LA LIGA

Ουέσκα - Έλτσε 3-1: Δεύτερη σερί νίκη για την ομάδα του Σιόβα

Οι παίκτες της Ουέσκα πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν στη La Liga
Οι παίκτες της Ουέσκα πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν στη La Liga ALVARO BARRIENTOS / ASSOCIATED PRESS

Η Ουέσκα νίκησε την Έλτσε εντός έδρας με 3-1 και ξέφυγε από την ζώνη του υποβιβασμού. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ο Ράφα Μιρ, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ, ένα εκ των οποίων με πέναλτι.

Η Ουέσκα υποδέχθηκε την Έλτσε για την 30η αγωνιστική της La Liga και πέτυχε τη δεύτερη διαδοχική της νίκη στο πρωτάθλημα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να ξεφύγουν από τη ζώνη του υποβιβασμού, έχοντας πλέον 27 βαθμούς, έναν περισσότερο από την Έλτσε, η οποία πλέον βρίσκεται στη 18η θέση.

Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα με το καλημέρα. Στο 3' ο Φερέιρο πήρε την μπάλα έπειτα από κοντινή εκτέλεση κόρνερ του Γκαλάν, έκανε τη σέντρα και ο Μιρ πήδηξε πιο ψηλά από όλους και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η χαρά τους ωστόσο κράτησε μόλις ένα λεπτό, καθώς ο Βάβρο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, μετά από παράλληλο γύρισμα του Μορέντε στη μικρή περιοχή, ο οποίος έψαχνε τον πρώην μεσοεπιθετικό της ΑΕΚ, Λούκας Μπογιέ στο πρώτο δοκάρι.

Η Ουέσκα κέρδισε πέναλτι στο 22', σε μαρκάρισμα του Μπαραγκάν πάνω σε παίκτη των γηπεδούχων, με το VAR ωστόσο να έχει αντίθετη άποψη και έτσι ο Χαβιέρ Αλμπερόλα Ρόχας ανακάλεσε την αρχική του απόφαση.

Η ομάδα του Δημήτρη Σιόβα, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο 65ο λεπτό, πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ με τον Σάντρο Ραμίρεζ στο 30ο λεπτό. Ο 29χρονος επιθετικός εκμεταλλεύτηκε τη λάθος πάσα του Χόρχε Πουλίδο και με δυνατό σουτ εκτός περιοχής, εκτέλεσε τον Μπαντία, ο οποίος φέρει μερίδιο ευθύνης.

Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε με τις δύο ομάδες να δημιουργούν ελάχιστες καλές φάσεις, με την ομάδα του Ρόχο Μάρτιν να αφήνει την πρωτοβουλία των κινήσεων στην Έλτσε, καθώς προτεραιότητά της ήταν να διατηρήσει το υπέρ της 2-1.

Στο 87' η Ουέσκα, κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Μοχίκα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ράφα Μιρ και ευστόχησε, σφραγίζοντας το τρίποντο για την ομάδα του και διπλασιάζοντας τα προσωπικά του τέρματα.

ΟΥΕΣΚΑ: Φερνάντεθ, Ινσούα, Πουλίδο, Βάβρο (65' Σιόβας), Λόπεθ, Φερέιρο (80' Ντούμπια), Μοσκέρα (65' Ρίκο), Σεοάνε, Γκαλάν, Μιρ, Ραμίρεθ (58' Γκόμεθ)

ΕΛΤΣΕ: Μπαντία, Μπαραγκάν (46' Παλάσιος), Βερδού, Κάλβο, Μοχίκα, Μορέντε (64' Καρίγιο), Γκούτι, Μαρκόνε, Φιντέλ (70' Ριγκόνι), Μπογιέ, Μίγια (64' Χοσάν)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 30ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 9 Απριλίου

Ουέσκα - Έλτσε 3-1

Σάββατο 10 Απριλίου

Χετάφε - Κάντιθ (15:00)

Μπιλμπάο - Αλαβές (17:00)

Έιμπαρ - Λεβάντε (19:30)

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα (22:00)

Κυριακή 11 Απριλίου

Βιγιαρεάλ - Οσασούνα (15:00)

Βαλένθια - Σοσιεδάδ (17:15)

Βαγιαδολίδ - Γρανάδα (19:30)

Μπέτις - Ατλέτικο Μαδρίτης (22:00)

Δευτέρα 12 Απριλίου

Θέλτα - Σεβίλλη (22:00)

Δείτε τη βαθμολογία της La Liga και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

Photo Credits: © 2021 Alvaro Barrientos / Associated Press

TAGS LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ