαμε ασυμφωνία με ποδοσφαιριστές. Σε κάποιες τρίτες εμείς δεν κινηθήκαμε όπως θα έπρεπε. Υπήρξαν και άλλες περιπτώσεις στις ποίες έγιναν απίθανα πράγματα. Αυτό που μας ενδιαφέρει τώρα, ωστόσο, είναι το ματς της Κυριακής και οι παίκτες που έχω στη διάθεσή μου. Ξέρετε ότι δεν είμαι από αυτούς που ψάχνουν για δικαιολογίες. Πάντως, όποιοι έρθουν από εδώ και πέρα είναι απίθανο να είναι έτοιμοι ακόμη και για το 2ο ματς του πρωταθλήματος".

Ακόμα για το αν βρίσκεται κοντά σε κάποια μεταγραφή η Λάρισα, απάντησε:"Κοντά είμαστε διαρκώς. Υπήρξαν παίκτες τους οποίους περιμέναμε να έρθουν να υπογράψουν και τελικά πήγαν αλλού. Έγιναν απίθανα πράγματα φέτος – όχι με δική μας ευθύνη τις περισσότερες φορές – και το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να οργανωθούμε καλύτερα στο κομμάτι της αναζήτησης παικτών και της προσέγγισής τους.

Πάντως, μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Μέχρι στιγμής έχουμε κάνει μια δεκάδα μεταγραφές κι αυτό δεν είναι λίγο. Η αλήθεια είναι ότι στη θέση του φορ μείναμε αρκετά πίσω γιατί κυνηγήσαμε δύσκολες περιπτώσεις. Για παίκτες όπως ο Καράν ή ο Φράνκο, όμως - ακόμη για τους δώσεις τα χρήματα που θέλουν – η ΑΕΛ και το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι πρώτη επιλογή".

Συνεχίζοντας εξάλλου για τα μεταγραφικά, υποστήριξε:"Είχα πει ότι οι ανάγκες της ομάδας είναι για 2 φορ, για έναν κεντρικό αμυντικό και ένα δεξί μπακ. Το θέμα, όμως, δεν είναι μόνο τι θέλουμε να πάρουμε, αλλά και τι μπορούμε.

Δεν είναι ο κατάλληλος να μιλήσω για τα οικονομικά, αλλά όλοι ξέρετε πως η ΑΕΛ έχει μια συγκεκριμένη φιλοσοφία σύμφωνα με την οποία θέλει να δαπανά όσα μπορεί έτσι ώστε να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της απέναντι στους ποδοσφαιριστές. Υπήρξαν και άλλες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που μπορούσαν να έρθουν ως δανεικοί, αλλά η οψιόν αγοράς τους ήταν πολύ υψηλή και έτσι δεν προχωρήσαμε.

Επιπλέον, μπλοκαριστήκαμε στις θέσεις των ξένων γιατί θεωρούσαμε κατά 99,9% σίγουρους τους Τσέρνατ και Ντίκα οι οποίοι τελικά δεν ήρθαν κι έτσι αναγκαστήκαμε να αποκτήσουμε ξένους στις συγκεκριμένες θέσεις".

Όσο για το αν τα μεγάλα ονόματα για τη θέση του φορ που κυνήγησε η ΑΕΛ ήταν δικές του εισηγήσεις, είπε:"Υπήρξαν περιπτώσεις στις αρχές της μεταγραφικής περιόδου που ήταν δικές μου επιλογές, αλλά για διάφορους λόγους – όπως αυτούς που ανέφερα προηγουμένως - δεν προχώρησαν κι έτσι στραφήκαμε σε περιπτώσεις, οι οποίες μας έφεραν αρκετά πίσω.

Όλοι όσοι έχουν έρθει στην ομάδα είναι δικές μου εισηγήσεις".Για το αν εξακολουθεί να υφίσταται για την επίθεση η περίπτωση ενός Βραζιλιάνου που αγωνίζεται στην Πορτογαλία και περιμένει κοινοτικό διαβατήριο, ο Μαρίνος Ουζουνίδης, τόνισε:"Μιλάτε για τον Ρομπέρτο, προφανώς.

Όταν ασχοληθήκαμε για πρώτη φορά με την περίπτωσή του μας είχαν πληροφορήσει ότι έχει κοινοτικό διαβατήριο, αλλά όταν φτάσαμε σε πιο προχωρημένο σημείο διαπιστώσαμε ότι δεν έχει. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που τον ήθελα από την αρχή.Εμείς αυτό που περιμένουμε είναι εξέλιξη στο θέμα του φορ σήμερα ή αύριο".

Επίσης για τις εισηγήσεις του για την καλύτερη οργάνωση στον τομέα του σκάουτινγκ, ανέφερε:"Εννοείται πως πρέπει να αλλάξουμε αρκετά πράγματα γιατί αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες όχι μόνο φέτος, αλλά και τις προηγούμενες χρονιές. Θα πρέπει να οργανωθούμε καλύτερα, αλλά το τι πρέπει να γίνει δεν είναι της παρούσης".Για το αν είναι ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα παρουσία των νέων παικτών, είπε:"Ναι. Είμαι ευχαριστημένος από την ποιότητα των ποδοσφαιριστών που έχουν έρθει φέτος. Είναι πολύ καλοί παίκτες και μπορούμε να φτιάξουμε μια καλή ομάδα.

Όχι, όμως, μέσα σε μία-δυο εβδομάδες. Το μεγαλύτερό μας πρόβλημα είναι ότι κάναμε προετοιμασία χωρίς να μπορούμε – εξαιτίας των πολλών απουσιών – να δοκιμάσουμε πράγματα μέσα στην ομάδα".Για το αν λόγω της καθυστέρησης στην ολοκλήρωση των μεταγραφών αρκετός κόσμος θα είναι επιεικής απέναντι σε εκείνον και την ομάδα.

"Για μένα δεν θέλω ελαφρυντικά. Ο προπονητής πάντα κρίνεται από τη δουλειά που κάνει κάθε μέρα στο γήπεδο με τα μέσα και το υλικό που έχει στη διάθεσή του", δήλωσε.

Τέλος για το αν αληθεύει ότι πριν από μερικές εβδομάδες δέχτηκε πρόταση από τον ΑΠΟΕΛ με οικονομικές απολαβές υψηλότερες σε σχέση με αυτές που έχει στην ΑΕΛ, επεσήμανε:"Δεν θέλω να μπω σε τέτοια κουβέντα. Έγινε επαφή με τον ατζέντη που, αλλά το θέμα δεν προχώρησε ούτε δευτερόλεπτο".


































TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ