ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Όταν ο Βιλανόβα άφησε τη Μπαρτσελόνα

Όταν ο Βιλανόβα άφησε τη Μπαρτσελόνα

Θυμηθείτε το περιεχόμενο του γράμματος με το οποίο ο Τίτο Βιλανόβα είχε αποχαιρετήσει τη Μπαρτσελόνα. Τι είχε πει για την καταραμένη αρρώστια.

Τον Ιούλιο του 2013 ο Τίτο Βιλανόβα είχε αποχωρήσει από τη Μπαρτσελόνα, όταν η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε επιδείνωση.

Ο αδικοχαμένος προπονητής είχε επιλέξει να αποχαιρετήσει την ομάδα και τους φιλάθλους της μέσα από ένα γράμμα. Δεν ευχαριστούσε απλά, αλλά είχε μιλήσει ανοιχτά για τη νέα επίθεση του καρκίνου.

Αναλυτικά το γράμμα:

" Ευχαριστώ Μπαρτσελόνα, ευχαριστώ τον καθένα από εσάς.

Μετά από πέντε υπέροχα χρόνια ως μέλος μιας ομάδας που θα έκανε πραγματικότητα το όνειρο κάθε προπονητή, ήρθε η ώρα στην επαγγελματική ζωή μου που πρέπει να αφιερώσω όλη τη δύναμη και την ενέργεια μου στη νόσο με την οποία διαγνώστηκα πριν από ενάμισι χρόνο.

Η θεραπεία που θα λάβω από εδώ και πέρα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών, δεν θα μου επιτρέψει να αφιερωθώ 100% στις υποχρεώσεις του πρώτου προπονητή ενός συλλόγου όπως είναι η Μπαρτσελόνα. Θα παραμείνω κοντά και θα συνεχίσω να δουλεύω για τον σύλλογο που αγαπώ τόσο σε άλλους αθλητικούς τομείς.

Δεν είναι εύκολο να αφήσω αυτό το ξεχωριστό γκρουπ παικτών, συνεργατών και φίλων με τους οποίους έχω μοιραστεί τόσες σπουδαίες αναμνήσεις. Θα είμαι αιώνια ευγνώμων σε αυτούς για όσα μου έδωσαν και μου δίδαξαν. Η ποιότητα αυτής της ομάδας που έχουν αυτοί οι άνθρωποι και εντός γηπέδου θα τους επιτρέψει να ξεπεράσουν τα εμπόδια που θα βρεθούν στο δρόμο τους και είμαι σίγουρος πως η επόμενη σεζόν θα είναι συναρπαστική για τον καθένα.

Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο, το διοικητικό συμβούλιο και τον αγωνιστικό διευθυντή Άντονι Θουμπιθαρέτα για την πίστη που είχαν σε μένα και πάνω από όλα την υποστήριξη που μου έδωσαν σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο. Εξίσου σημαντική για μένα είναι η ιατρική και προσωπική υποστήριξη που έχω λάβει από τον γιατρό Ραμόν Καράλ και την ιατρική ομάδα του που βρίσκονται στο πλευρό μου. Γνωρίζω πως δεν παίζω αυτό το παιχνίδι μόνος μου, είμαι μέλος μιας ομάδας που θα με βοηθήσει να επιτύχω στο τέλος αυτής της μακράς διάρκειας, όπως έχει κάνει μέχρι σήμερα.

Σε όλους εσάς, μέλη και φιλάθλους της Μπάρσα, θέλω να σας ευχαριστήσω με όλη μου την καρδιά για την υποστήριξη και την αγάπη που μου δώσατε. Όχι μόνο τώρα, αλλά τους τελευταίους μήνες. Θέλω να σας πω πως είμαι ήρεμος, δυνατός και θα αντιμετωπίσω την καινούργια πρόκληση στην θεραπεία της ασθένειας μου πεπεισμένος πως όλα θα πάνε καλά.

Ευχαριστώ όλους τους φίλους τους ποδοσφαίρου, τους συναδέλφους, τους συλλόγους, τους ανθρώπους που γνώρισα και όλους εκείνους που δεν γνωρίζω προσωπικά αλλά τα μηνύματα συμπαράστασης τους έχουν βοηθήσει εμένα και την οικογένεια μου.

Αυτοί είναι δύσκολοι καιροί οπότε έχω ζητήσει από τα ΜΜΕ να με σεβαστούν και να δείξουν κατανόηση. Τώρα που παραιτήθηκα από τη θέση του προπονητή της Μπαρτσελόνα εύχομαι να έχω την ηρεμία και την ιδιωτικότητα που χρειαζόμαστε εγώ και η οικογένεια μου.

Δεν μπορώ να ολοκληρώσω αυτό το γράμμα δίχως να ευχηθώ επιτυχία στον καινούργιο προπονητή της καλύτερης ομάδας στον κόσμο.

Σας ευχαριστώ όλους,

Τίτο Βιλανόβα".

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ