ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Μωρά στη φωτιά

ΠΑΟΚ: Μωρά στη φωτιά

Τσούμπα Άκπομ και Λέο Ζαμπά συνθέτουν ένα εκρηκτικό επιθετικό μείγμα στον ΠΑΟΚ. Το Sport24.gr καταγράφει την παράλληλη πορεία του Άγγλου και του Βραζιλιάνου στο κοινό πρότζεκτ του "Δικεφάλου".

Το εκρηκτικό μείγμα που τείνει να δημιουργηθεί στον ΠΑΟΚ έχει τη ρίζα του στη "χημεία" που έχουν βρει μεταξύ τους Τσούμπα Άκπομ και Λέο Ζαμπά. "Ο Ζαμπά είναι αδερφός μου. Δε μιλάει αγγλικά, όμως έχουμε βρει έναν δικό μας τρόπο να επικοινωνούμε. Και για τους δύο η ομάδα είναι πάνω από όλα".

Η δήλωση του Τσούμπα Άκπομ μετά τον αγώνα με τον ΟΦΗ είναι χαρακτηριστική της σχέσης που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στους δύο νεαρούς επιθετικούς του "Δικεφάλου". Ο ένας γεννημένος στο Λονδίνο, με καταγωγή από τη Νιγηρία, ο άλλος γεννημένος στο Σάο Πάουλο. Και οι δύο έχουν έρθει στη Θεσσαλονίκη και φορώντας τη φανέλα του ΠΑΟΚ θέλουν να γράψουν τη δική τους ποδοσφαιρική ιστορία.

Μπορεί όντως να υπάρχει δυσκολία στην επικοινωνία τους, ωστόσο στο γήπεδο φαίνεται να συνεννοούνται με τα μάτια και ο Λουτσέσκου έχει κάθε λόγο να "τρίβει" τα χέρια του. Μόλις δύο ολόκληρα ενενηντάλεπτα έχουν συμπληρώσει ταυτόχρονα και οι δύο στο γήπεδο, από την αρχή της σεζόν στους αγώνες με την Παναχαϊκή και τον ΟΦΗ, αλλά έχουν ήδη συνεργαστεί σε τέσσερα γκολ. Δύο σκόραρε ο Άγγλος από ασίστ του Ζαμπά και άλλα δύο έχει πετύχει ο Βραζιλιάνος από ασίστ του Άγγλου. Η χημεία τους τείνει να δημιουργήσει ένα μείγμα αν μη τι άλλο εκρηκτικό.

Όπως εκρηκτικό είναι το κλίμα που δημιουργούν μαζί στα αποδυτήρια μετά από τις νίκες του Δικέφαλου. Ένα πανηγυρικό βίντεο που κυκλοφόρησε μετά από μια από τις πρόσφατες νίκες του ΠΑΟΚ είναι ενδεικτικό. Ζαμπά, Άκπομ μαζί με τον Ομάρ Ελ Καντουρί, τραγουδούν και χορεύουν και πίσω τους ο Εβγέν Χατσερίντι απλά παρακολουθεί.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΠΡΟΤΖΕΚΤ

Η πορεία τους μέχρι να συναντηθούν στην Τούμπα έχει πολλά κοινά στοιχεία αλλά και μεγάλες διαφορές. Και οι δύο διεθνείς με τις μικρές εθνικές ομάδες της πατρίδας του και οι δυο θεωρούνται μεγάλα ταλέντα.

Ο Άκπομ βρέθηκε στην Άρσεναλ και πολλές φορές έφτασε στον προθάλαμο της πρώτης ομάδας στους "γκάνερς". Ο Αρσέν Βενγκέρ τον θεωρούσε αυθεντικό ταλέντο, τον είχε πάρει μαζί του όχι μόνο σε προετοιμασίες αλλά και σε αποστολές επίσημων παιχνιδιών, ωστόσο το μεγάλο βήμα προς την καθιέρωση στην ομάδα του Λονδίνου δεν κατάφερε να το να πραγματοποιήσει. Δεν ήταν και εύκολο εδώ που τα λέμε αν σκεφτεί κανείς τους επιθετικούς που έχει τα τελευταία χρόνια η Άρσεναλ στο ρόστερ της.

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÖÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÖÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Λέο Ζαμπά από την πλευρά του από πολύ νωρίς πήρε την απόφαση να ψάξει την τύχη του μακρυά από τη Βραζιλία. Σε ηλικία 19 χρονών έφυγε από την Κορίνθιανς για το μακρινό Γκρόζνι της Ρωσίας, όταν η τοπική Αχμάτ αποφάσισε να επενδύσει σε Βραζιλιάνους, για να ανέβει επίπεδο. Εκεί τον ανακάλυψαν από τον ΠΑΟΚ και το περασμένο καλοκαίρι αποφάσισαν να επενδύσουν σε αυτόν.

Άκπομ και Ζαμπά αποτελούν μέρος ενός πρότζεκτ, μαζί με το Δημήτρη Λημνιό και εδώ και λίγες ημέρες τον Κάρολ Σβιντέρσκι, που αν εξελιχθεί όπως περιμένουν στον ΠΑΟΚ θα είναι στην ολοκλήρωση του πολύ αποδοτικό για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Και αυτό όχι μόνο γιατί ο ΠΑΟΚ μπορεί να φτιάξει μια επιθετική γραμμή, που θα πρωταγωνιστεί για πολλά ακόμη χρόνια. Όλοι αυτοί οι νεαροί, εφόσον εξελιχθούν αντέχοντας και την πίεση που έτσι και αλλιώς είναι πολύ μεγάλη στην Τούμπα μπορούν να ανεβάσουν στα ύψη την τιμή τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ