Η ημέρα που αποφασίστηκε η ίδρυση του ΠΑΟΚ

Η ημέρα που αποφασίστηκε η ίδρυση του ΠΑΟΚ

Μία παρέα επτά ανθρώπων συγκεντρώθηκαν στη Λέσχη Κωνσταντινουπολιτών, σαν σήμερα, 92 χρόνια πριν και έδωσαν σάρκα και οστά στην ιδέα της δημιουργίας του Πανθεσσαλονίκειου Αθλητικού Ομίλου Κωνσταντινουπολιτών.

Ο ΠΑΟΚ μετρά πλέον 92 χρόνια ζωής. Ακριβώς σαν σήμερα το 1926, η επιθυμία μίας παρέας ανθρώπων που ήθελαν να κρατήσουν ζωντανούς τους δεσμούς με την Κωνσταντινούπολη συγκεντρώθηκε στη Λέσχη Λέσχη Κωνσταντινουπολιτών, δίπλα στο Λευκό Πύργο, όπου και διεξήχθη η ιδρυτική συνέλευση του ΠΑΟΚ.

Η παρέα των επτά φίλων, με επικεφαλής τον δημοσιογράφο Τριαντάφυλλο Τραιναταφυλλίδη, συνέταξε το καταστατικό ίδρυσής του "Πανθεσσαλονίκειου Αθλητικού Ομίλου Κωνσταντινουπολιτών. Ήταν το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός μεγάλου συλλόγου, ενός εκ των κορυφαίων της χώρας.

Διαβάστε τι αναφέρει το Πρωτόκολλο ίδρυσης του Σωματείου και ποιοι το είχαν υπογράψει:

"Πρωτόκολλον Ιδρύσεως Αθλητικού & Ποδοσφαιρικού Σωματείου.

Εν Θεσ/νίκη σήμερον τη τριακοστή τού μηνός Μαρτίου τού χιλιοστού εννεακοστού (εικοστού) έκτου έτους οι κάτωθι υπογεγραμμένοι Τρ.Τριανταφυλλίδης, Κ.Κοεμτζόπουλος, Κ.Κρητικός, Μ.Θεοδοσιάδης, Ιωακείμ Ιωακειμόπουλος, Αρ.Δημητριάδης, Α.Αγγελόπουλος και Μεν.Τσούλκας συνελθόντες εν τω καταστήματι τής Λέσχης Κων/πολιτών περί ώραν 9μμ απεφασίσαμεν ομοφώνως την ίδρυσιν ποδοσφαιρικού και Αθλητικού Σωματείου υπό την επωνυμίαν "Πανθεσσαλονίκειος Αθλητικός Όμιλος Κων/πολιτών" και δια μυστικής ψηφοφορίας εξελέξαμεν ως συντακτικήν επιτροπήν τού Καταστατικού τούς κ.κ. Κ.Κοεμτζόπουλο, Κ.Κρητικόν και Μ.Τσούλκαν.

Εφ'ό και συνετάχθη το παρόν

Εν Θεσσαλονίκη, τη 30η Μαρτίου 1926".

Τη φωτογραφία του δημοσίευσε σήμερα η σελίδα "Praktorinos Praktor PAOK Retro" στο διαδίκτυο.

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Η Anna Nystrom προσφέρει το καλύτερο ζέσταμα για το Champions League

Είναι γυμνάστρια, είναι από τη Σουηδία, μόλις γύρισε από τις διακοπές της στην Ελλάδα και είναι ό,τι καλύτερο θα δεις μέχρι να ξεκινήσει η μπάλα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24