ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η κριτική των παικτών του ΠΑΟΚ

Η κριτική των παικτών του ΠΑΟΚ
MOTIONTEAM

Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ στην νίκη επί του Παναθηναϊκού με 2-0 στη Θεσσαλονίκη.

Με τοn Ζαμπά να μοιράζει ασίστ, τον Πρίγιοβιτς ως συνήθως εκτελεστή, τον Βέρνμπλουμ στην καλύτερ;h του εμφάνιση με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και τοn Λημνιό να πετυχαίνει το πιο γρήγορο γκολ της καριέρας του, ο Δικέφαλος ανάγκασε τον Παναθηναϊκό στην πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα.

ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ: Παρακολούθησε ως θεατής όλο το πρώτο ημίχρονο καθώς στο διάστημα αυτό ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να έχει ούτε μια προσπάθεια εντός εστίας. Μόνο ένα σουτ του Καμπετσή φάνηκε να τον ανησυχεί. Το ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με ένα σουτ μόνο από παίκτη του Παναθηναϊκού του Μπουζούκη να βρίσκει την εστία του χωρίς μάλιστα να τον προβληματίζει ιδιαίτερα.

ΜΑΤΟΣ: Δεν είχε σοβαρά προβλήματα αμυντικά από τον Χατζηγιοβάνη και το γεγονός αυτό του έδωσε τη δυνατότητα να ανέβει αρκετές φορές στην επίθεση. Στα θετικά του η σέντρα στο Πρίγιοβιτς στην ευκαιρία που έχασε ο Σέρβος στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Στο θετικό πρόσημό του η γρήγορη αντίδραση του στη φάση του πρώτου γκολ του ΠΑΟΚ που στην ουσία ξεκινά από τη δική του πάσα στον Ζαμπά.

ΒΑΡΕΛΑ: Θετικός και αυτός, ανασταλτικά καθάρισε αρκετές προσπάθειες των παικτών του Παναθηναϊκού να βρουν είτε τον Μακέντα, είτε τον Καμπετσή. Μάλιστα κάποιες φορές προσπάθησε να αιφνιδιάσει τους αντιπάλους του κουβαλώντας την μπάλα μπροστά και γενικότερα σε ένα ακόμη παιχνίδι ήταν από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που ξεχώρισαν.

ΚΡΕΣΠΟ: Και αυτός δεν είχε να αντιμετωπίσει μεγάλη πίεση από τους επιθετικούς των πράσινων. Συνήθως έβγαινε πρώτος στην μπάλα και καθάριζε τις φάσεις. Παρά την πίεση που προσπάθησαν να του ασκήσουν οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Δώνη, ο Ισπανός απέφυγε τα λάθη και πρόσθεσε μια ακόμη καλή εμφάνιση στο ενεργητικό του.

ΒΙΕΙΡΙΝΙΑ: Το γεγονός ότι ξεκουράστηκε στον αγώνα με τη Βίντι τον βοήθησε. Ο αρχηγός του Δικέφαλου είχε ενέργεια και για να αντιμετωπίσει τον Μπουζούκη και τα ανεβάσματα του Κουλιμπαλί και να βγαίνει και αυτός στην επίθεση. Συνέχισε στον ίδιο ρυθμό στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, καθώς μέχρι το τέλος δεν είχε και πολλά προβλήματα από τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού.

ΚΑΝΙΑΣ: Δυσκολεύτηκε να γίνει δημιουργικός στη μεσαία γραμμή εξαιτίας της μεγάλης πίεσης που του ασκούσαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Ανασταλτικά έδωσε πολλές μάχες κάποιες από τις οποίες τις κέρδισε με την εμπειρία του. Όσο πάντως ανέβαζε ρυθμό τόσο και ο ίδιος ανέβαζε την απόδοση του και στο τέλος κατέγραψε θετικό πρόσημο στην εμφάνισή του.

ΒΕΡΝΜΠΛΟΥΜ: Πιστοποιεί το γεγονός ότι πλέον έχει φτάσει σε καλά επίπεδα φυσικής κατάστασης. Έτρεξε, έκοψε, βγήκε αριστερά να βοηθήσει στην ανάπτυξη και είχε και δυο τρεις προσπάθειες να απειλήσει με μακρινά σουτ. Έκανε ίσως το καλύτερο του παιχνίδι από την στιγμή που αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ, δείχνοντας σαφώς σημάδια βελτίωσης και μάλιστα σε μια περίοδο που η ομάδα του τον χρειάζεται μετά τον τραυματισμό του Μαουρίσιο.

ΖΑΜΠΑ: Είχε διάθεση να επιτεθεί αλλά η αλήθεια είναι ότι, τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο, δεν του βγήκε το παιχνίδι καθώς οι αμυντικοί του Παναθηναϊκού δεν του έδωσαν χώρους. Στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο ο Βραζιλιάνος έγινε περισσότερο πιεστικός στους αντιπάλους του, έκλεψε μπάλες και τελείωσε τον αγώνα καταγράφοντας δύο ασίστ στα ισάριθμα γκολ του Δικέφαλου.

ΠΕΛΚΑΣ: Για ένα ακόμη παιχνίδι ο μέσος του Δικεφάλου δεν είχε ουσία στο παιχνίδι του. Τρέχει πιέζει τους αντιπάλους του ωστόσο δεν είχε το καθαρό μυαλό να γίνει ο ίδιος επικίνδυνος ή τουλάχιστον να δημιουργήσει κινδύνους με τους συμπαίκτες του. έτσι μάλλον λογικά άφησε γρήγορα τη θέση του στον αγωνιστικό χώρο, αφού ο Λουτσέσκου τον έκανε αλλαγή.

ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ: Πήρε αρκετές πρωτοβουλίες στο πρώτο ημίχρονο, προσπαθώντας να συνεργαστεί σωστά με τον Βιερίνια. Ταλαιπώρησε αρκετά τον Κουλιμπαλί αγωνιζόμενος ως αριστερό εξτρέμ. Δεν κατάφερε να γίνει ο ίδιος επικίνδυνος, είχε όμως συμμετοχή σε αρκετές από τις καλές φάσεις του ΠΑΟΚ και στο δεύτερο γκολ που πέτυχε η ομάδα της Θεσσαλονίκης.

ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ: Δεν είχε αντίπαλο στον αέρα και με κεφαλιές απείλησε δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο την εστία των πράσινων. Στη μία είδε τον Διούδη να πραγματοποιεί εξαιρετική απόκρουση και στη δεύτερη την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Το γκολ με το οποίο άνοιξε το σκορ ήταν μάλλον πολύ εύκολο για την κλάση του με τον Διούδη να έχει εξουδετερωθεί από την πάσα που έβγαλε ο Ζαμπά.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

ΚΑΝΤΟΥΡΙ: Είχε μεγάλη συμμετοχή στο παιχνίδι μπαίνοντας στη θέση του Πέλκα βοήθησε τον ΠΑΟΚ να μείνει ψηλά και να πιέσει τον Παναθηναϊκό. Έδωσε ενέργεια στην επιθετική γραμμή του ΠΑΟΚ και είχε πιο ουσιαστικό ρόλο σε σχέση με τον παίκτη που αντικατέστησε.

ΛΗΜΝΙΟΣ: Το γεγονός ότι σκόραρε 24 δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο αγωνιστικό χώρο αντί του Μπίσεσβαρ και αυτό του έδωσε μεγάλη ψυχολογία. Γενικότερα είχε μεγάλη διάθεση, κυνήγησε πολλές μπάλες και δεν σταμάτησε να τρέχει από την ώρα που μπήκε.

ΟΥΑΡΝΤΑ: Δεν έκανε κάτι ουσιαστικό στο διάστημα που μπήκε. Είχε μία μεγάλη ευκαιρία να βάλει την σφραγίδα του σε αντεπίθεση δύο εναντίον δύο, ωστόσο προτίμησε να εκτελέσει και μάλιστα με άσχημο τρόπο αντί να δώσει την μπάλα στον Πρίγιοβιτς που ήταν σε προφανή θέση για γκολ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ