ΠΑΟΚ

Ο Ίβιτς αποκάλυψε την από σπόντα μεταγραφή του Πρίγιοβιτς στον ΠΑΟΚ

SUPERLEAGUE / ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ - ÐÁÏÊ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ - ÐÁÏÊ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βλάνταν Ίβιτς αποκάλυψε ότι τον Ιούνιο του 2016, ως προπονητής του ΠΑΟΚ, πήγε στην Πολωνία για να δει τον Νεμάνια Νίκολιτς της Λέγκια και πως ο παίκτης που του έκανε τελικά το "κλικ" ήταν ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς.

Ο προπονητής της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Βλάνταν Ίβιτς, έδωσε συνέντευξη στο " mozzartsport.com" της πατρίδας του και μεταξύ άλλων μίλησε για τη μεταγραφή του Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς, όταν ήταν τεχνικός του ΠΑΟΚ.

Ο Σέρβος αποκάλυψε ότι τον Ιούνιο του 2016 πήγε στην Πολωνία για να δει τον Νεμάνια Νίκολιτς της Λέγκια, όπου αυτός που του έκανε "κλικ" ήταν ο Πρίγιοβιτς. " Ευτυχώς ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ με άκουσε και λίγους μήνες μετά τον πήραμε στην ομάδα" ανέφερε στη συνέντευξή του ο 41χρονος.

Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε για τους Ιβάν Σαββίδη και Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς και το πώς κατέληξε ο Σέρβος επιθετικός στον ΠΑΟΚ πριν από δύο χρόνια, απάντησε: " Ένα μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας του ΠΑΟΚ οφείλεται στον ιδιοκτήτη της ομάδας, τον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος ανέλαβε τον σύλλογο μόλις τελείωσα εγώ την ποδοσφαιρική μου καριέρα. Έπειτα κλειδί ήταν ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Δεν ήταν εύκολο να τον πάρω στον ΠΑΟΚ, πληρώσαμε και 2 εκατ. ευρώ και κάναμε εκείνη τη δύσκολη μεταγραφή. Τον Ιούνιο του 2016 είχα πάει στην Πολωνία για να δω τον Νεμάνια Νίκολιτς στη Λέγκια και τότε είδα τον Πρίγιοβιτς. Ευτυχώς ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ με άκουσε και λίγους μήνες μετά τον πήραμε στην ομάδα. Έδωσε σχεδόν 60 γκολ στον ΠΑΟΚ στα δύο χρόνια που έπαιξε".

Για τη Μακάμπι:

"Ήξερα πού ήρθα, καθώς η Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στο Ισραήλ, αλλά της λείπει το πρωτάθλημα τα τελευταία τρία χρόνια. Και αυτός είναι ο πρωταρχικός στόχος για τον οποίο ήρθα. Αρχικά, είχαμε δυσκολίες διότι λόγω του Financial Fair Play, ο σύλλογος δεν ήταν σε θέση να πληρώσει χρήματα για μεταγραφές. Από την άλλη πλευρά, πωλήθηκε ο Κιάρτανσον αντί 4.000.000 ευρώ στη ρωσική Ροστόφ και αυτό ήταν ένα πρόβλημα διότι ήταν ένας παίκτης που είχε βάλει 50 γκολ σε δύο χρόνια. Αλλά βρήκαμε τις λύσεις".

Για το πρωτάθλημα στο Ισραήλ και αν είναι καλύτερο από το σερβικό ή το ελληνικό:

"Αν θέλω να κάνω μια σύγκριση, θα έλεγα ότι το ισραηλινό πρωτάθλημα είναι πιο αδύναμο από το ελληνικό. Ειδικά τώρα σε οικονομικούς όρους, για παράδειγμα, στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό έχουν παίκτες που κοστίζουν εκατομμύρια ενώ στο Ισραήλ είναι πιο χαμηλές οι τιμές".

Για το αν είχε φτάσει κοντά στην Παρτιζάν μετά τον ΠΑΟΚ:

" Υπήρχαν μερικές επαφές αλλά δεν κατέληξαν σε συμφωνία. Αυτή τη στιγμή είμαι στη Μακάμπι και πραγματικά δεν θα άνοιγα τώρα αυτό το θέμα ξανά. Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα μου επίσης! Την Άνοιξη του 2017 πήραμε το Κύπελλο Ελλάδας το οποίο ήταν ο πρώτος τίτλος της ομάδας μετά από 14 χρόνια. Οι περισσότερες επιλογές εκείνου του ρόστερ ήταν δικές μου. Ο ΠΑΟΚ είναι τώρα στον σωστό δρόμο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και έχει την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Όπως και η Μακάμπι, ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε το πρώτο μισό της σεζόν χωρίς ήττα και κέρδισε όλα τα ντέρμπι. Υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος, αλλά πιστεύω ότι θα πανηγυρίσει τον τίτλο στο τέλος της σεζόν. Ξέρω ότι στη Θεσσαλονίκη όλοι ζουν για εκείνη τη μέρα".

* Ο Νίκολιτς είναι 31 ετών, αγωνίζεται στους Σικάγο Φάιαρ και είναι 27 φορές διεθνής με την εθνική Ουγγαρίας.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ