ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ωραίοι ως (55) Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Ωραίοι ως (55) Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Πρώτο γκολ για τον Φάνη Γκέκα με τα χρώματα της Κόνιασπορ, διπλό στο "Μεάτσα" με Βασίλη Τοροσίδη η Ρόμα, βασικός με τη Φούλαμ ο Γιώργος Καραγκούνης. Διαβάστε στο Sport24.gr τι έκαναν 55 Έλληνες στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αυτό το Σαββατοκύριακο.

Δεν ήταν ιδιαίτερα καλή αυτή η αγωνιστική για τους περισσότερους Έλληνες του εξωτερικού, αφού αρκετοί ήταν εκείνοι που δεν αγωνίστηκαν.

Υπήρχαν, όμως, και παίκτες που ξεχώρισαν όπως ο Φάνης Γκέκας, ο μοναδικός Έλληνας που σκόραρε αυτή την αγωνιστική.

Το Sport24.gr καθιερώνει τον έλεγχο των Ελλήνων του εξωτερικού, ο οποίος έγινε και την προηγούμενη εβδομάδα, και οριστικοποιεί τον αριθμό (55), αυτών που θα αναφέρονται στο συγκεκριμένο κείμενο, το οποίο θα δημοσιεύεται κάθε Δευτέρα, σε περίπτωση που υπάρχει αγωνιστική δράση το Σαββατοκύριακο που έχει προηγηθεί.

Αγγλία - Μόνο ο Καραγκούνης

Ο Γιώργος Καραγκούνης ήταν ο μόνος Έλληνας παίκτης απ' όσους παίζουν στην Αγγλία που αγωνίστηκε αυτή την αγωνιστική. Ο 36χρονος μέσος πήρε φανέλα βασικού στη νίκη της Φούλαμ επί της Στόουκ (1-0) και αντικαταστάθηκε στο 60' από τον Ντέρεκ Μπόατενγκ. Ο Χάρης Μαυρίας ήταν εκτός αποστολής στην ήττα της Σάντερλαντ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1-2) με τον υπηρεσιακό Κέβιν Μπολ να δείχνει πως δεν τον εκτιμά όσο ο προκάτοχός του Πάολο Ντι Κάνιο. Εκτός αποστολής και πάλι οι Απόστολος Βέλλιος (Έβερτον), Δημήτρης Κωνσταντόπουλος (Μίντλεσμπρο) και Γιαννούλης Φακίνος (Έμπσφλιτ Γιουνάιτεντ).

Ωραίοι ως (55) Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Ισπανία - Ο Μπουγαΐδης έκανε τη διαφορά

Δεν ήταν καλύτερα τα πράγματα και για τους Έλληνες που βρίσκονται στην Ισπανία, αφού κανείς δεν αγωνίστηκε με εξαίρεση τον Μαυρουδή Μπουγαΐδη, ο οποίος έπαιξε όλο το 90λεπτο στη νίκη της Γρανάδα ΙΙ επί της Λινένσε (1-0). Για ένα ακόμη παιχνίδι ο Ορέστης Καρνέζης παρέμεινε στον πάγκο στην ήττα της Γρανάδα από τη Βιγιαρεάλ (3-0), ενώ το ίδιο ισχύει και για το ελληνικό δίδυμο της Λεβάντε, Λουκά Βύντρα και Νίκο Καράμπελα, οι οποίοι είδαν από τον πάγκο τη μεγάλη ανατροπή της Ρεάλ Μαδρίτης (2-3).

Ωραίοι ως (55) Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Ιταλία - Διπλό κορυφής με Τοροσίδη η Ρόμα

Με τον Βασίλη Τοροσίδη να αγωνίζεται βασικός για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική η Ρόμα έκανε το εντυπωσιακό 7x7 επικρατώντας στο Μιλάνο της Ίντερ με 3-0 και παρέμεινε μόνη πρώτη στην κορυφή. Σε όλο το 90λεπτο έπαιξε και ο Παναγιώτης Κονέ στην ήττα της Μπολόνια από την Ελλάς Βερόνα (1-4), ενώ στον πάγκο ήταν ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Εκτός αποστολής για την Ελλάς ο Βαγγέλης Μόρας λόγω τραυματισμού.

Όσο για τους άλλους Έλληνες της Serie A, ο Παναγιώτης Ταχτσίδης ήταν βασικός στην ισοπαλία της Κατάνια με τη Τζένοα (1-1), ενώ ο Γιάννης Φετφατζίδης πέρασε ως αλλαγή στο 63' στη θέση του Ματουζάλεμ. Βασικός και ο Σάββας Γκέντσογλου στην ισοπαλία της Σαμπντόρια με την Τορίνο (2-2), εκτός αποστολής -ξανά- ο Μάριος Οικονόμου στην ήττα της Κάλιαρι από την Ουντινέζε (2-0).

Από εκεί και πέρα, συνεχίζει πολύ καλά το δίδυμο στη Νοβάρα, η οποία ηττήθηκε με 3-0 από την Βίρτους Λαντσιάνο, αφού για ένα ακόμη παιχνίδι Γιάννης Ποτουρίδης και Γιώργος Κατίδης ξεκίνησαν βασικοί, με τον δεύτερο να αντικαθίσταται στο 56'. Στον πάγκο έμεινε ο Δημήτρης Βοσνακίδης στην ήττα της Μπάρι με Αβελίνο (1-0), ενώ ούτε σε αυτό το παιχνίδι της Κάρπι, που ηττήθηκε από τη Τσιταντέλα (1-0), συμπεριλήφθηκε στην αποστολή ο Λάμπης Κιάκης.

Ωραίοι ως (55) Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Γερμανία - Έπαιξαν μόνο οι μικροί

Κανένας από τους παίκτες που αγωνίζονται σε ομάδες της Bundesliga δε βρέθηκε στην αποστολή αυτή την αγωνιστική. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ο οποίος είχε παίξει λίγα λεπτά μεσοβδόμαδα στη νίκη της Ντόρτμουντ επί της Μαρσέιγ (3-0), δε συμπεριλήφθηκε στην αποστολή λόγω ενοχλήσεων στους προσαγωγούς, ενώ το ίδιο έγινε και με τους Κώστα Σταφυλίδη (Μπάγερ Λεβερκούζεν), Κυριάκο Παπαδόπουλο (Σάλκε), που παραμένει τραυματίας, Παναγιώτη Βλαχοδήμο (Άουγκσμπουργκ) και Γιάννη Γκέλιο (Άουγκσμπουργκ).

Όσον αφορά τους παίκτες της Bundesliga 2, μόνο ο Κώστας Φορτούνης αγωνίστηκε, ο οποίος πέρασε ξανά ως αλλαγή στο 81' στη νίκη της Καϊζερσλάουτερν επί της Αρμίνια Μπίλεφελντ (3-0), αφού η Φορτούνα Ντίσελντορφ των Στέλιου Μαλεζά και Γιάννη Γιαννιώτα φιλοξενεί τη Δευτέρα τη Γκρόιτερ Φιρθ.

Τέλος, για την τρίτη κατηγορία της Γερμανίας μόνο ο Νίκος Ιωαννίδης αγωνίστηκε βασικός στη λευκή ισοπαλία της Χάνσα Ρόστοκ με τη Σάαρμπρουκεν. Ο Χρήστος Παπαδημητρίου (Λειψία) ήταν εκτός αποστολής, ο Αντώνης Ράπτης ήταν στον πάγκο (Στουτγκάρτερ Κίκερς), ενώ στο Γιαν Ρέγκενσμπουργκ-Βάκερ Μπούργκχαουσεν ο Δημήτρης Αναστασόπουλος ήταν στον πάγκο για τους γηπεδούχους και ο Γιάννης Σιμώσης εκτός αποστολής για τους φιλοξενούμενους.

Ωραίοι ως (55) Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Γαλλία - Ούτε τώρα ο Ρίκκα

Εκτός αποστολής ήταν στο παιχνίδι της Ρεντ Σταρ με την Κολμάρ ο Αντώνης Ρίκκα, ο οποίος δεν έχει συμπεριληφθεί σε αποστολή της ομάδας του από τις 13 Σεπτεμβρίου, όταν στο παιχνίδι με την Λουζενάκ αποχώρησε τραυματίας. Ως τότε, πάντως, δεν είχε αγωνιστεί μόνο σε ένα παιχνίδι.

Ωραίοι ως (55) Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Σκωτία - Χωρίς Σαμαρά η Σέλτικ

Την προηγούμενη αγωνιστική στην SPL ο Γιώργος Σαμαράς έλαμψε με το χατ τρικ του επί της Κιλμάρνοκ, όμως, αυτή τη φορά ήταν εκτός αποστολής στη νίκη των πρωταθλητών Σκωτίας επί της Μάδεργουελ (2-0). Πάντως, μεσοβδόμαδα έπαιξε σε όλο το 90λεπτο στην εντός έδρας ήττα από την Μπαρτσελόνα (0-1).

Ωραίοι ως (55) Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Βέλγιο - Ο Γκαλίτσιος και οι άλλοι...

Μόνο ο Γιώργος Γκαλίτσιος αγωνίστηκε αυτή την αγωνιστική στο Βέλγιο. Ο 27χρονος πέρασε ως αλλαγή στο 67' στην ήττα της Λόκερεν από τη Σαρλερουά (2-1), ενώ για λογαριασμό των γηπεδούχων εκτός αποστολής ήταν ο Στέργος Μαρίνος. Όσον αφορά το ντουέτο της Μπριζ, Βαλεντίνος Βλάχος και Σπύρος Φουρλάνος ήταν εκτός αποστολής, ενώ ακόμα δεν έχουν κάνει το ντεμπούτο τους.

Ωραίοι ως (55) Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Τουρκία - Άνοιξε λογαριασμό ο Γκέκας

Αν υπήρχε ένας Έλληνας του εξωτερικού που ξεχώρισε αυτό το Σαββατοκύριατο, τότε αυτός είναι ο Φάνης Γκέκας. Ο 33χρονος επιθετικός με δικό του γκολ, το πρώτο του με τη φανέλα της Κόνιασπορ, έδωσε στην ομάδα του τη νίκη στο παιχνίδι με την Ερτσίγεσπορ. Τη Δευτέρα παίζει η Σανλιούρφασπορ του Γιώργου Φωτάκη, η οποία δοκιμάζεται στην έδρα της Αντάνα Ντεμίσπορ.

Ρουμανία - Νίκες για τους Έλληνες (που έπαιξαν)

Αλλαγή στο 68' πέρασε ο Παντελής Καπετάνος στη νίκη της Στεάουα Βουκουρεστίου επί της Βασλούι (1-0), ενώ ο Έλληνας επιθετικός είχε αγωνιστεί για ένα ημίχρονο και στη μεσοβδόμαδη ήττα της ρουμανικής ομάδας από την Τσέλσι (0-4). Για δεύτερη αγωνιστική βασικός ο Μανώλης Παπαστεριανός, ο οποίος βγήκε στο 84', ενώ για πρώτη φορά ο Λεωνίδας Παναγόπουλος, που ήταν εκτός αποστολής, δεν υπερασπίστηκε την εστία της Σαγκεάτα Ναβοντάρι, η οποία ηττήθηκε από την Παντούρι (0-4).

Ωραίοι ως (55) Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Οι υπόλοιποι της Ευρώπης

Βασικός αγωνίστηκε ο Ταξιάρχης Φούντας στη λευκή ισοπαλία της Λίφερινγκ με την Πάρντορφ, αλλά αντικαταστάθηκε στο 58', ενώ ο Θανάσης Πέτσος μπήκε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου στο παιχνίδι της Ραπίντ Βιέννης με τη Νόισταντ. Ο 22χρονος ήταν βασικός στη μεσοβδόμαδη ισοπαλία της Ραπίντ με τη Ντινάμο Κιέβου.

Στη Βουλγαρία ο Κώστας Καζναφέρης αγωνίστηκε στη νίκη της Λοκομοτίβ Πλόβντιβ επί της Τσερνόμορετς, και έγινε αλλαγή στο 62'. Αντιθέτως, δεν έπαιξε ο άλλος Έλληνας της ομάδας, Ηλίας Ηλιάδης. Ακόμη, εκτός αποστολής ήταν στην Ουγγαρία ο Βασίλης Αποστολόπουλος (Πούσκας), όπως και ο Παναγιώτης Λαγός που εξακολουθεί να έχει μόνο μία συμμετοχή με τη Βόρσκλα, η οποία νίκησε την Ταβρίγια του Γιάννη Χριστόπουλου στην Ουκρανία.

Ο Σωτήρης Μπαλάφας, όμως, ήταν βασικός στη λευκή ισοπαλία της Χόβερλα επί της Ζόρια, ενώ αγωνίστηκαν και οι δύο Έλληνες παίκτες που ανήκουν σε σουηδικές ομάδες. Ο Πάνος Δημητριάδης ήταν για μία ακόμη φορά βασικός στο 0-0 της Μπρομαμποϊκάρνα με την Ατβίνταμπεργκ, ενώ σε όλο το παιχνίδι έπαιξε και ο Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος της Ασιρίσκα. Τέλος, ξανά στον πάγκο ήταν για λογαριασμό της Φέγενοορντ ο Κώστας Λάμπρου.

*δεν λογίζονται ως Έλληνες οι Γιούρι Λοντίγκιν (Ζενίτ) και Οδυσσέας Βλαχοδήμος (Στουτγκάρδη)

**δεν αναφέρονται στο κείμενο οι Έλληνες που αγωνίζονται στην Κύπρο

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ