ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Συνεχίζει χωρίς ανάσα

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÑÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÑÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Ο δρόμος προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι απαιτητικός, με τον ΠΑΟΚ να μην έχει δικαίωμα χαλάρωσης μετά την πρώτη του εντός έδρας βαθμολογική απώλεια.

Ο ΠΑΟΚ αφήνει πίσω του μια σειρά από δύσκολα παιχνίδια, ανάμεσα στα οποία ήταν και τα δύο ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό χωρίς όμως να μπορεί να χαλαρώσει. Μπροστά του έχει ακόμη οκτώ αγώνες πρωταθλήματος δύσκολους και σημαντικούς. Στην πραγματικότητα η ομάδα της Θεσσαλονίκης αναγκάζεται να συνεχίζει στα… κόκκινα στην προσπάθεια της να κατακτήσει το πρωτάθλημα και να διατηρήσει τα σκήπτρα στο κύπελλο.

Η πρώτη βαθμολογική απώλεια για φέτος στην Τούμπα, οι δύο βαθμοί που χάθηκαν στο ντέρμπι με τον Άρη, σε συνδυασμό με τη νίκη του Ολυμπιακού επί του ΟΦΗ, έριξε τη διαφορά από τους ερυθρόλευκους στο +7. Κάτι που σημαίνει ότι στα οκτώ παιχνίδια που απομένουν μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου ο ΠΑΟΚ χρειάζεται το πολύ 5 νίκες και δύο ισοπαλίες για να εξασφαλίσει και μαθηματικά το τρόπαιο ανεξάρτητα από το τι θα κάνει ο Ολυμπιακός.

Έτσι το ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, από τα πιο δύσκολα παιχνίδια που έχει να δώσει ο Δικέφαλος έχει αποκτήσει ιδιαίτερη σημασία. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται τη νίκη καθώς ακολουθούν οι αγώνες με Ατρόμητο στην Τούμπα και άλλες δύο επικίνδυνες αποστολές σε Αγρίνιο και Ξάνθη μέχρι τα τέλη του Μάρτη. Το καλό για τον ΠΑΟΚ είναι ότι ανάμεσα στα δύο αυτά εκτός έδρας παιχνίδια με Παναιτωλικό και Ξάνθη μεσολαβεί η διακοπή του πρωταθλήματος που θα επιτρέψει στο Λουτσέσκου να δώσει ανάσες στους παίκτες του.

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΝΙΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ

Και δεν είναι μόνο το πρωτάθλημα. Αύριο ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει στην Τούμπα τον Πανιώνιο στο δεύτερο παιχνίδι για τα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας. Για το Δικέφαλο η νίκη στον αγώνα αυτό είναι μονόδρομος μετά το αποτέλεσμα του πρώτου παιχνιδιού στη Νέα Σμύρνη. Εκεί όπου προηγήθηκε με γκολ του Σβιντέρσκι αλλά τελικά έχασε εξαιτίας ατομικών λαθών που έγιναν από τους ποδοσφαιριστές του. Ο Πανιώνιος θα παίξει για δύο αποτελέσματα σε έναν προημιτελικό που μπορεί να κρύβει παγίδες για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

ΕΧΑΣΕ… ΟΞΥΓΟΝΟ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ

Θεωρητικά ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε αν είχε κερδίσει τον Άρη να διαθέτει περισσότερο… οξυγόνο, σε αυτήν την τελική ευθεία τους πρωταθλήματος όπου κάθε βαθμός που χάνεται είναι σημαντικός. Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα του Λουτσέσκου κρατά την τύχη της στα χέρια της, ωστόσο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να χαλαρώσει. Είναι αναγκασμένη να προχωρήσει με απόλυτη αυτοσυγκέντρωση και αποφασιστικότητα σε κάθε ένα από τα παιχνίδια που έχει να δώσει μέχρι την κατάκτηση του στόχου που δεν είναι άλλος από τα δύο εγχώρια τρόπαια.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ