ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ωραίοι ως (55) Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Ωραίοι ως (55) Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Εντυπωσιακή εμφάνιση από τον Γιώργο Καραγκούνη, ντεμπούτο Ορέστη Καρνέζη με τη Γρανάδα, μεγάλη νίκη για τη Λόκερεν του Γιώργου Γκαλίτσιου. Διαβάστε στο Sport24.gr τι έκαναν 55 Έλληνες στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αυτό το Σαββατοκύριακο.

Δεν ήταν και τόσο καλό αυτό το Σαββατοκύριακο για τους Έλληνες του εξωτερικού. Πολλοί εξ αυτών δεν αγωνίστηκαν, ενώ και τα αποτελέσματα των ομάδων τους δεν ήταν τα καλύτερα δυνατά. Υπήρξαν όμως και παίκτες που ξεχώρισαν με τον Γιώργο Καραγκούνη να είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα. Άξιο αναφοράς και το ντεμπούτο του Ορέστη Καρνέζη.

Διαβάστε στο Sport24.gr τι έκαναν αυτή την αγωνιστική που μας πέρασε στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα οι 55 Έλληνες του εξωτερικού, τους οποίους παρακολουθούμε κάθε εβδομάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει πλέον μία διαφορά, ο Γιώργος Φωτάκης αναμένεται να αποτελέσει και επίσημα παρελθόν από τη Σανρλιούφασπορ κι έτσι βγαίνει από τη λίστα και τη θέση του παίρνει ο Λευτέρης Σακελλαρίου, ο οποίος παίζει στη Λιούμπιμετς.

Αγγλία - Ρεσιτάλ από Καραγκούνη

Εντυπωσιακός ήταν στη νίκη της Φούλαμ επί της Άστον Βίλα ο Γιώργος Καραγκούνης, ο οποίος αποθεώθηκε στο Twitter και άκουσε το όνομά του στο γήπεδο τουλάχιστον δύο φορές από τους "κότατζερς". Ο 36χρονος, ο οποίος ήταν βασικός και την Τετάρτη κόντρα στην Τότεναμ, ξεχώρισε στη μεσαία γραμμή παίρνοντας σχεδόν όλες τις προσωπικές μονομαχίες, τρέχοντας ακατάπαυστα και βοηθώντας δημιουργικά. Εκτός αποστολής τόσο το Σαββατοκύριακο όσο και μεσοβδόμαδα οι Χάρης Μαυρίας (Σάντερλαντ) και Απόστολος Βέλλιος (Έβερτον), ενώ στον πάγκο έμεινε και στα δύο παιχνίδια της Μίντλεσμπρο ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος. Εκτός αποστολής για τη Μάργκεϊτ και ο Γιαννούλης Φακίνος.

Ωραίοι ως (55) Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Ισπανία - Ντεμπούτο για Καρνέζη

Κύπελλο είχαμε τις προηγούμενες ημέρες στην Ισπανία με τον Ορέστη Καρνέζη να υπερασπίζεται για πρώτη φορά την εστία της Γρανάδα σε επίσημο παιχνίδι. Ο Έλληνας τερματοφύλακας δε δέχτηκε γκολ από την Αλκορκόν (0-2) και είχε συνολικά καλή παρουσία. Ήττα για τη Λεβάντε, με την οποία έπαιξαν βασικοί οι Νίκος Καράμπελας και Λουκάς Βύντρα, από τη Ρεκρατίβο Ουέλβα (1-0). Βασικός και πάλι ο Μαυρουδής Μπουγαΐδης στη νίκη της Γρανάδα ΙΙ επί της Έκιχα (1-4).

Ιταλία - Κάτω του μετρίου

Μόνο καλό δεν ήταν αυτό το Σαββατοκύριακο για τους Έλληνες της Ιταλίας. Όπως κάθε βδομάδα έτσι και αυτή ο Παναγιώτης Κονέ ήταν βασικός για την Μπολόνια στην ήττα της τελευταίας από τη Γιουβέντους (0-2). Ωστόσο, δεν μπόρεσε να φανεί, ενώ ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έμεινε στον πάγκο. Βασικός και ο Γιάννης Φετφατζίδης για την Τζένοα, ο οποίος έγινε αλλαγή στο ημίχρονο στην ήττα από την Κάλιαρι. Ο Έλληνας άσος ήταν εκείνος που την... πλήρωσε για την αποβολή Μανφρεντίνι στην προσπάθεια του Τζαν Πέρο Γκασπερίνι να κάνει πιο αμυντική την ομάδα του. Για τους γηπεδούχους ήταν στον πάγκο ο Μάριος Οικονόμου.

Από εκεί και πέρα, εκτός αποστολής ήταν στη νίκη της Ρόμα επί της Φιορεντίνα (2-1) ο τραυματίας Βασίλης Τοροσίδης, όπως και ο τιμωρημένος Παναγιώτης Ταχτσίδης στην ήττα της Κατάνια από τη Σαμπντόρια. Εκτός αποστολής για τους "μπλουτσερκιάτι" ο Σάββας Γκέντσογλου, στον πάγκο έμεινε ο Βαγγέλης Μόρας στη νίκη της Ελλάς Βερόνα επί της Αταλάντα (2-1).

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και στη Serie B. Ο Γιώργος Κατίδης μπήκε αλλαγή στο 90' στη νίκη της Νοβάρα επί της Μόντενα (1-0), ενώ ο Γιάννης Ποτουρίδης έμεινε στον πάγκο. Εκτός αποστολής ο Λάμπης Κιάκης στη νίκη της Κάρπι επί της Βαρέζε (1-0), όπως και ο Δημήτρης Βοσνακίδης στην ισοπαλία της Μπάρι με τη Γιούβε Στάμπια (1-1).

Ωραίοι ως (55) Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr
2013 GETTY IMAGES

Γερμανία - Αποβλήθηκε ο Παπασταθόπουλος

Στην εντεκάδα της Ντόρτμουντ και αυτή την αγωνιστική ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος στην ήττα από τη Μπάγερ Λεβερκούζεν (0-1). Ο 25χρονος αμυντικός αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις, πάλεψε αρκετά αλλά έχοντας ως παρτενέρ τον Μανουέλ Φρίντριχ ήταν πολύ δύσκολο να ξεχωρίσει. Για τις "ασπιρίνες" ήταν εκτός αποστολής ο Κώστας Σταφυλίδης, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους Κυριάκο Παπαδόπουλο (Σάλκε), Γιάννη Γκέλιο και Παναγιώτη Βλαχοδήμο (Άουγκσμπουργκ).

Για τη Bundesliga II η Καϊζερσλάουτερν του Κώστα Φορτούνη υποδέχεται τη Δευτέρα τη Φορτούνα Ντίσελντορφ των Στέλιου Μαλεζά και Γιάννη Γιαννιώτα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φορτούνης ήταν βασικός μεσοβδόμαδα στη νίκη της ομάδας του επί της Ουνιόν Βερολίνου (0-3) για το κύπελλο.

Τέλος, για την τρίτη κατηγορία της Γερμανίας αγωνίστηκαν οι δύο από τους πέντε Έλληνες. Ο Νίκος Ιωαννίδης μπήκε αλλαγή στο 89' στη νίκη της Χάνσα Ρόστοκ επί της Βέχεν Βινσμπάντεν (1-3), ενώ ο Θανάσης Ράπτης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 76' στην ήττα της Στουτγκάρτερ Κίκερς από τη Λειψία (2-1) , στην αποστολή της οποίας δεν ήταν ο Χρήστος Παπαδημητρίου. Επίσης, εκτός αποστολής ήταν και οι Γιάννης Σιμώσης (Βάκερ Μπούργχαουζεν) και Δημήτρης Αναστασόπουλος (Ρέγκενσμπουργκ).

Ωραίοι ως (55) Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Σκωτία - Εκτός ο Σαμαράς

Καταιγιστική για μία ακόμη αγωνιστική η Σέλτικ, η οποία διέσυρε με 5-0 τη Μάδεργουελ. Ο Γιώργος Σαμαράς, όμως, ήταν εκτός αποστολής, αλλά αναμένεται να επιστρέψει στο αρχικό σχήμα στο παιχνίδι της Τετάρτης με την Μπαρτσελόνα, το οποίο δεν έχει κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον για την ομάδα του.

Ωραίοι ως (55) Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Βέλγιο - Χαμόγελα για Γκαλίτσιο και Μαρίνο

Μεγάλη νίκη για τη Λόκερεν, η οποία πέρασε από την έδρα της Γκενκ (0-2) και σκαρφάλωσε στην έκτη θέση της βαθμολογίας. Ο Γιώργος Γκαλίτσιος, ο οποίος μίλησε το Σάββατο στο Sport24.gr , προσέθεσε άλλο ένα 90λεπτο στο ενεργητικό του, όπως ακριβώς και ο Στέργος Μαρίνος στη σημαντική ισοπαλία που απέσπασε η Σαρλερουά από την Κόρτραϊκ (1-1). Εκτός αποστολής για άλλη μία φορά οι Βαλεντίνος Βλάχος και Σπύρος Φουρλάνος στη νίκη της Μπριζ επί της Μέχελεν (3-0).

Ωραίοι ως (55) Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Ρουμανία - Μόνο ο Καπετάνος

Δύο παιχνίδια έδωσε την εβδομάδα που μας πέρασε κόντρα στην Οτελούλ η Στεάουα Βουκουρεστίου. Σε αυτό του κυπέλλου στο οποίο νίκησε (2-0) ο Παντελής Καπετάνος ήταν βασικός, ενώ σε εκείνο του πρωταθλήματος (1-1) μπήκε στο 80'. Εκτός αποστολής ήταν την Παρασκευή στη νίκη της Κονκόρντια επί της Τιμισοάρα ο Μανώλης Παπαστεριανός, ο οποίος παραμένει τραυματίας. Τη Δευτέρα παίζει η Σαγκεάτα του Λεωνίδα Παναγόπουλου.

Ωραίοι ως (55) Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Βουλγαρία - Έπαιξαν όλοι

Χωρίς γκολ ολοκληρώθηκε το παιχνίδι της Λοκομοτίβ Πλόβντιβ με την Μπότεβ Πλόβντιβ στο οποίο αγωνίστηκαν και οι δύο Έλληνες των γηπεδούχων. Τόσο ο Στέλιος Ηλιάδης όσο και ο Κώστας Καζναφέρης πήραν φανέλα βασικού με τον δεύτερο να γίνεται αλλαγή στο 80'. Σε όλο το παιχνίδι αγωνίστηκε και ο Λευτέρης Σακελλαρίου στην ήττα της Λιούμπιμετς από την Τσερνομόρετς Μπουργκάς.

Ωραίοι ως (55) Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Οι υπόλοιποι της Ευρώπης

Βασικοί έπαιξαν και οι δύο Έλληνες της Αυστρίας αυτή την αγωνιστική, αλλά κανείς εκ των δύο δε γεύτηκε τη χαρά της νίκης. Ο Θανάσης Πέτσος βγήκε αλλαγή στα τελευταία λεπτά στην ήττα της Ραπίντ Βιέννης από τη Βόλφσμπεργκερ (2-1), ενώ ο Ταξιάρχης Φούντας βγήκε στο 69' στην ισοπαλία της Λίφερινγκ με την Ράιντορφ (1-1). Στην Ουκρανία αναβλήθηκε το παιχνίδι της Χόβερλα του Σωτήρη Μπαλάφα με την Άρσεναλ Κιέβου, η οποία αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, ο Παναγιώτης Λαγός ήταν εκτός αποστολής για τη Βόρσκλα, ενώ έχουν ολοκληρωθεί τα πρωταθλήματα στη Σουηδία, όπου αγωνίζονται οι Πάνος Δημητριάδης και Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος.

Στην Τουρκία εκτός αποστολής έμεινε ο Φάνης Γκέκας στην ήττα της Κόνιασπορ από την Ακχίσαρ Μπελεντί (2-1), ενώ στον πάγκο ήταν ο Κώστας Λάμπρου στη νίκη της Φέγενοορντ επί της Χέρενφεεν (1-2). Δεν είχε αγώνα αυτό το Σαββατοκύριακο λόγω κυπέλλου η Ρεντ Σταρ του Αντώνη Ρίκκα, ενώ ο Βασίλης Αποστολόπουλος έμεινε εκτός αποστολής στην ισοπαλία της Πούσκας με την Ούιπεστ (3-3).

*δεν αναφέρονται στο κείμενο οι Έλληνες που αγωνίζονται στην Κύπρο

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ