ΠΑΟΚ

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Η κριτική των παικτών του Δικεφάλου

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Η κριτική των παικτών του Δικεφάλου

Ο ΠΑΟΚ πήρε ένα ακόμη ντέρμπι, νικώντας 2-0 τον Παναθηναϊκό στο Ολυμπιακό Στάδιο και το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των παικτών του Δικεφάλου.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-0 τον Παναθηναϊκό στο Ολυμπιακό Στάδιο χάρη στα βραζιλιάνικα γκολ στην αρχή κάθε ημιχρόνου από Μαουρίσιο (2'), Λέο Ζαμπά (47') και συνεχίζει αήττητος προς την κατάκτηση του τίτλου.

Με κορυφαίους τους σκόρερ, τον Μάτος, Πασχαλάκη, οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου πανηγύρισαν τη νίκη σε ένα ακόμη ντέρμπι. Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοσή τους.

ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ: Πέρασε σχεδόν όλο το πρώτο ημίχρονο σε ρόλο θεατή. Ήταν εκεί, όμως, στην πρώτη καλή ευκαιρία του Παναθηναϊκού όταν στο δεύτερο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου του πρώτου ημιχρόνου, απομάκρυνε το σουτ του Μακέντα. Το τριφύλλι ανέβασε πίεση μετά την αποβολή του Λέο Ζαμπά, αλλά και πάλι ο Πασχαλάκης ήταν εκεί. Εντυπωσιακές, όσο και ουσιαστικές οι επεμβάσεις του γκολκίπερ του Δικεφάλου είχαν ως αποτέλεσμα να διατηρηθεί απαραβίαστη η εστία του. Μέχρι και τα οφσάιντ έβγαζε...

ΜΑΤΟΣ: Δεν αντιμετώπισε πρόβλημα στο δεξί αμυντικό του άκρο. Αντίθετα, είναι αυτός που δίνει το επιθετικό σύνθημα παρά το γεγονός ότι είναι δεξιός μπακ. Το έκανε μεσοβδόμαδα στη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Πανιώνιο, το έκανε και σήμερα. Το δεύτερο γκολ ξεκίνησε από δική του επέλαση μέχρι να βρει ο Κουρμπέλης την μπάλα και να τη στρώσει άθελά του στον Λέο Ζαμπά.

ΚΡΕΣΠΟ: Δεν είχε λάθη ο Ισπανός, πάντα πιστός στη σταθερότητα που εμπνέει με το alter ego του, Φερνάντο Βαρέλα. Μάλιστα, έδειξε και τον αλτρουισμό του. Έδωσε έτοιμο γκολ - αν και μπορούσε να τελειώσει τη φάση και ο ίδιος - στον Πέντρο Ενρίκε, αλλά ο Βραζιλιάνος την σπατάλησε...

ΒΑΡΕΛΑ: Ισχύει ότι και τον Ισπανό. Έχασε ουσιαστικά μόνο μια φάση, στην ευκαιρία του Ινσούα. Δεν αποτελεί πια μυστικό ότι ένα από τα "κλειδιά" της επιτυχία του ΠΑΟΚ είναι η αποτελεσματικότητα και η χημεία του κεντρικού αμυντικού διδύμου του.

ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ: Δεν χρειάστηκε ν' ανέβει τόσο πολύ, όσο σε άλλα ματς. Η αλήθεια είναι ότι ο Πορτογάλος αρχηγός του Δικεφάλου δεν είχε τόση ενέργεια. Αυτό φάνηκε, αλλά καλύφθηκε από το πολύ καλό παιχνίδι των συμπαικτών. Καλός στα καθήκοντά του.

ΜΑΟΥΡΙΣΙΟ: Τι άλλο να κάνει ο Βραζιλιάνος στην εξαιρετική σεζόν που διανύει; Άνοιξε το δρόμο για την επικράτηση του γκολ, καθώς άνοιξε το σκορ μόλις δύο λεπτά μετά την έναρξη του ματς. Είχε ευκαιρία και για δεύτερο προσωπικό γκολ. Ανασταλτικά, δημιουργικά, άψογος.

ΣΑΧΟΒ: Ανασταλτικά ήταν καλύτερο, καθώς το δημιουργικό έργο ανατέθηκε πιο πολύ στον Μαουρίσιο. Ο Ουκρανός αμυντικός μέσος πήρε καλή θέση στις στημένες φάσεις, έδωσε μάχες, κέρδισε τις περισσότερες, έχασε μερικές.

ΛΗΜΝΙΟΣ: Παρά τη μεγάλη διάθεση που έδειξε, δεν μπόρεσε να βοηθήσει ουσιαστικά τον ΠΑΟΚ. Σίγουρα δεν ήταν και το καλύτερό του παιχνίδι με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Μετράται, ωστόσο, ότι κατάφερε να κρατήσει χαμηλά τους μπακ του Παναθηναϊκού.

ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ: Δεν του έλειψαν οι εμπνεύσεις, του έλειψε το καθαρό μυαλό. Ούτε για τον Ολλανδό ήταν το καλύτερο ματς με την ασπρόμαυρη φανέλα. Χαρακτηριστικός, μάλιστα, είναι ο εκνευρισμός του έτσι όπως "αποτυπώθηκε" κατά τη ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση του ματς με συμπαίκτη του (πιθανότατα τον Κρέσπο).

ΖΑΜΠΑ: Εξαιρετικός στα καθήκοντά του. Όπως στο ματς της Τούμπας, έτσι και σ' αυτό, είχε ουσιαστική συμβολή στη νίκη της ομάδας του. Ήταν αυτός που με το γκολ που πέτυχε στο 47ο λεπτό ουσιαστικά "κλείδωσε" τη νίκη για το Δικέφαλο. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού... αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη στο 71'. Δεύτερη αποβολή, στο δεύτερο διαδοχικό ντέρμπι του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.

ΑΚΠΟΜ: Μπορεί να μη σκόραρε, αλλά ο Ραζβάν Λουτσέσκου κάτι ξέρει και του δίνει φανέλα βασικού. Ο Άγγλος φορ κάνει πολλές δουλειές στον αγωνιστικό χώρο, από αυτές που δεν γίνονται εύκολα αντιληπτές. Μαρκάρει, πιέζει το αντίπαλο κεντρικό αμυντικό δίδυμο, υποδέχεται την πρώτη μπαλιά, "σπάει" την μπάλα στα πλάγια.

ΣΕΡΖΙΟ ΟΛΙΒΕΪΡΑ: Ο Πορτογάλος πέρασε στο 70ό λεπτό στη θέση του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Έδωσε ανάσες και λύσεις στους φιλοξενούμενους σε ένα σημείο που το είχαν πολύ μεγάλη ανάγκη, καθώς ένα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο αποβλήθηκε ο Λέο Ζαμπά.

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ: Πέρασε στο 77' στη θέση του Εβγέν Σάχοβ. Βοήθησε κι αυτός στη διατήρηση του προβαδίσματος κι αποτελέσματος για την ομάδα του, ειδικά σ' ένα σημείο που ο Παναθηναϊκός επεδίωξε να εντείνει την πίεσή του εκμεταλλευόμενος το αριθμητικό πλεονέκτημα.

ΠΕΝΤΡΟ ΕΝΡΙΚΕ: Πέρασε στο 82' στη θέση του Βιεϊρίνια. Δεν μπορεί να κριθεί ασφαλέστατα, αλλά έχασε μια σπουδαία ευκαιρία να κάνει το 3-0. Ο Πέντρο Ενρίκε το χρειάζεται το γκολ, ενδεχομένως ν' αγχώνεται μερικές φορές γι' αυτό.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ