ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ

Νοκ άουτ ο Νεϊμάρ από τα δύο ματς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

In this photo taken on Wednesday, Jan. 23, 2019, PSG's Neymar receives medical attention on the sidelines during the French Cup soccer match against Strasbourg at the Parc des Princes stadium in Paris. Neymar limped off with a recurrence of a right-foot injury during Paris Saint-Germain's 2-0 French Cup win against Strasbourg on Wednesday, casting doubt whether he will face Manchester United in the first leg of their Champions League last-16 match next month. (AP Photo)
In this photo taken on Wednesday, Jan. 23, 2019, PSG's Neymar receives medical attention on the sidelines during the French Cup soccer match against Strasbourg at the Parc des Princes stadium in Paris. Neymar limped off with a recurrence of a right-foot injury during Paris Saint-Germain's 2-0 French Cup win against Strasbourg on Wednesday, casting doubt whether he will face Manchester United in the first leg of their Champions League last-16 match next month. (AP Photo) AP PHOTO

Χωρίς τον Νεϊμάρ θα εμφανιστεί στις αναμετρήσεις με την Μάντσεστερ Γ. για τους 16 του Champions League η Παρί Σεν Ζερμέν. Το παρασκήνιο πίσω από τον τραυματισμό του Βραζιλιάνου.

Ο τραυματισμός του Νεϊμάρ στην αναμέτρηση της Παρί Σεν Ζερμέν με το Στρασβούργο στις 23/1, για το Κύπελλο Γαλλίας, αποδείχθηκε σοβαρός. Ικανός να κρατήσει τον Βραζιλιάνο σταρ των Παριζιάνων εκτός μάχης, για τις δύο αναμετρήσεις (12/2 & 6/3) με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο πλαίσιο της φάσης των 16 του Champions League.

Ο Νεϊμάρ τραυματίστηκε στο ίδιο σημείο που είχε χτυπήσει πέρσι κόντρα στη Μαρσέιγ - πριν τη ρεβάνς στη νοκ-άουτ φάση του Champions League με αντίπαλο τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στο πέμπτο μετατάρσιο του δεξιού ποδιού του Βραζιλιάνου εντοπίζεται το πρόβλημα και το μόνο θετικό νέο, είναι πως δεν έχει πειραχτεί η βίδα που είχε τοποθετηθεί στον παίκτη στον προηγούμενο τραυματισμό του.

"Η αντιμετώπιση θα εξαρτηθεί από τον τρόπο που θα εξελιχθεί ο τραυματισμός τις επόμενες μέρες. Όλες οι θεραπευτικές επιλογές θα συζητηθούν, συμπεριλαμβανομένης και της εγχείρησης", ήταν η ενημέρωση της Παρί αμέσως μετά τον τραυματισμό του Νεϊμάρ, αλλά από τότε δεν έχει υπάρξει καμία νεότερη τοποθέτηση επί του θέματος.

Το τοπίο... παραμένει θολό, τη στιγμή που στη Γαλλία υπάρχουν δύο θεωρίες: ότι ο παίκτης έχει υποστεί νέο κάταγμα στο πέμπτο μετατάρσιο η μια, ότι το περσινό τραύμα μπορεί να παραμένει ορατό για ένα - δύο χρόνια η άλλη.

Ωστόσο το σημαντικότερο θέμα συζήτησης, αφορά την εμπλοκή της εθνικής Βραζιλίας στην υπόθεση. Ο Ροντρίγκο Λασμάρ, γιατρός της "σελεσάο", επρόκειτο να επισκεφθεί το Παρίσι την Δευτέρα (28/1) για να διαπιστώσει την κατάσταση της υγείας του 26χρονου επιθετικού.

Η αγωνία στο στρατόπεδο της εθνικής Βραζιλίας είναι μεγάλη, καθώς στη χώρα θα διεξαχθεί το Copa América το προσεχές καλοκαίρι (14/6 - 7/7), με τους οικοδεσπότες να συμμετέχουν στον πρώτο όμιλο με αντίπαλους τις Βολιβία, Βενεζουέλα και Περού.

Γίνεται σαφές λοιπόν πως το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει ο Νεϊμάρ και ο τρόπος που θα ακολουθηθεί για την αποκατάσταση και αποθεραπεία του Βραζιλιάνου, είναι μέγα θέμα για την "σελεσάο" που τον θέλει παρόντα στην μάχη του Copa América.

Οι Γάλλοι έχουν ήδη ξεκινήσει τις θεωρίες συνωμοσίας, που θέλουν την Παρί Σεν Ζερμέν να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να εγχειριστεί ο παίκτης και να μην ρισκάρει μια συντηρητική αγωγή που σε βάθος χρόνου μπορεί να σημαίνει μεγαλύτερη απουσία του Νεϊμάρ από την δράση, με τους ανθρώπους της εθνικής Βραζιλίας να είναι κάθετα αντίθετοι σε αυτό το σενάριο!

Ο Τόμας Τούχελ, τεχνικός της Παρί Σεν Ζερμέν, υποστήριξε ότι το ιατρικό επιτελείο της ομάδας τον ενημέρωσε πως θα χρειαστεί τουλάχιστον μια εβδομάδα μέχρι να βγουν οριστικά συμπεράσματα για την σοβαρότητα της κατάστασης, ενώ παραδέχθηκε πως σε κάθε περίπτωση μοιάζει απίθανο να έχει τον παίκτη διαθέσιμο για τα παιχνίδια με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Εν αναμονή της απόφασης που αφορά τον τρόπο που θα αντιμετωπιστεί ο τραυματισμός του Βραζιλιάνου, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα χρειαστεί ένα ιατρικό θαύμα για να προλάβει ο Νεϊμάρ έστω και τη ρεβάνς με τους "κόκκινους διαβόλους".

AP Photo

TAGS ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ