ΠΑΟΚ

Το πλάνο του Ιβάν Σαββίδη για τη νέα Τούμπα

CHAMPIONS LEAGUE / ΠΑΟΚ - ΣΠΑΡΤΑΚ ΜΟΣΧΑΣ(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
CHAMPIONS LEAGUE / ΠΑΟΚ - ΣΠΑΡΤΑΚ ΜΟΣΧΑΣ(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Σήμερα (06/09) συμπληρώνονται 59 χρόνια από την ημέρα των εγκαινίων του γηπέδου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα και η ανακατασκευή του φαίνεται να είναι αναγκαία. Διαβάστε στο Sport24.gr για το πλάνο του Ιβάν Σαββίδη.

Η Τούμπα εγκαινιάστηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 1959, ο πρώτος αγώνας που έγινε ήταν ένα ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και η αρχική της χωρητικότητα ήταν 20.000

Σήμερα, παρά τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, η Τούμπα είναι ένα παλαιωμένο γήπεδο και το πλάνο του Ιβάν Σαββίδη για την ανακατασκευή της είναι πιο επίκαιρο από ποτέ .

Το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ επανήλθε τώρα στο προσκήνιο με τη διαρροή για απόφαση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να αναφερθεί σ' αυτό στην ομιλία του στη ΔΕΘ, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι λίγα πράγματα έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες.

Ακόμη και μετά την προηγούμενη εξαγγελία του Πρωθυπουργού τον περασμένο Μάρτιο, τα γραφειοκρατικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ στο θέμα αυτό, παραμένουν. Τι είχε πει τότε ο Αλέξης Τσίπρας; "Από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας, έχει ληφθεί απόφαση για την αξιοποίηση έκτασης στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, προκειμένου να εξυπηρετηθεί το σχέδιο ανακατασκευής του γηπέδου του Συλλόγου. Για το σκοπό αυτό εξετάζονται ήδη θετικά περεταίρω αιτήματα του συλλόγου από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Υπουργείο Περιβάλλοντος".

Αυτός είναι μάλλον και ο λόγος που από τον ΠΑΟΚ παραμένουν επιφυλακτικοί και περιμένουν να ακούσουν όσα τελικά θα ειπωθούν.

Λόγω των γραφειοκρατικών προβλημάτων που προέκυψαν οι άνθρωποι του Δικεφάλου "πάγωσαν" τις συζητήσεις τους με τη διοίκηση του Καυτανζογλείου, όπου σκόπευαν να μετακομίσουν αυτή την αγωνιστική περίοδο.

Ωστόσο ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος σε δηλώσεις του τόνισε πως υπάρχει εντολή και επιθυμία από την Πολιτεία να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να ξεπεράσει τα όποια προβλήματα έχουν προκύψει και να ξεκινήσει η ανακατασκευή του γηπέδου.

ΤΟ... ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΒΒΙΔΗ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΓΙΟΥΣ ΤΟΥ

Ο Ιβάν Σαββίδης στη διάρκεια της γιορτής για την κατάκτηση του Κυπέλλου είχε αναφερθεί στο θέμα της Νέας Τούμπας αφήνοντας χρονικό ορίζοντα μιας τριετίας για την ανακατασκευή του γηπέδου του ΠΑΟΚ. Μάλιστα ο ισχυρός άνδρας του Δικέφαλου τόνισε πως το νέο γήπεδο θα γίνει όπως και να έχει και αποκάλυψε πως έχει ζητήσει τους από τους δύο γιους του, Γιώργο και Νίκο, αν του συμβεί κάτι να ολοκληρώσουν αυτοί την κατασκευή του.

Πρόσφατα ο Γιώργος Κούδας σε δηλώσεις του είχε πει ότι ο Σαββίδης ανησυχεί μήπως και στις εκσκαφές που θα πρέπει να γίνουν, αποκαλυφθούν αρχαία.

Όπως και να έχει οι αναρτήσεις του Γιώργου Σαββίδη στις οποίες προβάλλεται το γήπεδο της Κράσνονταρ δεν είναι τυχαίες. Το συγκεκριμένο γήπεδο είναι αυτό που αποτελεί πρότυπο για την οικογένεια Σαββίδη και αν είναι δυνατόν θα ήθελαν το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ να είναι ένα αντίστοιχο με χωρητικότητα 33.000-35.000. Σε κάθε περίπτωση το νέο γήπεδο του Δικέφαλου που ονειρεύεται να κατασκευάσει ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ θα πληρεί τις αυστηρότερες προδιαγραφές που θέτει η UEFA και θα αποτελέσει αλλαγή σελίδας στην ιστορία της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πρώτη προπόνηση για Καρέλη
Πρίγιοβιτς: "Ούτε Μπορντό, ούτε Σπόρτινγκ, μόνο ΠΑΟΚ και Σερβία"
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ