ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Μόντριτς επιστρέφει στην ενδεκάδα και θέλει να πείσει τον Ζιντάν

Real midfielder Luka Modric, left, and Barcelona forward Ousmane Dembele challenge for the ball during the Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and FC Barcelona at the Bernabeu stadium in Madrid, Saturday, March 2, 2019. (AP Photo/Andrea Comas)
Real midfielder Luka Modric, left, and Barcelona forward Ousmane Dembele challenge for the ball during the Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and FC Barcelona at the Bernabeu stadium in Madrid, Saturday, March 2, 2019. (AP Photo/Andrea Comas) AP

Ο Λούκα Μόντριτς δεν είναι στα βασικά πλάνα του Ζινεντίν Ζιντάν, αλλά η απουσία του Καζεμίρο θα τον φέρει στην ενδεκάδα με τη Μπιλμπάο και ο ίδιος θέλει να στείλει ένα μήνυμα στον προπονητή του ότι είναι πανέτοιμος.

Πέρυσι ανακηρύχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη και φέτος δεν είναι καν βασικός στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο λόγος για τον Λούκα Μόντριτς, ο οποίος στα 34 του χρόνια παραμένει παίκτης πρώτης γραμμής, εντούτοις ο Ζιζού εμπιστεύεται πιο φρέσκα πόδια και έχει τον Κροάτη μέσο ως μια χρυσή εφεδρεία. Ο ίδιος ο παίκτης θέλει μεγαλύτερο ρόλο και περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Ο Καζεμίρο θα απουσιάσει από τον αγώνα της Ρεάλ απέναντι στην Αθλέτικ Μπιλμπάο και ο Μόντριτς θα πάρει φανέλα βασικού. Για τον ίδιο είναι μια ευκαιρία να δείξει στον προπονητή του ότι μπορεί να τον υπολογίζει περισσότερο και ότι δεν χρειάζεται να έρχεται κατά βάση από τον πάγκο. Οι Καζεμίρο, Κρόος και Βαλβέρδε είναι αυτή τη στιγμή στα βασικά πλάνα του Γάλλου προπονητή.

Μέχρι στιγμής έχουν παίξει 1.920, 1.613 και 1.030 λεπτά αντίστοιχα, με τον Μόντριτς να έχει 861, έχοντας ξεκινήσει βασικός σε οκτώ από τα 23 παιχνίδια που έχει δώσει μέσα στη σεζόν η Ρεάλ. Αυτό σημαίνει ότι ήταν βασικός στο 34,7% των αγώνων της "βασίλισσας" και ασφαλώς το ποσοστό δεν είναι ικανοποιητικό για έναν παίκτη που τα προηγούμενα χρόνια ήταν αναντικατάστατος.

Βέβαια, τα νούμερά του μόνο άσχημα δεν είναι, έχοντας τρία γκολ και πέντε ασίστ, όταν πέρυσι όλη τη σεζόν είχε τέσσερα γκολ και οκτώ ασίστ. Εν ολίγοις, τα λεπτά του είναι ποιοτικά και για τον Ζιντάν είναι ένας παίκτης πολύτιμος, απλά όχι βασικός. Είναι δεύτερος σε ασίστ στη Ρεάλ, πίσω μόνο από τον Μπενζεμά που έχει επτά. Τα λεπτά του είναι ποιοτικά, βοηθάει την ομάδα του, κάτι που φάνηκε και στο τελευταίο δεκάλεπτο στο Clasico με τη Μπαρτσελόνα.

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ