ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Θέλει τον Τζιοβάνι ντος Σάντος

ΠΑΟΚ: Θέλει τον Τζιοβάνι ντος Σάντος

Ο Τζιοβάνι ντος Σάντος προτάθηκε κι εξετάστηκε από τον ΠΑΟΚ, στην προσπάθεια να γίνει μεταγραφή πρώτης γραμμής για τη θέση των εξτρεμ. Πόσο επηρέαζει την υπόθεση το μπάσιμο της Αμέρικα.

Εδώ κι ένα μήνα κυκλοφορούσε στην αγορά των ατζέντηδων η πληροφορία για την πρόθεση του ΠΑΟΚ να προχωρήσει στην προσθήκη ενός πρωτοκλασάτου εξτρέμ.

Ενός παίκτη, δηλαδή, ο οποίος θα συνδυάζει εμπειρία, ποιότητα και βιογραφικό και θα μπορεί να μπορεί να βοηθήσει άμεσα το Δικέφαλο στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League (6-7 Αυγούστου τα πρώτα ματς, στις 13 του ίδιου μήνα οι ρεβάνς).

Δεν είναι τυχαίο ότι τις προηγούμενες ημέρες στην Τουρκία διέρρευσε το όνομα του 35χρονου Πορτογάλου εξτρέμ της Μπεσίκτας, Ρικάρντο Κουαρέσμα, αν κι ακολούθησε η έμμεση διάψευση από τον Γιώργο Σαββίδη, στις κλασικές πλέον συζητήσεις του στo ινσταγκραμ. Την πρώτη ημέρα του Ιουνίου, άλλωστε, το 24ο Ευαγγέλιο αποκάλυψε την προτεραιότητα που έχει δοθεί για τον πρώην εξτρέμ της ομάδας και νυν της Αλ Ιτιχάντ (συμπαίκτης του Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς), Γκάρι Ροντρίγκες, μια πολύ δύσκολη κι ακριβή υπόθεση

Όλος αυτός ο πρόλογος είναι απαραίτητος για τις πληροφορίες που διέρρευσαν από το Μεξικό πριν από πέντε ημέρες και έκαναν λόγο για φλερτ των νταμπλούχων Ελλάδας με τον Τζιοβάνι ντος Σάντος.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πηγές από τη χώρα της Κεντρικής Αμερικής ο 30χρονος μεσοεπιθετικός από το Μοντερέι προτάθηκε πράγματι κι εξετάστηκε, καθώς εντάσσεται στο συγκεκριμένο πλαίσιο προδιαγραφών που θέτουν στον ΠΑΟΚ για την μεταγραφή εξτρέμ.

Εμπειρία έχει, παραστάσεις από το πλέον υψηλό επίπεδο ( Μπαρτσελόνα, Τότεναμ, Γαλατασαράι, Βιγιαρεάλ), ενώ η ποιότητά του είναι αδιαμφισβήτητη. Ο Ντος Σάντος έμεινε ελεύθερος από τους Λος Άντζελες Γκάλαξι στις αρχές του περασμένου Μαρτίου (2/3).

Το Sport24.gr έψαξε την υπόθεση λίγο περισσότερο τόσο από τις ΗΠΑ, όσο κι από το Μεξικό. Ο Τζιοβάνι ντος Σάντος βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες σε συζητήσεις με τη μεγαλύτερη ομάδα της χώρας του, την Αμέρικα, για τον επαναπατρισμό του.

Ο Τζιοβάνι ντος Σάντος εντάχθηκε από την ηλικία των 11 ετών στη Μασία. Το 2006 ακολούθησε την πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα στην προετοιμασία και τον Νοέμβριο του 2006 συμπεριελήφθη στην προετοιμασία για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων που έγινε στην Ιαπωνία.

Το 2007 έκανε το ντεμπούτο του με τους μπλαουγκράνα στη νίκη 3-1 επί της Μπιλμπάο, περνώντας στη θέση του Τιερί Ανρί. Το 2008 πωλήθηκε στην Τότεναμ αντί 6.000.000 ευρώ, αλλά η ομάδα του Λονδίνου δεν τον εμπιστεύτηκε.

Παραχωρήθηκε δανεικός κατά σειρά σε Ίπσουιτς, Γαλατασαράι, Ράθινγκ Σανταντέρ. Το 2012 πωλήθηκε στη Μαγιόρκα αντί 3.000.000 ευρώ, ενώ το 2013 από τη νησιωτική ομάδα στη Βιγιαρεάλ αντί 6.000.000 ευρώ.

Το 2015 άφησε την Ισπανία για τις ΗΠΑ, με τους Γκάλαξι να σκάνε 6,5 εκατ. €. Το 2018 πέτυχε τρία γκολ σε 14 ματς με την ομάδα του Λος Άντζελες στο MLS.

Η σημερινή του χρηματιστηριακή αξία είναι 2 εκατ. ευρώ ενώ στο παρελθόν ο Τζιοβάνι ντος Σάντος είχε παίξει δυνατά στα μεταγραφικά ρεπορτάζ του Ολυμπιακού

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ