ΑΕΛ

Ουζουνίδης: "Η βαθμολογία τα λέει όλα"

Ουζουνίδης: "Η βαθμολογία τα λέει όλα"
ουζουνιδης

"Η βαθμολογία τα λέει όλα", δήλωσε ο Ουζουνίδης για την κρισιμότητα του αγώνα με τον Άρη στο Αλκαζάρ

Ο προπονητής της ΑΕΛ στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ενόψει του καθοριστικού αγώνα με τον Άρη για το πρωτάθλημα, όπου θα κριθεί κατά πολύ η κατάκτηση της πέμπτης θέσης, υπογράμμισε πως στόχος της ομάδας του είναι η νίκη.
"Είναι ένα ματς για το οποίο δεν χρειάζονται λόγια. Μια ματιά στον βαθμολογικό πίνακα τα λέει όλα. Λέει το πόσο σημαντικό είναι και για τις δύο ομάδες και τι πλεονέκτημα θα αποκτήσει η κάθε μία σε περίπτωση νίκης.

Πιστεύω ότι ακόμη μια φορά θα δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό και - αν το κάνουμε - θα είμαστε εμείς οι νικητές και θα αποκτήσουμε προβάδισμα για τη συνέχεια. Περιμένουμε μεγάλη βοήθεια από τον κόσμο, ο οποίος θεωρώ ότι βλέπει τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από τα παιδιά. Θέλουμε να σταθεί κοντά τους από το πρώτο λεπτό και είμαι σίγουρος ότι την Κυριακή το Αλκαζάρ θα γεμίσει",

ηταν οι πρώτες δηλώσεις του Έλληνα τεχνικού για το ματς με τον Άρη, στο οποίο – είναι πολύ πιθανό ότι – θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. "Προέκυψε ένα πρόβλημα με τον Ζουράφσκι, ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση και δεν προπονήθηκε σήμερα. Πιστεύω, όμως, ότι μέχρι την Κυριακή θα είναι καλά.

Ο Κώτσιος συνέχισε με ατομικό πρόγραμμα και έχει μεγάλες πιθανότητες να προλάβει. Αύριο θα τεστάρουμε τον βαθμό ετοιμότητάς του".





Ακολούθησαν οι ερωτήσεις από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ:

-Πως νιώθετε που – εκτός απροόπτου – την Κυριακή η ομάδα θα παραταχθεί πλήρης για 1η φορά φέτος;


"Συνηθίζουν σε αυτές τις περιπτώσεις να λένε ότι ο προπονητής έχει ευχάριστο πονοκέφαλο, αλλά κανένας πονοκέφαλος δεν είναι ευχάριστος. Εννοείται, βέβαια, πως είναι πολύ καλό για μας, γιατί βρίσκουμε βοήθειες στη διάρκεια του αγώνα κι αυτό έχει φανεί στα τελευταία ματς".


-Τι υπολογίζετε περισσότερο στον Άρη;


"Ο Άρης είναι μια από τις πιο γρήγορες ομάδες του πρωταθλήματος. Όλοι οι παίκτες του θέλουν προσοχή. Αυτό που θα κοιτάξουμε να εκμεταλλευτούμε είναι η πίεση, η οποία θα είναι σίγουρα μεγαλύτερη στην πλευρά του Άρη. Αν κερδίσουμε, ο Άρης θα χρειάζεται τρεις νίκες περισσότερες για να μας περάσει κι αυτό δεν είναι εύκολο να γίνει στις αγωνιστικές που απομένουν".


-Σας ανησυχεί το κλίμα που καλλιεργείται ενόψει του κυριακάτικου αγώνα με άξονα τη διαιτησία;


"Δεν ασχολούμαστε με αυτά. Στα λίγα παιχνίδια που ευνοηθήκαμε, βγήκαμε και το παραδεχτήκαμε, ενώ αντίστοιχα στις πολλές περιπτώσεις που αδικηθήκαμε κρατήσαμε διαφορετική στάση. Δεν είναι καλό να φορτίζουμε το παιχνίδι περισσότερο από όσο πρέπει. Έγιναν κάποιες αλλαγές στη διαιτησία, ας περιμένουμε να δούμε το κατά πόσο θα φέρουν αποτελέσματα".


-Προσανατολίζεστε να κάνετε αλλαγές στην 11άδα;


"Θα δούμε. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι αυτή τη στιγμή. Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος από την παρουσία μας στο ματς με τον Πανθρακικό. Το ευχάριστο είναι ότι έχουμε πολλούς παίκτες σε καλή κατάσταση. Είναι σημαντικό οι αλλαγές σε ένα ματς να γίνονται, όχι γιατί κάποιος δεν παίζει καλά, αλλά γιατί αυτός που έρχεται από τον πάγκο μπορεί να δώσει περισσότερα τη συγκεκριμένη στιγμή".


-Για τον Άρη το ματς της Κυριακής έχει χαρακτήρα τελικού. Ισχύει το ίδιο και για την ΑΕΛ ή είναι απλά ένα σημαντικό παιχνίδι;


"Είναι απλά ένα σημαντικό παιχνίδι. Για μένα δεν υπάρχει τελικός εκτός κι αν μιλάμε όντως για το τελευταίο ματς, που μπορεί να κρίνει τα πάντα".


-Η ισοπαλία θα μπορούσε να είναι θετικό αποτέλεσμα για την ΑΕΛ;


"Εξαρτάται από το πώς θα εξελιχθεί το ματς".


-Σας προβληματίζει η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου;


"Είναι σίγουρα πρόβλημα για μια ομάδα όπως η δική μας που παίζει τεχνικό ποδόσφαιρο, αλλά και για τον Άρη. Ευτυχώς έχουν μείνει λίγα ματς μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Ελπίζω, τουλάχιστον, να μην βρέξει μέχρι την Κυριακή".


-Είστε ικανοποιημένος από την παρουσία του Ζουράφσκι στους τελευταίους αγώνες;


"Το ότι θα μπορούσε ίσως να είχε βάλει περισσότερα γκολ, αυτό είναι άλλο θέμα. Ξέρω ότι μπορεί να δώσει πολύ περισσότερα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν είμαι ευχαριστημένος από την παρουσία του. Υπάρχουν πολλά ματς στα οποία θα μπορούσε να είχε σκοράρει αν έπαιρνε τις κατάλληλες πάσες. Δεν είναι πάντα μόνο θέμα Ζουράφσκι. Έχει μεγάλη ποιότητα και μπορεί να δώσει περισσότερες λύσεις".


-Είστε ικανοποιημένος από την παρουσία των Ίλιτς και Γκουέλα;


"Πρέπει στην κριτική μας να συνυπολογίζουμε όλες τις παραμέτρους γιατί διαφορετικά υπάρχει περίπτωση να αδικήσουμε κάποιον. Ο Φρανκ για παράδειγμα – εξαιτίας των προβλημάτων στη μέση – είχε σχεδόν ενάμιση μήνα να κάνει κανονική προπόνηση. Είμαι ευχαριστημένος σε σχέση με αυτά που περιμέναμε από εκείνον. Όσο για τον Σάσα, δείχνει σε κάθε ματς τι μπορεί να μας δώσει. Δεν είναι απαραίτητο κάποιος να ξεκινάει στη βασική ενδεκάδα. Στα ματς με Ξάνθη και ΟΦΗ, για παράδειγμα, ήρθε από τον πάγκο και έδωσε πολύτιμες λύσεις. Είναι εξίσου σημαντικό και ο παίκτης που έρχεται από τον πάγκο να δίνει λύσεις. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα για μια ομάδα να διαθέτει τέτοιους ποδοσφαιριστές".


-Ποιες είναι οι σκέψεις σας για το αήττητο ρεκόρ της ΑΕΛ;


"Είναι σίγουρα μια σημαντική επιτυχία για την ομάδα, αλλά – όπως συνηθίζω να λέω – αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η επόμενη μέρα. Έτσι το βλέπω. Κι αυτό το ρεκόρ δεν θα έχει τελικά τόσο μεγάλη αξία, αν στον τέλος δεν καταφέρουμε να πετύχουμε τον στόχο μας. Η νοοτροπία που θέλουμε να έχει η ομάδα είναι ότι πάντα πάμε να κερδίσουμε και όχι να μη χάσουμε. Με εξαίρεση το ματς της Ξάνθης όπου σταθήκαμε τυχεροί, στις υπόλοιπες ισοπαλίες η ΑΕΛ ήταν η ομάδα που βρέθηκε πιο κοντά στη νίκη. Αυτό που θέλω είναι, οι παίκτες να μπαίνουν στο γήπεδο και να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Αν αυτό είναι αρκετό για να κερδίσουμε, έχει καλώς. Αν όχι, πάμε στο επόμενο ματς".


-Σας προβληματίζει το γεγονός ότι η ομάδα δεν τελειώνει νωρίς τα παιχνίδια παρά το γεγονός ότι έχει τις ευκαιρίες;


"Η αλήθεια είναι ότι δημιουργούμε πολλές ευκαιρίες και θα μπορούσαμε πιο εύκολα να φτάνουμε στις νίκες. Κάποιες φορές είναι και θέμα ρέντας, αλλά σίγουρα θα πρέπει να γίνουμε πιο ομαδικοί στις επιλογές μας όταν φτάνουμε κοντά στην περιοχή. Δεν θεωρώ ότι γίνεται εσκεμμένα από τα παιδιά, ούτε ότι καταδεικνύει αγωνιστική απειθαρχία. Δουλεύουμε καλά και είμαι ευχαριστημένος. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε όλοι ότι οι ατομικές διακρίσεις έρχονται μέσα από την ομαδική επιτυχία. Το συμφέρον όλων των ποδοσφαιριστών – ακόμη και εκείνων που δεν παίζουν – είναι η ομάδα να πάει καλα".


-Στο ματς με τον Άρη η τακτική της ΑΕΛ θα είναι αρχικά να διασφαλίσει το μηδέν και εφόσον βρει την ευκαιρία να σκοράρει ή θα κυνηγήσει εξ’ αρχής τη νίκη;


"Στόχος μας είναι να κερδίσουμε".


-Πως νιώσατε για την αποθέωση που εισπράξατε από τους φίλους της ΑΕΛ στην Κομοτηνή;


"Εννοείται πως με ευχαριστεί αυτό που έγινε, αλλά είμαι προετοιμασμένος και για την αποδοκιμασία και για την αποθέωση, γιατί ξέρω ότι έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Πρέπει να μάθεις να ζεις με αυτό. Ο Ολυμπιακός είναι 14 βαθμούς μπροστά στο πρωτάθλημα, αλλά χθες έχασε στην Ευρώπη και υπήρξαν αποδοκιμασίες. Και, για να μην παρεξηγηθώ, δεν έχω κανένα παράπονο από τον κόσμο της ΑΕΛ. Απλά ξέρω ότι στο ποδόσφαιρο είναι φυσιολογικό να συμβεί κι αυτό".

-Κατά πόσο έχει αλλάξει η εικόνα της ομάδας με την προσθήκη των νέων παικτών;


"Τώρα έχουμε δύο σχεδόν ισάξιες ενδεκάδες, αλλά μην ξεχνάμε ότι δεν ήταν μόνο οι μεταγραφές του Ιανουαρίου που μας έφεραν εδώ. Μην αποθεώνουμε μόνο τα παιδιά που ήρθαν, γιατί βασικά οι παίκτες που υπήρχαν έφεραν την ομάδα στην 5η θέση. Τα παιδιά που ήρθαν ενίσχυσαν την προσπάθεια που είχε ήδη ξεκινήσει".

-Ο κος Πηλαδάκης είχε πει ότι αν η ΑΕΛ μπει στα πλέι οφ, κανείς δεν μπορεί να μας απαγορεύσει να ονειρευόμαστε. Ποιες είναι οι δικές σας σκέψεις γύρω από αυτό;


"Θα δούμε. Αφήστε πρώτα να μπούμε στα πλέι οφ. Απομένουν δύσκολα ματς μέχρι το τέλος. Η πιο συγκρατημένη και σοβαρή ομάδα θα είναι αυτή που θα προχωρήσει. Δεν θέλω να περάσει αυτή η πίεση στους παίκτες. Θέλω να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και να δούμε στο τέλος τι θα καταφέρουμε. Ας αφήσουμε την πίεση για τους άλλους".

-Η επιθυμία του κόσμου μπορεί να φορτώσει με επιπλέον άγχος την ομάδα;


"Αυτό που έχουμε ανάγκη από τον κόσμο είναι η στήριξη, όχι η πίεση. Δεν μπορούμε να έχουμε κανένα παράπονο από το κόσμο. Παρότι χάσαμε αρκετούς βαθμούς στην έδρα μας φέτος, δεν έπαψε ποτέ να είναι κοντά μας. Όσο πλησιάζει το τέλος της σεζόν, όμως, πρέπει όλοι μαζί να εντείνουμε τις προσπάθειές μας".

-Η συμμετοχή των παικτών της ΑΕΛ σε εκδηλώσεις της ομάδας και των συνδέσμων φιλάθλων, που τους δίνουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο, τους βοηθούν να βγάλουν ένα καλύτερο πρόσωπο μέσα στο γήπεδο;

"Μιλώντας καθαρά αγωνιστικά, δε νομίζω ότι τους επηρεάζει. Βοηθάει, όμως, να καταλαβαίνουν το μέγεθος της ομάδας και να νιώθουν ότι υπάρχουν πολλοί που βρίσκονται στο πλευρό τους και τους στηρίζουν".








































TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ