ΠΑΟΚ

Τζόλης: O διάδοχος των Κλάους, Κουλούρη έχει στιλ Σαλπιγγίδη

ARHS - PAOK / NEOI K17 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
ARHS - PAOK / NEOI K17 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr σας παρουσιάζει τον Χρήστο Τζόλη, που με τα γκολ του έστειλε την Εθνική Παίδων στα τελικά του EURO,συνεχίζοντας την παράδοση των μεγάλων γκολτζήδων που βγάζει η Ακαδημία του ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ έχει δημιουργήσει παράδοση με… γκολτζήδες στις Ακαδημίες του. Ο πρώτος σκόρερ της γενιάς του ήταν ο Στέφανος Αθανασιάδης ενώ διάδοχος του θεωρήθηκε μερικά χρόνια αργότερα ο Ευθύμης Κουλούρης. Δικαιολογημένα μάλιστα, καθώς ήταν αυτός που με 25 γκολ έσπασε το ρεκόρ περισσότερων τερμάτων στη δεύτερη ομάδα του Δικέφαλου, που κατείχε μέχρι τότε ο Κλάους.

Ποιος ακολουθεί; Πιθανότατα ο Χρήστος Τζόλης ο οποίος με δύο δικά του γκολ στον αγώνα με το Κόσοβο οδήγησε την Εθνική μας ομάδα Κ-17 στα τελικά του EURO που θα γίνει το Μάιο στην Ιρλανδία.

Βέβαια ο γεννημένος τον Ιανουαρίου του 2002 Τζόλης, ταιριάζει περισσότερο στο στιλ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη παρά σε αυτό των Αθανασιάδη και Κουλούρη. Με ύψος 1,69 είναι ένας ποδοσφαιριστής ταχυδυναμικός, με χαμηλό κέντρο βάρους, γρήγορος με την μπάλα, που μπορεί να αγωνιστεί όχι μόνο στην κορυφή της επίθεσης αλλά και στα δύο άκρα.

Είναι ένας παίκτης που το γκολ το έχει ωστόσο όπως και όλα τα παιδιά της Κ-17 του Δικεφάλου που εξασφάλισαν ήδη την πρωτιά στον όμιλο τους στο αντίστοιχο πρωτάθλημα, θα αξιολογηθούν ουσιαστικά από τον ΠΑΟΚ την επόμενη αγωνιστική περίοδο όταν και θα ανέβουν στην πρωταθλήτρια Κ-19 του Πάμπλο Γκαρσία.

Ο Χρήστος Τζόλης, πάντως, ήδη έχει σκοράρει 18 γκολ ενώ μετράει και τέσσερις ασίστ σε 14 αγώνες του ΠΑΟΚ. Πέτυχε άλλα πέντε στην επιτυχημένη προσπάθεια της Εθνικής Παίδων να φτάσει στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και ήταν ο πρώτος σκόρερ της.

"ΝΕΟΣ ΝΕΪΜΑΡ" ΜΟΛΙΣ ΣΤΑ 13 ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που ο πιτσιρικάς του ΠΑΟΚ στρέφει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Το 2015 όταν η ομάδα Κ-13 του Δικέφαλου συμμετείχε στο τουρνουά "Λέναρντ Γιόχανσον" στη Σουηδία... έβγαλε μάτια με 11 γκολ σε πέντε παιχνίδια, τραβώντας πάνω του τα βλέμματα ακόμη και του σκάουτ της Μπαρτσελόνα, Ντένις Σίλβα.

Φυσικά, τα δημοσιεύματα τότε δεν ήταν καθόλου φειδωλά σε χαρακτηρισμούς. Τι "νέο Κούδα" τον είπαν, τι "νέο Νεϊμάρ" τον αποκάλεσαν και με τα video με τα επιτεύγματα του να δίνουν και παίρνουν.

Tο σίγουρο είναι ότι ο "μικρός" έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Ακόμη και αν δεν καταφέρει να γίνει ο… νέος Νεϊμάρ ή ο νέος Μεγαλέξανδρος του ελληνικού ποδοσφαίρου, μπορεί να φτάσει στην πρώτη ομάδα του Δικέφαλου αρκεί να παραμείνει σοβαρός και προσγειωμένος.

Διαβάστε ακόμη:
Αυτός είναι ο Χρήστος Τζόλης
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ