ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Οι μεγάλοι απόντες του τελικού

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Για τον ΠΑΟΚ είναι σημαντικές απώλειες οι τραυματισμένοι Βιεϊρίνια και Μαουρίσιο, δυο ποδοσφαιριστές καθοριστικοί για τη λειτουργία, ανασταλτική και δημιουργική, της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Δύο ποδοσφαιριστές που ήταν σημαντικοί για τον ΠΑΟΚ όχι μόνο στη διάρκεια της φετινής ιδανικής χρονιάς που έκανε στο πρωτάθλημα ο Δικέφαλος του Βορρά, αλλά και στον περυσινό νικηφόρο τελικό με την ΑΕΚ δεν υπολογίζονται από τον Ραζβάν Λουτσέσκου ενόψει του φετινού τελικού Κυπέλλου.

Για τον αρχηγό του ΠΑΟΚ Αντελίνο Βιεϊρίνια που είχε αναδειχθεί ως ο MVP της νίκης στον περυσινό τελικό, έχοντας ανοίξει και το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά και το Μαουρίσιο, τον εγκέφαλο του Δικεφάλου στη μεσαία γραμμή, ο λόγος.

Η απουσία του Βιεϊρίνια είναι εξ ορισμού δύσκολο να καλυφθεί. Και αυτό διότι δεν είναι μόνο οι επιδόσεις του αρχηγού του ΠΑΟΚ εντός γηπέδου που τον κάνουν ξεχωριστό αλλά και ο ηγετικός ρόλος που έχει στα αποδυτήρια και γενικότερα στα αποδυτήρια του Δικέφαλου.

Ο Πορτογάλος έχει αγωνιστεί φέτος σε 37 αγώνες του ΠΑΟΚ, έχοντας σκοράρει έξι γκολ και έχοντας μοιράσει τέσσερις ασίστ στους συμπαίκτες. Ανάμεσα στα γκολ που έχει πετύχει είναι και αυτό στο τελευταίο λεπτό της παράτασης του προημιτελικού αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Πανιώνιο στην Τούμπα, από την άσπρη βούλα.

Ένα γκολ που επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να παραμείνει ζωντανός στην υπεράσπιση του δεύτερου και τη διεκδίκηση του τρίτου συνεχόμενου τροπαίου για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Εξίσου σημαντικός για τον ΠΑΟΚ είναι και ο Βραζιλιάνος, που στην ουσία αποτελούσε το βαρόμετρο και τον ποδοσφαιριστή που έδινε το ρυθμό στη μεσαία γραμμή του Δικέφαλου. Ο Μαουρίσιο έχει αγωνιστεί φέτος σε 32 παιχνίδια 5 γκολ και 3 ασίστ και λείπει από τις 10 Μαρτίου και τον αγώνα με τον Ατρόμητο και αυτός όπως και ο Βιεϊρίνια με ρήξη χιαστού.

ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

Ποιοι θα προσπαθήσουν να καλύψουν το κενό του στο μεγάλο τελικό; Για το κενό του Βιεϊρίνια στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Λουτσέσκου προβληματίστηκε αρκετά. Η προφανής επιλογή, από την στιγμή που μια ραγισμένη μύτη δεν μπορεί να τον κρατήσει εκτός τελικού, ο Δημήτρης Γιαννούλης φαίνεται να είναι αυτή που επικρατεί.

Ωστόσο, στη διάρκεια της εβδομάδας ο προπονητής του ΠΑΟΚ δοκίμασε και τον Κρέσπο ως μπακ. Στη ζυγαριά των δύο σεναρίων φαίνεται να βαραίνει περισσότερο το γεγονός ότι μια μετατόπιση του Κρέσπο αριστερά θα διαταράξει περισσότερο τις ισορροπίες στην αμυντική του γραμμή του ΠΑΟΚ που βασίζεται ιδιαίτερα στην καλή χημεία που έχει ο Ισπανός με τον Βαρέλα.

ΑΝΤΙ- ΜΑΟΥΡΙΣΙΟ Ο ΟΛΙΒΕΪΡΑ

Στην μεσαία γραμμή οι αναζητήσεις του Ρουμάνου τεχνικού δεν έχουν να κάνουν τόσο με τον αντικαταστάτη του Μαουρίσιο. Και αυτό διότι το ρόλο του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης από τη στιγμή του τραυματισμού του Βραζιλιάνου τον έχει αναλάβει ο Σέρτζιο Ολιβέιρα.

Ο Πορτογάλος είναι ο ποδοσφαιριστής ο οποίος ελέγχει το ρυθμό της ομάδας του και κάνει παιχνίδι, έχοντας σκοράρει τρία γκολ σε 14 αγώνες. Ο Λουτσέσκου φαίνεται να ψάχνει τον παρτενέρ του Ολιβέιρα στη μεσαία γραμμή με το δίλλημα που έχει να το αποτελούν ο φορμαρισμένος τον τελευταίο καιρό Εβγέν Σάκχοβ και ο πάντα καλός στους μεγάλους αγώνες του ΠΑΟΚ Χοσέ Κάνιας.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ