ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Ουκρανία: Νεκροί 262 αθλητές από τον πόλεμο με τη Ρωσία

Στιγμιότυπο από την ταφή στην Ουκρανία θυμάτων του πολέμου
Στιγμιότυπο από την ταφή στην Ουκρανία θυμάτων του πολέμου © 2023 EVGENIY MALOLETKA / AP IMAGES

Ο πόλεμος με τη Ρωσία στοίχισε τη ζωή σε 262 Ουκρανούς αθλητές και κατέστρεψε 363 αθλητικές εγκαταστάσεις, σύμφωνα με όσα δήλωσε το Σάββατο (1/4) ο υπουργός Αθλητισμού της χώρας, Βαντίμ Χουτσάιτ.

Ο ουκρανικός λαός έζησε με τον πιο σκληρό τρόπο τις φρικαλεότητες του πολέμου με τη Ρωσία. Περιουσίες χάθηκαν, χιλιάδες ζωές καταστράφηκαν, άνθρωποι αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν.

Ανάμεσα στα θύματα του πολέμου ήταν και πολλοί αθλητές. Ο υπουργός Αθλητισμού της Ουκρανίας, Βαντίμ Χουτσάιτ, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής, Μορινάρι Ουατανάμπε, και εξέφρασε την επιθυμία του κανένας αθλητής από τη Ρωσία να μη να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες ή σε άλλες αθλητικές διοργανώσεις.

Μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι έχασαν τη ζωή τους περίπου 262 Ουκρανούς αθλητές, καθώς πολλοί ήταν οι αθλητές που επιστρατεύτηκαν για να υπερασπιστούν τη χώρα τους.

"Όλοι υποστηρίζουν αυτόν τον πόλεμο και παρευρίσκονται σε εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται για την υποστήριξη αυτού του πολέμου", είπε ο Χουτσάιτ, σύμφωνα με μια απομαγνητοφώνηση που δημοσιεύτηκε στη σελίδα του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Θυμίζουμε ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή πρότεινε τη σταδιακή επιστροφή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών στις διεθνείς διοργανώσεις ως ουδέτερων.

Ωστόσο, δεν έχει ακόμη αποφασίσει για τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024.

TAGS ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ