ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ

Οταμέντι: "Ο Γκουαρδιόλα με πήρε τηλέφωνο και με ρώτησε πώς μπορέσαμε και πήραμε το Μουντιάλ μετά το 2-2 της Γαλλίας"

Ο Νικολάς Οταμέντι με το μετάλλιο των παγκόσμιων πρωταθλητών
Ο Νικολάς Οταμέντι με το μετάλλιο των παγκόσμιων πρωταθλητών © 2022 MARTIN MEISSNER / AP IMAGES

Η Αργεντινή κι η Γαλλία έδωσαν μία σπουδαία μάχη στον τελικό του Μουντιάλ, με την αλμπισελέστε να στέφεται παγκόσμια πρωταθλήτρια και τον Πεπ Γκουαρδιόλα να τηλεφωνεί στον Νικολάς Οταμέντι για να τον ρωτήσει πώς τα κατάφεραν μετά την ισοφάριση των Γάλλων.

Στον για πολλούς καλύτερο τελικό στην ιστορία των Μουντιάλ, η Αργεντινή υπέταξε στις 12 Δεκεμβρίου 2022 στα πέναλτι (4-2, 3-3 η κανονική διάρκεια) τη Γαλλία και της πήρε τα "σκήπτρα".

Η αλμπισελέστε είχε το προβάδισμα με 2-0, όμως ο Κιλιάν Εμπαπέ με δύο γκολ σε δύο λεπτά έφερε το παιχνίδι στα ίσια, χαρίζοντας ένα σπουδαίο θέαμα με σασπένς στο φίλαθλο κοινό.

Ο Νικολάς Οταμέντι παραδέχθηκε ότι μετά την ισοφάριση ήταν δύσκολο για την Αργεντινή, ενώ αποκάλυψε ότι του τηλεφώνησε ο Πεπ Γκουαρδιόλα για να τον συγχαρεί, αλλά και να τον ρωτήσει για τη νοοτροπία τους που τους οδήγησε στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

"Μετά τη νίκη με 2-0 και την ισοπαλία 2-2, ήταν δύσκολο να διατηρήσουμε το αποτέλεσμα. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα με πήρε τηλέφωνο μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο για να με συγχαρεί και με ρώτησε "πώς καταφέραμε να έχουμε τη νοοτροπία να κατακτήσουμε το Μουντιάλ, ενώ προηγούμασταν με 2-0 και μας ισοφάρισαν με 2-2", είπε στο Star+ ο 35χρονος αμυντικός της Μπενφίκα.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ