ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ωραίοι ως (55) Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Ωραίοι ως (55) Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Ξεχώρισε ο Γιάννης Φετφατζίδης, επιστροφή στην αγωνιστική δράση για Γιώργο Φωτάκη και Στέργο Μαρίνο, πρώτη συμμετοχή για Νίκο Καράμπελα και καλή εμφάνιση ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος παρά την ήττα της Ντόρτμουντ. Διαβάστε στο Sport24.gr τι έκαναν 55 Έλληνες στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αυτό το Σαββατοκύριακο.

Μπορεί σε αντίθεση με άλλες εβδομάδες να μην υπήρχαν Έλληνες παίκτες που έλαμψαν ή σκόραραν, όμως, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αγωνίστηκαν τελικά στις ομάδες τους. Η Ιταλία έχει αποδειχτεί ότι... μας πηγαίνει, αφού ελάχιστοι δεν αγωνίζονται, ενώ υπήρξαν και παίκτες που έπαιξαν είτε για πρώτη φορά είτε μετά από καιρό.

Διαβάστε στο Sport24.gr τι έκαναν αυτή την αγωνιστική που μας πέρασε στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα οι 55 Έλληνες του εξωτερικού, τους οποίους παρακολουθούμε κάθε εβδομάδα.

Αγγλία - Βασικός ο Φακίνος, αλλαγή ο Καραγκούνης

Η τελευταία αλλαγή του Μάρτιν Γιολ ήταν ο Γιώργος Καραγκούνης στην ήττα της Φούλαμ από τη Λίβερπουλ (4-0). Ο αρχηγός της Εθνικής μας έπαιξε για 10 λεπτά σε ένα παιχνίδι που είχε κριθεί από πολύ νωρίς με τους "κότατζερς" να παρουσιάζουν κάκιστη εικόνα. Σε αντίθεση με τον Καραγκούνη ο Χάρης Μαυρίας βρέθηκε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στον πάγκο (σ.σ. ήταν στην αποστολή και στο Λιγκ Καπ με τη Σαουθάμπτον), αλλά δεν αγωνίστηκε στη μεγάλη νίκη της Σάντερλαντ επί της Μάντσεστερ Σίτι (1-0). Σταθερά εκτός αποστολής ο Απόστολος Βέλλιος στη λευκή ισοπαλία της Έβερτον με την Κρίσταλ Πάλας, όπως και ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος (Μίντλεσμπρο). Βασικός ο Γιαννούλης Φακίνος, ο οποίος έγινε αλλαγή, στην ήττα της Μάργκεϊτ από την Κινγκστόνιαν (2-0).

Ωραίοι ως (55) Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Ισπανία - Καράμπελας και Μπουγαΐδης

Την πρώτη του συμμετοχή στη φετινή Primera Division έκανε ο Νίκος Καράμπελας. Ο 28χρονος μπήκε στη θέση του Αντρέας Ίβανσιτς στο 64', έδωσε τις μάχες του αλλά δεν μπόρεσε να αλλάξει την εικόνα του παιχνιδιού με τη Λεβάντε να δέχεται τελικά δύο γκολ και να γνωρίζει την ήττα από την Αθλέτικ Μπιλμπάο (2-1). Στον πάγκο έμεινε ο Λουκάς Βύντρα, όπως και ο Ορέστης Καρνέζης στη νίκη της Γρανάδα επί της Μάλαγα (3-1). Βασικός σε όλο το παιχνίδι της Γρανάδα ΙΙ με την Καθερένιο ο Μαυρουδής Μπουγαΐδης.

Ωραίοι ως (55) Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Ιταλία - Ξεχώρισε ο Φετφατζίδης

Η Serie A είναι με διαφορά το πρωτάθλημα στο οποίο αγωνίζονται οι περισσότεροι Έλληνες και αυτό αποδείχτηκε για μία ακόμη αγωνιστική. Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης πήρε και πάλι φανέλα βασικού στη νίκη της Κατάνια επί της Ουντινέζε (1-0), ενώ ενδεκαδάτος ήταν και ο Σάββας Γκέντσογλου, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο 52' στην ήττα της Σαμπντόρια από τη Φιορεντίνα (2-1). Καλή εμφάνιση και πάλι από τον Γιάννη Φετφατζίδη, ο οποίος πήρε προσπάθειες πάνω του και του βγήκαν αρκετές εξ αυτών στη νίκη της Τζένοα επί της Ελλάς Βερόνα, στον πάγκο της οποίας ήταν ο Βαγγέλης Μόρας.

Όπως σε κάθε αγωνιστική έτσι και σε αυτή ο Παναγιώτης Κονέ, το γκολ του οποίου με τη Νάπολι είναι υποψήφιο για το βραβείο FIFA Puskás Award, έπαιξε βασικός αλλά δεν μπόρεσε να φανεί όσο άλλες φορές, ενώ αλλαγή μπήκε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος στα τελευταία λεπτά του αγώνα στην ήττα της Μπολόνια από την Αταλάντα (2-1). Ο Βασίλης Τοροσίδης έμεινε στον πάγκο στην ισοπαλία της Ρόμα με τη Σασουόλο (1-1), ενώ ο Μάριος Οικονόμου ήταν εκτός αποστολής στη νίκη της Κάλιαρι με την Τορίνο (2-1).

Όσον αφορά τη Serie B, ο Γιάννης Ποτουρίδης ήταν και πάλι βασικός στην ισοπαλία της Νοβάρα με τη Λατίνα (2-2), ενώ ο Γιώργος Κατίδης έμεινε στον πάγκο. Εκτός αποστολής ο Λάμπης Κιάκης στην ήττα της Κάρπι από την Κροτόνε (1-2), όπως και ο Δημήτρης Βοσνακίδης στη νίκη της Μπάρι επί της Βαρέζε (2-1).

Ωραίοι ως (55) Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Γερμανία - Νίκες για τέσσερις

Κάτι περισσότερο από ένα ημίχρονο έπαιξε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος στην ήττα της Ντόρτμουντ από τη Βόλφσμπουργκ (2-1) και ήταν από τους λίγους που πήγαν καλά για τους Βεστφαλούς. Ο Έλληνας αμυντικός ήταν βασικός και στη μεσοβδόμαδη ήττα από την Άρσεναλ (0-1), ενώ αναμένεται να πάρει ακόμα περισσότερο χρόνο πλέον λόγω του τραυματισμού του Νέβεν Σούμποτιτς. Εκτός αποστολής και πάλι οι δύο Έλληνες της Άουγκσμπουργκ, Παναγιώτης Βλαχοδήμος και Γιάννης Γκέλιος, στην ήττα από την Μπάγερν Μονάχου (3-0), ενώ εκτός αποστολής στη νίκη της Μπάγερ Λεβερκούζεν επί του Αμβούργου ήταν ο Κώστας Σταφυλίδης. Βήματα προς τα πίσω έκανε και πάλι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο οποίος θα αργήσει πιθανότατα να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους αφού ένιωσε και πάλι ενοχλήσεις στο γόνατο.

Για την Bundesliga II, Γιάννης Γιαννιώτας και Στέλιος Μαλεζάς έπαιξαν ελάχιστα στη νίκη της Φορτούνα Ντίσελντορφ επί της Σαντχάουζεν, ενώ αλλαγή πέρασε και ο Κώστας Φορτούνης στην ευρεία νίκη της Καϊσερζλάουτερν (0-4) επί της Φρανκφούρτης.

Τέλος, για την τρίτη κατηγορία της Γερμανίας, ο Νίκος Ιωαννίδης ήταν ο μοναδικός που αγωνίστηκε. Ο 19χρονος έπαιξε σε όλο το παιχνίδι στην ισοπαλία της Χάνσα Ρόστοκ επί της Βάκερ Μπούργκχαουζερ. Εκτός αποστολής για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Γιάννης Σιμώσης, ενώ στην ίδια μοίρα βρέθηκαν και οι Δημήτρης Αναστασόπουλος (Ρέγκενσμπουργκ) και Χρήστος Παπαδόπουλος (Λειψία). Ο Θανάσης Ράπτης ήταν ο άλλος Έλληνας της κατηγορίας που έπαιξε, έστω κι αν μπήκε λίγο πριν το 90' στη νίκη της Στουτγκάρτερ Κίκερς επί της Χάλεσερ (1-0).

Ωραίοι ως (55) Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr
Ιωαννίδης

Σκωτία - Δεν έπαιξε ο Σαμαράς

Εκτός αποστολής για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι της Σέλτικ στην SPL έμεινε ο Γιώργος Σαμαράς. Ο Έλληνας επιθετικός, ο οποίος τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού, έσφιξε τα δόντια και αγωνίστηκε μεσοβδόμαδα σε όλο το παιχνίδι κόντρα στον Άγιαξ κι έτσι ο Νιλ Λένον αποφάσισε να τον προστατέψει στο παιχνίδι του Σαββάτου με τη Ρος Κάουντρι (1-4).

Ωραίοι ως (55) Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Βέλγιο - Γκαλίτσιος και Μαρίνος

Δεν πρέπει να θεωρείται είδηση το γεγονός πως ο Γιάννης Γκαλίτσιος αγωνίστηκε βασικός στη νίκη της Λόκερεν επί της Μέχελεν (4-0), αφού ο 27χρονος έχει χάσει μόνο ένα παιχνίδι της ομάδας του φέτος στο πρωτάθλημα. Ωστόσο, σημαντικό είναι ότι ο Στέργος Μαρίνος επέστρεψε στα γήπεδα μετά τις 28 Σεπτεμβρίου. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, ο οποίος πέρασε ένα πρόβλημα τραυματισμού, μπήκε στο 7' στην ήττα της Σαρλερουά από τη Γάνδη και βγήκε στο 81'. Τέλος, ξανά εκτός αποστολής ήταν οι Σπύρος Φουρλάνος και Βαλεντίνος Βλάχος στη λευκή ισοπαλία της Μπριζ με τη Σταντάρ Λιέγης.

Ωραίοι ως (55) Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Τουρκία - Έπαιξαν και οι δύο

Την πρώτη της νίκη μετά από πέντε συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα πανηγύρισε η Κόνιασπορ, η οποία πήρε μεγάλη βαθμολογική ανάσα (2-0). Βασικός και πάλι ο Φάνης Γκέκας, ο οποίος έπαιξε σε όλο το παιχνίδι. Επιστροφή και για τον Γιώργο Φωτάκη, ο οποίος μπήκε αλλαγή στο 81' και έπαιξε για πρώτη φορά μετά τις 22 Σεπτεμβρίου με τη Σανλιούρφασπορ, στη λευκή ισοπαλία της τελευταίας με τη Σαμσουνσπόρ.

Ωραίοι ως (55) Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Ρουμανία - Μόνο ο Παναγόπουλος

Η Σαγκαέτα του Λεωνίδα Παναγόπουλου αγωνίστηκε την Πέμπτη και γνώρισε την ήττα με 3-4, σε ένα παιχνίδι που ο Έλληνας τερματοφύλακας έπαιξε βασικός. Η Κονκόρντια του Μανώλη Παπαστεριανού ηττήθηκε τη Δευτέρα (1-0) με τον 26χρονο να μένει εκτός αποστολής, ενώ αναβλήθηκε το παιχνίδι της Στεάουα Βουκουρεστίου, στην οποία παίζει ο Παντελής Καπετάνος, λόγω των μπαράζ που δίνει η Ρουμανία με την Ελλάδα.

Ωραίοι ως (55) Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Οι υπόλοιποι της Ευρώπης

Φανέλα βασικού πήρε ο Θανάσης Πέτσος στην ισοπαλία της Ραπίντ Βιέννης με τη Γκρόντιγκ (0-0), ενώ εκτός αποστολής ήταν ο Ταξιάρχης Φούντας στην ήττα της Λίφερινγκ από τη Ζανκτ Πόλτεν (0-1). Στη Βουλγαρία η Λοκομοτίβ Πλόβντιβ παίζει τη Δευτέρα, όμως, ο Στέλιος Ηλιάδης ήταν βασικός στο παιχνίδι κυπέλλου της Πέμπτης, σε αντίθεση με τον Κώστα Καζναφέρη, ενώ τα πρωταθλήματα της Σουηδίας, όπου αγωνίζονταν Πάνος Δημητριάδης και Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος, ολοκληρώθηκαν.

Στην Ουκρανία ο Σωτήρης Μπαλάφας ξεκίνησε βασικός και έγινε αλλαγή στο 78' στην ήττα της Χόβερλα από τη Σαχτάρ, ενώ ούτε αυτή τη φορά συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της Βόρσκλα ο Παναγιώτης Λαγός. Τέλος, στον πάγκο έμεινε ο Κώστας Λάμπρου στην ισοπαλία της Φέγενοορντ με την Άλκμααρ (2-2), ενώ εκτός αποστολής ήταν για ένα ακόμη παιχνίδι οι Αντώνης Ρίκκα (Ρεντ Σταρ) και Βασίλης Αποστολόπουλος (Πούσκας).

*δεν λογίζονται ως Έλληνες οι Γιούρι Λοντίγκιν (Ζενίτ) και Οδυσσέας Βλαχοδήμος (Στουτγκάρδη)

**δεν αναφέρονται στο κείμενο οι Έλληνες που αγωνίζονται στην Κύπρο

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ