ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Ψάχνεται για Αλμπορνόζ

Hannover's Miiko Albornoz celebrates after scoring his side's second goal during the German first division Bundesliga soccer match between RB Leipzig and Hannover 96 in Leipzig, Germany, Saturday, Sept. 15, 2018. (AP Photo/Jens Meyer)
Hannover's Miiko Albornoz celebrates after scoring his side's second goal during the German first division Bundesliga soccer match between RB Leipzig and Hannover 96 in Leipzig, Germany, Saturday, Sept. 15, 2018. (AP Photo/Jens Meyer) AP

Την περίπτωση του αριστεροπόδαρου Χιλιανού, Μίικο Αλμπορνόζ, εξετάζουν με ενδιαφέρον στον ΠΑΟΚ, καθώς θεωρούν ότι είναι ένας ακραίος μπακ που ταιριάζει στον τρόπο παιχνιδιού που θέλει να εφαρμόσει ο Αμπέλ Φερέιρα.

Ο Αμπέλ Φερέιρα στις δηλώσεις απολογισμού της πρώτης του προετοιμασίας με τον ΠΑΟΚ επανέλαβε την άποψη του για την ανάγκη να υπάρχουν δύο ισάξιοι ποδοσφαιριστές σε κάθε θέση. Στο αριστερό άκρο της άμυνας, όπου ο μοναδικός καθαρόαιμος μπακ είναι ο Δημήτρης Γιαννούλης, μέχρι τουλάχιστον να επιστρέψει ο Βιεϊρίνια φαίνεται πως υπάρχει ζήτημα που οι άνθρωποι του Δικεφάλου θέλουν να καλύψουν.

Τι ψάχνουν; Όπως και στην περίπτωση του κόφτη όπου αποκτήθηκε ο Εσίτι, έναν ποδοσφαιριστή με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Έναν ακραίο αμυντικό, αξιόπιστο ανασταλτικά, γρήγορο, που μπορεί να ανεβαίνει την πλευρά, με ικανότητα να πηγαίνει φάσεις στο «ένας εναντίον ενός» και με καλές μεταβιβάσεις της μπάλας.

Ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής είναι ο Μίικο Αλμπορνόζ, ο Χιλιανός που έχει σουηδικό διαβατήριο γεγονός που κάνει την περίπτωση του ιδιαίτερα ελκυστική, καθώς εκτός των άλλων φαίνεται πως ο 28χρονος αμυντικός ψάχνεται να αποχωρήσει από το Ανόβερο με το οποίο δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2020.

Την περίπτωση του Αλμπορνόζ φαίνεται πως την έχουν ξεχωρίσει οι άνθρωποι του Δικέφαλου και δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς ο ποδοσφαιριστής έχει μπει σύμφωνα με πληροφορίες στη λίστα με τους παίκτες που είναι υπό παραχώρηση από το Ανόβερο. Αυτό που αρέσει στους επιτελείς του ΠΑΟΚ είναι η αγωνιστική του συμπεριφορά στην επίθεση που θεωρούν ότι ταιριάζει με τον τρόπο που θέλει να παίξει ο Φερέιρα.

Πέρυσι είχε 22 συμμετοχές στην Μπουντεσλίγκα με 1 γκολ και τρεις ασίστ στο ενεργητικό του και στην πρεμιέρα της ομάδας του στη δεύτερη κατηγορία αγωνίστηκε ως αλλαγής στα τελευταία 20 λεπτά. Το Ανόβερο είχε δώσει 1,5 εκατομμύριο ευρώ στη σουηδική Μάλμε για να αποκτήσει το καλοκαίρι του 2014 το διεθνή με την εθνική Χιλής ακραίο αμυντικό, αλλά φαίνεται πως ο κύκλος του στη γερμανική ομάδα κλείνει μετά από μια πενταετία.

AP Photo/Jens Meyer

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ