ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι βράχοι της άμυνας του ΠΑΟΚ

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Βαρέλα και Κρέσπο συνιστούν ένα καθόλα επιτυχημένο δίδυμο κεντρικών αμυντικών για τον ΠΑΟΚ με ποσοστό νίκης, όταν αγωνίζονται μαζί,που φτάνει στο 76%.

Ο ΠΑΟΚ διαθέτει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος μαζί με τον Ατρόμητο, αφού δεχθεί μόλις ένα γκολ στις πρώτες έξι αγωνιστικές.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης βασίζει την καλή ανασταλτική λειτουργία της κυρίως στους δύο της στόπερ: στον Φερνάντο Βαρέλα αποτελεί τον ηγέτη της άμυνας του Δικέφαλου και στον Άνχελ Κρέσπο που εμφανίζεται συνεχώς βελτιωμένος.

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΙΔΥΜΟ ΣΤΟΠΕΡ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Οι δύο τους έχουν βρεθεί μαζί στον αγωνιστικό χώρο έστω και για ένα λεπτό σε 68 αγώνες του ΠΑΟΚ – 69 αν υπολογίσει κανείς το ντέρμπι με την ΑΕΚ που δεν τελείωσε ποτέ- και σε αυτά τα παιχνίδια ο ΠΑΟΚ έχει δεχθεί 49 γκολ.

Δεν ήταν όμως σε όλα ο Βαρέλα με τον Κρέσπο οι στόπερ του Δικεφάλου. Σε κάποια από αυτά δεν ξεκίνησε ο ένας από τους δύο βασικός, όταν υπήρχε ανάγκη ο Κρέσπο αγωνίστηκε ως αριστερό μπακ και σε τέσσερις αγώνες με προπονητή το Βλάνταν Ίβιτς ξεκίνησαν και οι δύο βασικοί αλλά ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε με τρεις στην άμυνα του.

Ειδικότερα ο ΠΑΟΚ έχει αγωνιστεί με το βασικούς στο κέντρο της άμυνας του τον Ισπανό με τον Βαρέλα σε 50 αγώνες για όλες τις διοργανώσεις: 32 για το πρωτάθλημα, πέντε για το κύπελλο ανάμεσα στους οποίους και οι δύο τελευταίοι νικηφόροι τελικοί με αντίπαλο την ΑΕΚ, πέντε για τα προκριματικά του Champions League κι οκτώ για το Europa League.

Από τα 37 παιχνίδια στην Ελλάδα ο Δικέφαλος κέρδισε τα 30 και από τα 13 ευρωπαϊκά τα οκτώ, ένα ποσοστό νικών που φτάνει στο 76%.

Τα ποσοστά γίνονται ακόμη πιο εντυπωσιακά αν υπολογίσει κανείς ότι οι 24 από τις 38 νίκες ήρθαν με τον ΠΑΟΚ να κρατά ανέπαφη την εστία του.

Από τα στατιστικά προκύπτει ως συμπέρασμα η λογική επιθυμία του ΠΑΟΚ να ανανεώσει τα συμβόλαια των δύο ποδοσφαιριστών που εκπνέουν στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου όπως επίσης και η δυσκολία που αντιμετωπίζει ο Εβγέν Χατσερίντι να κερδίσει θέση βασικού στο κέντρο της άμυνας του Δικέφαλου.

Άλλωστε ο Φερνάντο Βαρέλα με μια παλιότερη δημοσίευση του στο instagram εξέφρασε τη δική του άποψη για τον ποιο προτιμά στο πλευρό του.

Οι βράχοι της άμυνας του ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ