ΠΑΟΚ

Μάτος: Ο Ρομπέρτο Κάρλος του ΠΑΟΚ!

SUPERLEAGUE / ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
Matos, PAOK (eurokinissi) EUROKINISSI

Ευρωπαϊκή πρωτιά για τον Λέο Μάτος που έχει πετύχει περισσότερα γκολ μέχρι τώρα στη σεζόν από κάθε άλλο Βραζιλιάνο μπακ. Δείτε την σχετική λίστα, με τους Μαρτσελο, Φελίπε Λουις, Τέγες να βλέπουν την πλάτη του στην πρώτη 10άδα

Ένας από τους κορυφαίους ακραίους αμυντικούς ( βάζουμε στο ίδιο... καζάνι δεξιούς κι αριστερούς μπακ) που έβγαλε η Βραζιλία ήταν αναμφισβήτητα ο Ρομπέρτο Κάρλος. Ένας ποδοσφαιριστής φαινόμενο που έκλεισε την καριέρα του σκοράροντας σε συλλογικό επίπεδο 91 γκολ σε 740 αγώνες. Δηλαδή με ποσοστό 12,2%, ομολογουμένως εκπληκτικό για έναν αμυντικό ποδοσφαιριστή.

Ο ΠΑΟΚ έχει βρει το δικό του… Ρομπέρτο Κάρλος στο πρόσωπο του συμπατριώτη του Λέο Μάτος, ο οποίος και αυτός σκοράρει με πολύ καλά ποσοστά για μπακ. Ο Βραζιλιάνος του Δικέφαλου έχει πετύχει μέχρι τώρα στην καριέρα του 37 γκολ σε 322 παιχνίδια με ποσοστό 11,4% που είναι επίσης αξιομνημόνευτο.

ΑΛΛΑ ΤΡΙΑ ΓΙΑ ΡΕΚΟΡ ΚΑΡΙΕΡΑΣ

Ο Μάτος έχει πετύχει φέτος 6 γκολ και χρειάζεται άλλα δυο για ισοφαρίσει την καλύτερη του επίδοση σκοραρίσματος σε μια σεζόν. Την περίοδο 2011-12 με τη φανέλα της Τσερνομόρετς στην Ουκρανία πέτυχε συνολικά 8 γκολ, 7 στο πρωτάθλημα και 1 στο κύπελλο αν και τότε αγωνιζόταν περισσότερο προωθημένος.

ΠΡΩΤΟΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΣ ΜΠΑΚ ΣΕ ΓΚΟΛ ΦΕΤΟΣ

Η φετινή του επίδοση είναι επίσης εντυπωσιακή. Ο Βραζιλιάνος έχει πετύχει περισσότερα γκολ από κάθε άλλο Βραζιλιάνο ακραίο αμυντικό που αγωνίζεται στα σημαντικά πρωταθλήματα της Ευρώπης. Μόνο ο Άλεξ Τέγες της Πόρτο μπορεί να συγκριθεί με την φετινή παρουσία του Λέο Μάτος.O26χρονος αριστερός μπακ που πρόσφατα έκανε το ντεμπούτο με την φανέλα της Εθνικής Βραζιλίας έχει σκοράρει πέντε γκολ, ένα λιγότερο από τον Μάτος έχοντας ωστόσο και 10 τελικές πάσες.

Ιδού η πρώτη δεκάδα:

ΠΑΙΚΤΗΣ ΟΜΑΔΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΓΚΟΛ ΑΣΙΣΤ
1. ΛΕΟ ΜΑΤΟΣ ΠΑΟΚ 40 6 3
2. ΑΛΕΞ ΤΕΓΕΣ ΠΟΡΤΟ 45 5 10
3. ΡΟΝΤΡΙΓΚΟ ΓΚΑΛΟ ΑΕΚ 27 4 5
4. ΓΚΙΓΙΕΡΜΕ ΓΙΑΓΚΕΛΟΝΙΑ 33 3 9
5. ΝΤΑΓΚΛΑΣ ΣΙΒΑΣΠΟΡ 25 3 7
6. ΡΟΝΤΡΙΓΚΟ ΑΒΕΣ 34 3 7
7. ΜΑΡΤΣΕΛΟ ΡΕΑΛ 28 3 6
8. ΡΟΝΤΡΙΓΚΟ ΡΙΟ ΑΒΕΣ 26 3 -
9. ΒΕΝΤΕΛ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ 32 2 1
10. ΦΕΛΙΠΕ ΛΟΥΙΣ ΑΤΛΕΤΙΚΟ 24 2 3
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ