ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Πρώτο φιλικό και ντεμπούτο Σβαμπ

ΠΑΟΚ: Πρώτο φιλικό και ντεμπούτο Σβαμπ

Ο ΠΑΟΚ δίνει σήμερα (19.30) κόντρα στον Ατρόμητο το πρώτο του φιλικό για τη νέα σεζόν, με τον Στέφαν Σβαμπ να πραγματοποιεί το ανεπίσημο ντεμπούτο του.

Από την στιγμή που τα τεστ ανίχνευσης για το Covid-19 ήταν αρνητικά ο ΠΑΟΚ δίνει σήμερα το πρώτο τεστ προετοιμασίας με αντίπαλο τον Ατρόμητο (7.30μ.μ.) στο Πανθεσσαλικό. Σε αυτό το πρώτο φιλικό με την ομάδα του Περιστερίου ο Αμπέλ Φερέιρα θα δοκιμάσει όσα έχει δουλέψει με τους παίκτες του στις προπονήσεις και δεν αποκλείεται να δείξει και αρκετές από τις σκέψεις του για τα πλάνα του ενόψει του αγώνα που θα δώσει η ομάδα του στις 25-26 Αυγούστου για τα προκριματικά του Champions League.

Και αυτό διότι η αλήθεια είναι ότι σε αυτές τις 3 εβδομάδες που απομένουν δεν θα έχει και πολλές ευκαιρίες. Το επόμενο φιλικό του ΠΑΟΚ είναι αυτό απέναντι στο Βόλο και οι άνθρωποι του Δικεφάλου αναζητούν αντιπάλους για 2 ακόμη φιλικά στη Θεσσαλονίκη μετά το τέλος της προετοιμασίας τους στο Πήλιο.

ΤΕΣΤΑΡΕΙ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΣΤΟΠΕΡ

Στο σημερινό φιλικό ο Πορτογάλος θα έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει την προσαρμογή των ποδοσφαιριστών στο 3-4-2-1 στο σχήμα με τους 3 στόπερ το οποίο καθιέρωσε στη διάρκεια των πλέι οφ και δουλεύει από την αρχή της προετοιμασίας. Αυτό είναι το σχήμα που φαίνεται να εξυπηρετεί τα πλάνα του με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς, τους δύο πλάγιους μπακ-χαφ, το δίδυμο των κεντρικών μέσων και δύο μεσοεπιθετικούς που αγωνίζονται πίσω από τον φορ της κορυφής κοντά στον άξονα.

Είναι δεδομένο ότι το σχήμα αυτό προέκυψε από ανάγκη περισσότερο στα τελευταία παιχνίδια των πλέι οφ, αλλά βοήθησε τον ΠΑΟΚ να βελτιώσει σημαντικά την ανασταλτική του λειτουργία. Από το ξεκίνημα των προπονήσεων για την προετοιμασία οι δοκιμές του Αμπέλ Φερέιρα γίνονται πάνω σε αυτό το σχήμα με τους κεντρικούς αμυντικούς που όπως όλα δείχνουν θα είναι και αυτό το οποίο θα εφαρμόσει η ομάδα του στην επόμενη αγωνιστική περίοδο.

ΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ Ο ΣΒΑΜΠ

Στο σημερινό φιλικό θα κάνει το ανεπίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ ο Στέφαν Σβαμπ. Ο 29χρονος χαφ θα είναι λογικά ο ένας από τους δύο κεντρικούς μέσους, δίδυμο πιθανότατα με τον Ομάρ Ελ Καντουρί και θα έχει την ευκαιρία να δείξει για πρώτη φορά τα προσόντα του στη νέα του ομάδα. Ο Σβαμπ μπορεί να είναι πολύ σημαντικός στη μεσαία γραμμή του Δικεφάλου και έχει μεγάλο ενδιαφέρον η σημερινή ευκαιρία που έχει για να «συστηθεί» στους φίλους της νέας του ομάδας.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ