ΠΑΟΚ

Σαν σήμερα η ιστορική πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Άρσεναλ

30 Sep 1997:  Zissis Vrizas scores the equalising goal for PAOK during the Arsenal v PAOK Salonika match in the UEFA Cup second round second leg at Highbury, London.
Mandatory Credit: Mike Hewitt/ALLSPORT
30 Sep 1997: Zissis Vrizas scores the equalising goal for PAOK during the Arsenal v PAOK Salonika match in the UEFA Cup second round second leg at Highbury, London. Mandatory Credit: Mike Hewitt/ALLSPORT ALLSPORT

Σαν σήμερα το 1997, ο ΠΑΟΚ έγραψε ιστορία αποκλείοντας την Άρσεναλ από την συνέχεια του UEFA Cup, με το γκολ - πρόκριση του Ζήση Βρύζα στο Χάιμπουρι.

Πριν από 22 χρόνια ο ΠΑΟΚ σημείωσε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ιστορίας του. Το ημερολόγιο έγραφε 30 Σεπτεμβρίου του 1997, με το σκορ να είναι 1-0 υπέρ της Άρσεναλ στο 87' λεπτό. Κάπου εκεί ο Ζήσης Βρύζας βρήκε την λύση, σοκάροντας το Χάιμπουρι.

Ο Έλληνας επιθετικός πήρε την μπάλα εκτός περιοχής και αφού ζάλισε την άμυνα των "κανονιέρηδων", εκτέλεσε τον Σίμαν ισοφαρίζοντας σε 1-1, δίνοντας μία τεράστια πρόκριση στον ΠΑΟΚ για την διοργάνωση του UEFA Cup.

Για την ιστορία, η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη, παρότι ήταν απόλυτο αουτσάιντερ είχε κερδίσει με 1-0 στην Τούμπα, φροντίζοντας να δείξει στους Άγγλους από το πρώτο παιχνίδι της διαθέσεις του, παλεύοντας μέχρις εσχάτων.

Τη νίκη είχε δώσει ο Κώστας Φρατζέσκος με τέρμα που πέτυχε στο 61' λεπτό, με τον ΠΑΟΚ να κρατά το αποτέλεσμα μέχρι το τέλος.

Η ρεβάνς ήταν μία άλλη υπόθεση. Τα πράγματα δεν ξεκίνησαν καθόλου καλά για τους "ασπρόμαυρους", με τον Ντένις Μπέργκαμπ να ανοίγει το σκορ στο 22' λεπτό της αναμέτρησης και το Χάιμπουρι να αρχίζει να "γέρνει" προς την πλευρά των "κανονιέρηδων".

Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη όμως άντεξε στην πίεση, με τον Ζήση Βρύζα να σκοράρει στο 87' με εξαιρετική προσπάθεια και να δίνει την ιστορική πρόκριση στον ΠΑΟΚ, πετώντας εκτός συνέχειας τη μεγάλη Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Άρσεναλ: Σίμαν, Ντίξον, Γουίντενμπερν, Βιεϊρά, Μπουλντ, Άνταμς, Ράιτ, Μπέργκαμπ, Οβερμαρς (74' Πλατ), Πάρλουρ (86' Ανελκά), Πετί

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Ολιβάρες, Τασσιόπουλος, Κολομπούρδας (81' Καπετανόπουλος), Ζαφειρίου (33' Σιδηρόπουλος), Ζαγοράκης, Φρατζέσκος (89' Ζουμπούλης), Βρύζας, Βελής, Νάγκμπε, Τουρσουνίδης

Το γκολ πρόκρισης του Ζήση Βρύζα στο 87' λεπτό.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ