Ο Ιβάν Σαββίδης για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Σαββίδης

Ο Ιβάν Σαββίδης για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Ο Ιβάν Σαββίδης με μήνυμά του για την αυριανή (19/5) Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων θέτει ως μεγάλο στόχο την παγκόσμια αναγνώρισή της. Τιμά Πόντιους τρίτης ηλικίας ο ΠΑΟΚ. 

Αύριο (19/5) είναι μία ξεχωριστή μέρα για τους απανταχού Πόντιους. Είναι η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων και ο Ιβάν Σαββίδης φρόντισε να στείλει, μέσω της προσωπικής σελίδας του το δικό του μήνυμα. Αναλυτικά:

"Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές!

Κάθε χρόνο στην παραμονή της Ημέρας Μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, ανατρέχουμε σε γεγονότα που συνέβησαν πριν από 100 χρόνια – νοητά πηγαίνουμε στους ορεινούς εκείνους δρόμους, στα σπίτια των προγόνων μας, θαυμάζουμε την ομορφιά των εκκλησιών μας.

Κάθε χρόνο οι καρδιές μας ξεσπούν, έχοντας πλήρη συναίσθηση του τραγικού τέλους της μακρόχρονης ιστορίας του Πόντου.

Η Ημέρα Μνήμης για την Γενοκτονία μας στρέφει προς τις βασικές αξίες που χαρακτήριζαν τον Ποντιακό χαρακτήρα – το θάρρος, την εθνική αξιοπρέπεια και την ολόψυχη αγάπη προς την Πατρίδα.

Την ημέρα αυτή εκατομμύρια καρδιές, που χωρίζουν δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα, χτυπάνε από κοινού σε όλο το κόσμο. Παρά τις δύσκολες συγκυρίες διατηρηθήκαμε σαν λαός και κάθε φορά λέμε με υπερηφάνεια: «Είμαι πόντιος!»

Πολλά έχουν γίνει για να μάθει ο κόσμος για την Μικρασιατική καταστροφή, αλλά πρέπει να γίνουν ακόμη περισσότερα. Δε θα κουραστώ ποτέ να επαναλαμβάνω, ότι οι προσπάθειές μας, θα είναι εκατοντάδες φορές πιο αποτελεσματικές, αν θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε έναν κοινό στόχο – την παγκόσμια αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Μόνο η ανάλυση και η δημόσια καταδίκη των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, μπορεί να σώσει τον κόσμο από την επανάληψη αυτών των τρομερών γεγονότων.

Αιωνία η μνήμη των αθώων θυμάτων! Είθε ο Κύριος να μας προστατέψει από τις νέες αναταραχές και τους πολέμους!

Μετά τιμής,

Ιβάν Σαββίδης"

Τιμά Πόντιους τρίτης ηλικίας

Εξάλλου, στο πλαίσιο του PAOK Action και ενόψει της 19ης Μαϊου, της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Μέριμνα Ποντίων Κυριών Θεσσαλονίκης (Διαμαντίδειος Στέγη) στην Πολίχνη.

Μία επίσκεψη στην οποία θα τιμήσει ανθρώπους τρίτης ηλικίας, τις "γιαγιάδες μας", τους "γονείς μας" προσφέροντας χαρά, ζεστασιά και αγάπη! Στο τέλος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί προβολή του ντοκιμαντέρ του ΠΑΟΚ "90 Χρόνια ΠΑΟΚ – Νοσταλγώντας το μέλλον".

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Οι travel influencers που κάνουν τον πλανήτη να γυρίζει

Να 'ναι καλό κορίτσι και να της αρέσουν τα ταξίδια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24