ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ουγγαρία-Ελλάδα 1-2

Ουγγαρία-Ελλάδα 1-2
Για Σωκ

Με το 2-1 επί της Ουγγαρίας η Ελλάδα αποχαιρετά τα προκριματικά με 31 βαθμούς και πολλά ρεκόρ φωνάζοντας ''μολών λαβέ'' ενόψει Euro. Pole position και για το... Μουντιάλ

Στο 75ο παιχνίδι στον πάγκο της Εθνικής ομάδας ο Οτο Ρεχάγκελ -ο οποίος γνώρισε μαζί με τους ποδοσφαιριστές του την αποθέωση από περίπου 2.000 οπαδούς της Εθνικής- πέτυχε την 40η νίκη του, με την Εθνική να ολοκληρώνει τα προκριματικά με 10 νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα.
Τα ρεκόρ συνεχίζονται με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να αυξάνει τον δείκτη του αήττητου επί της Ουγγαρίας πάνω από 20 χρόνια (μέχρι σήμερα), αφού τελευταία της ήττα, ήταν στις 14 Οκτωβρίου 1987 με 3-0.

Η Εθνική Ελλάδος έμεινε στην κορυφή του 3ου ομίλου, με 31 βαθμούς (ρεκόρ συγκομιδής) 10 νίκες, μία ήττα και μια ισοπαλία και παθητικό 25-10 γκολ.

Ισάξια σπουδαίο γεγονός με την πρόκριση στο EURO 2008 και η καλύτερη κλήρωση (επικεφαλής ομίλου) αφού θα μπει στο γκρουπ των ισχυρών για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2010.

Εμειναν στα αποδυτήρια...


Το ξεκίνημα των παικτών του Οτο Ρεχάγκελ δεν ήταν όπως θα περίμενε και ο πιο αισιόδοξος οπαδός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Η Ουγγαρία από το πρώτο λεπτό έδειξε ότι μόνο αδιάφορη δεν θα είναι και μετά την ευκαιρία στο πρώτο λεπτό, εκμεταλλεύθηκε την αδράνεια των διεθνών μας στα πρώτα δέκα λεπτά και άνοιξε το σκορ στο 7'.

Την ώρα που ο Γερμανός τεχνικός της ομάδας μας έδινε οδηγίες στους παίκτες του να λειτουργούν καλύτερα από την μεσαία γραμμή και πίσω οι Μαγυάροι το εκμεταλλεύθηκαν. Ο Μπουσζάκι βρήκε χώρο απο τα δεξιά και πλησίασε στην περιοχή, επιχείρησε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Κατσουράνη, πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα του Χαλκιά, ανοίγοντας το σκορ για τους γηπεδούχους μέσα σε αποθέωση των οπαδών τους στο στάδιο "Φέρεντ Πούσκας".

Με το ίδιο νόμισμα....



Οι πρωταθλητές Ευρώπης, ισορρόπησαν προς το παρών τον ρυθμό και παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν από νωρίς πίσω στο σκορ, προσπάθησαν να φτάσουν γρήγορα στην ισοφάριση αλλά προσπαθώντας με ανορθόδοξο τρόπο.

Ομως το γεγονός αυτό δεν στάθηκε ικανό να μας σταματήσει και στο 22', οι διεθνείς μας πανηγύρισαν την ισοφάριση παρόλο που δεν σκόραραν. Συγκεκριμένα, μετά από βαθιά μπαλιά του Κατσουράνη απο τα δεξιά, ο Τζιόλης κατέβασε και προσπάθησε να βρει τον Σαλπιγγίδη στην περιοχή, ο Βάντσζακ πρόλαβε τον διεθνή επιθετικό και έκανε κεφαλιά, στέλνοντας χωρίς να το θέλει στο βάθος της εστίας του Φούλοπ που έκανε εκείνη την ώρα έξοδο.

Φωνές του Γερμανού στον Αγγλο

Το ημίωρο του ματς ολοκληρώθηκε με τους 2000 Ελληνες οπαδούς να πανηγυρίζουν υπέρ της Εθνικής μας, τους Αμανατίδη, Σπυρόπουλο και Γιαννακόπουλο να κάνουν προθέρμανση αλλά και τον Οτι Ρεχάγκελ μετά τις οδηγίες στους παίκτες του (και πιο συγκεκριμένα στον Κατσουράνη) να τα βάζει με τον διαιτητή της αναμέτρησης.

Ο λόγος; Απλά, ο Αγγλος ρέφερι Ρόμπερτ Στάιλς έδειχνε αρκετά ανεκτικός στα σκληρά μαρκαρίσματα των γηπεδούχων γεγονός που έστειλε πολύ κοντά στην γραμμή του πλάγιου άουτ τον Ρεχάγκελ, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί.

Θύμισε κάτι από Βρέμη... και Βοσνία

Οι παίκτες του Βαρχίντι είχαν τον έλεγχο του αγώνα ωστόσο και πάλι η ομάδα μας ήταν αυτή που πλησίασε το γκολ. Στο 38', με ένα ωραίο μακρινό σουτ ο Πατσατζόγλου απείλησε (θυμίζοντας περισσότερο το γκολ που έβαλε κόντρα στην Βέντερ Βρέμης στο ματς με τον Ολυμπιακό για το Τσάμπιονς Λιγκ και λιγότερο αυτό που σημείωσε κόντρα στην Βοσνία) αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι και πέρασε λίγο πάνω απο την εστία του Φούλοπ.

Γνώριμη απειλή και λ ανθασμένη -ευνοϊκή- απόφαση...

Ο "γνώριμος" από την θητεία του στην ΑΕΚ, Τόζερ λίγο έλειψε δώσει εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του. Ο Μαγυάρος άσος βρήκε χώρο έξω απο την περιοχή της Εθνικής, επιχείρησε το αριστερό σουτ, αλλά ο Χαλκιάς (παρόλο που ήταν τραυματίας από ένα μαρκάρισμα νωρίτερα) έκανε εκπληκτική επέμβαση με το αριστερό χέρι και παραχώρησε κόρνερ.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους στην τελευταία φάση ο κ. Στάιλς, επηρεασμένος και από την απόφαση του βοηθού του υπέδειξε λανθασμένα οφ-σάιντ τον Χάλμοσι, αφού καλύπτονταν από τον Καψή, σε μια φάση που άλλος ένας παίκτης της Ουγγαρίας έβγαινε απέναντι στην εστία του Χαλκιά.

Με Νικοπολίδη να "καίει"... και Σαμαρά "κρίκο"

Στην επανάληψη ο Οτο Ρεχάγκελ "έριξε" στο ματς τον Νικοπολίδη και τον Σαμαρά. Ο Αρτιανός γκολκίπερ πήρε την θέση του τραυματία (στα πλευρά) Χαλκιά ενώ ο μέσος της Μάντσεστερ Σίτι πέρασε αντί του Τζιόλη για να ενισχύσει την μεσαία γραμμή (περισσότερο συνδετικός κρίκος με την επίθεση).

Στην πρώτη ευκαιρία του ημιχρόνου, ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έδειξε ότι ήταν περισσότερο "ζεστός" απ' ότι περίμεναν οι Ούγγροι. Στο 47' ο Χάιναλ εκμεταλλεύθηκε την ολιγωρία των αμυντικών της Εθνικής και έκανε σουτ απο το ύψος της μικρής περιοχής, ο Νικοπολίδης απέκρουσε και ο Χάλμοσι που ακολουθούσε την φάση έκανε νέο σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Αγγελικό... "προβάδισμα"


Στο 56' οι παίκτες του Οτο Ρεχάγκελ έδειξαν ότι δεν μπορούν να αφήνουν τα δώρα... ανεκμετάλλευτα. Ο Γκέκας μετά την ολιγωρία στην άμυνα των Μαγυάρων, πετάχτηκε και πήρε την μπάλα, βγήκε απέναντι απο τον Φούλοπ που έπεσε να μπλοκάρει, αλλά ο διεθνής επιθετικός βρέθηκε στο έδαφος και ο διαιτητής έδειξε -αυστηρή απόφαση- το σημείο του πέναλτι.

Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει τρία λεπτά αργότερα (59') ο Αγγελος Μπασινάς και όπως στην Πορτογαλία... ευστόχησε από τα έντεκα βήματα δίνοντας μέσα σε έξαλλα πανηγύρια στον πάγκο αλλά και την εξέδρα το 1-2, ανατρέποντας την εικόνα και το σκορ του αγώνα.

Πίεσαν χωρίς ουσία οι Ούγγροι

Οι παίκτες του Οτο Ρεχάγκελ διατηρούσαν το προβάδισμα υπέρ τους σε ένα παιχνίδι που οι παίκτες της Ουγγαρίας όποτε απείλησαν (λίγες φορές) δεν είχαν τύχη. Στο 71' στην πιο σημαντική ευκαιρία των γηπεδούχων, μετά από εκτέλεση φάουλ απο τα δεξιά, ο Βάντσζακ έκανε κεφαλιά, όμως μπλόκαρε ο Νικοπολίδης.

Το τελικό σφύριγμα της λήξης από τον κ. Στάιλς βρήκε τους παίκτες του Οτο Ρεχάγκελ να πανηγυρίζουν άλλη μια σπουδαία νίκη (με μέτρια εμφάνιση) που έδωσε στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα την πρόκριση στα τελικά του EURO 2008 με το ρεκόρ των 31 βαθμών και την κατάκτηση της πρώτης θέσης του 3ου ομίλου.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Διαιτητής: Ρόμπερτ Στάιλς (Αγγλία)
Βοηθοί: Ντέιβιντ Μπράιαν (Αγγλία), Τζέιμς Ντιβάιν (Αγγλια)
Τέταρτος: Μάικλ Λέσλι Ντιν (Αγγλία)
Κίτρινες: Τόζερ / Κυργιάκος, Πατσατζόγλου

Ουγγαρία (Π. Βαρχίντι): Φούλοπ, Σζέλεσι, Βάσκο, Γιουχάσζ, Βάντσζακ, Βας, Τόζερ (85' Λεάντρο), Μπουζάκι, Χαϊνάλ (76' Φίλκορ), Χάλμοσι (81' Φέσζεσιν), Πρίσκιν.

Ελλάδα (Ο. Ρεχάγκελ): Χαλκιάς (46' Νικοπολίδης), Πατσατζόγλου, Καψής, Βύντρα, Κυργιάκος, Μπασινάς, Τζιόλης (46' Σαμαράς), Καραγκούνης, Κατσουράνης, Γκέκας (82' Αμανατίδης), Σαλπιγγίδης.

























































TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ