ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Η κορυφαία άμυνα στην Ευρώπη

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ έχει δεχθεί μόλις δύο γκολ στο πρωτάθλημα, από ένα στα εκτός έδρας παιχνίδια του με ΟΦΗ και Άρη. Η επίδοση του είναι εντυπωσιακή -μόνο η ΑΕΚ που έχει δεχθεί τρία γκολ μέχρι τώρα μπορεί να την ανταγωνιστεί στην Ελλάδα- και κατατάσσει την ομάδα της Θεσσαλονίκης πρώτη ανάμεσα στις κορυφαίες ανασταλτικά ομάδες στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Τουλάχιστον σε αυτά που βρίσκονται στο ξεκίνημα τους λίγες είναι οι ομάδες ανά την Ευρώπη που έχουν καταφέρει να εμφανίσουν τόσο αξιόπιστες αμυντικές γραμμές.

Στην Κύπρο για παράδειγμα υπάρχουν οι δύο ομάδες της Λεμεσού η ΑΕ και ο Απόλλωνας που έχουν και αυτές δεχθεί μόλις δύο γκολ αλλά σε επτά αγώνες η ΑΕΛ (0,28) και σε έξι ο Απόλλων (0,33).

Στην Αγγλία η Μάντσεστερ Σίτι δέχεται 0,3 γκολ ανά αγώνα έχει παθητικό τριών γκολ σε δέκα αγώνες. Βέβαια η ομάδα του Γκουαρδιόλα έχει να μαζέψει την μπάλα από την εστία της από την 1 του Σεπτεμβρη και τον αγώνα με τη Νιούκαστλ. Εδώ και δύο μήνες δεν έχει φάει γκολ.

Στην Ισπανία η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει την κορυφαία άμυνα με 5 γκολ παθητικό σε 10 αγώνες (0,5 ανά αγώνα), έχοντας δεχθεί περισσότερα από ένα γκολ μόνο στην ήττα με 2-0 από τη Θέλτα.

Στην Ολλανδία οι δύο προπορευόμενοι στη βαθμολογία, Αϊντχόβεν και Άγιαξ έχουν το ίδιο παθητικό με 4 γκολ σε 10 αγώνες (0,4 γκολ ανά παιχνίδι) με 38 και 28 γκολ ενεργητικό αντίστοιχα.

Στην Τουρκία η Μπασακσεχίρ έχει παθητικό 0,4 γκολ ανά αγώνα και όπως και ο ΠΑΟΚ προπορεύεται στην βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Σαχτάρ Ντόνετσκ και Ντιναμό Κιέβου βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα στην Ουκρανία με τη Σαχτάρ να έχει δεχθεί 6 γκολ σε 13 παιχνίδια (0,46 γκολ ανά αγώνα) αλλά να βγάζει φωτιές στην επίθεση με 34 γκολ και την πρώην ομάδα του Χατσερίντι 5 ( 0,38 γκολ παθητικό ανά παιχνίδι).

Στο αλβανικό πρωτάθλημα Σκερντεμπέου και Παρτιζάνι έχει δεχθεί 4 γκολ σε 10 αγώνες (0,40), στη Λετονία η πρωτοπόρος Ρίγα έχει 12 γκολ παθητικό σε 26 αγώνες πρωταθλήματος (0,46) και στη Μάλτα η Γκζίρα Γιουνάιτεντ δέχεται 0,5 γκολ ανά παιχνίδι με 4 στα οκτώ μέχρι τώρα του πρωταθλήματος.

Κορυφαία ανασταλτική λειτουργία έχει δείξει μέχρι τώρα και η Μπούντουσνοστ στο Μαυροβούνιο, έχοντας μαζέψει μόλις 5 φορές την μπάλα από δίχτυα της στα 13 παιχνίδια που έχει δώσει (0,38) όσες και η ΤΣΣΚΑ Σόφιας στη Βουλγαρία και η Λίνφιλντ στην Βόρεια Ιρλανδία με 0,46 ανά αγώνα (6 σε 13)

Οι ομάδες που δέχονται λιγότερο από… μισό γκολ στην Ευρώπη είναι:

ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ
ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ 0,2
ΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ ΚΥΠΡΟΣ 0,28
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΑΓΓΛΙΑ 0,3
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ ΚΥΠΡΟΣ 0,33
ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ 0,36
ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ ΟΥΚΡΑΝΙΑ 0,38
ΜΠΟΥΝΤΟΥΣΝΟΣΤ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ 0,38
ΤΣΣΚΑ ΣΟΦΙΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 0,38
ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ 0,4
ΑΓΙΑΞ ΟΛΛΑΝΔΙΑ 0,4
ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ ΤΟΥΡΚΙΑ 0,4
ΣΚΕΡΝΤΕΜΠΕΟΥ ΑΛΒΑΝΙΑ 0,4
ΠΑΡΤΙΖΑΝΙ ΑΛΒΑΝΙΑ 0,4
ΛΙΝΦΙΛΝΤ Β.ΙΡΛΑΝΔΙΑ 0,46
ΡΙΓΑ ΛΕΤΟΝΙΑ 0,46
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ