ΠΑΟΚ

Γιατί δεν... καταλαβαίνει κανείς τον Βιεϊρίνια;

Γιατί δεν... καταλαβαίνει κανείς τον Βιεϊρίνια;

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Αντελίνο Βιεϊρίνια, ψάχνει προπονητή να τον βάλει να παίζει μπροστά και, δυστυχώς για αυτόν, δεν βρίσκει με τίποτα. Το Sport24.gr αναλύει.

Ο διάλογος του Βιεϊρίνια με τον Γιώργο Δώνη ήταν μοναδικός. Όμως ούτε αυτή την φορά ο Πορτογάλος αρχηγός του ΠΑΟΚ πήρε την απάντηση που θα ήθελε. Και ο Δώνης να ήταν προπονητής του Δικέφαλου αυτή την στιγμή, στα μπακ θα τον έβαζε να παίξει.

Ο Βιεϊρίνια δεν έχει κρύψει ποτέ ότι θέλει να παίζει στα εξτρέμ. Ο αστικός μύθος λέει ότι αυτός ήταν ένας από τους λόγους που τον έκαναν να θέλει να φύγει από την Γερμανία, όπου είχε καθιερωθεί πλέον στη συνείδηση όλων ως ακραίος αμυντικός.

Ο κυριότερος λόγος όμως που επέστρεψε στην Τούμπα ήταν η αγάπη του για τον ΠΑΟΚ. Και αυτή τον ανάγκασε να αποδεχθεί ότι ήταν η λύση στο πρόβλημα όταν ο Λουτσέσκου -πάνω στα... ζόρια του πρώτου καιρού- έκρινε ότι ο Μαρίν Λέοβατς δεν του κάνει.

Τότε στον Βιεϊρίνια στράφηκε και αυτός ούτε που διαμαρτυρήθηκε. Γύρισε στην άμυνα και κάνει τη δουλειά του ίσως καλύτερα από τον καθένα. Ανασταλτικά ήταν λίγες οι φορές που αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα και επιθετικά δίνει λύσεις με γκολ, τις περισσότερες φορές εντυπωσιακά, αλλά και ασίστ.

Τι ήταν αυτό που τον οδήγησε μετά από καιρό να δηλώσει με έμφαση ότι θέλει να αγωνίζεται ως εξτρέμ; Δύο πράγματα... Το γεγονός ότι πλέον η ομάδα του βρίσκεται πολύ κοντά στην εκπλήρωση των στόχων της είναι ένα από αυτά. Με την διαφαινόμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος "από το 2008 που ήρθα στον ΠΑΟΚ ονειρεύομαι την στιγμή που θα σηκώσω την κούπα του πρωταθλητή", είπε μετά τη νίκη επί της Λαμίας και την σχεδόν βέβαιη πρόκριση του στον τελικό του Κυπέλλου, όπου θα προσπαθήσει να πετύχει το πρώτο νταμπλ της ιστορίας του, ο Βιεϊρίνια θεωρεί ότι η δουλειά έχει σχεδόν γίνει και πως πλέον μπορεί να κοιτάζει και λίγο πιο μπροστά.

Το δεύτερο ακούει στο όνομα Δημήτρης Γιαννούλης. Όλοι στον ΠΑΟΚ και ο Βιεϊρίνια είναι ένας από αυτούς εκτιμούν πολύ τις δυνατότητες του νεαρού ακραίου αμυντικού. Ο Πορτογάλος θεωρεί ότι ο Γιαννούλης μπορεί να καλύψει επάξια το αριστερό άκρο της άμυνας του Δικέφαλου και αυτό μπορεί να τον απελευθερώσει.

Μέχρι και ο Λουτσέσκου από την στιγμή που επέστρεψε ο Γιαννούλης, άρχισε να… αμφιβάλει και να ρισκάρει την χρησιμοποίηση του Βιειρίνια στα εξτρέμ. Κάποτε από ανάγκη, όπως στο δεύτερο ημιτελικό με τον Πανιώνιο στην Τούμπα, άλλες φορές από στρατηγική όπως στον αγώνα με τον Αστέρα και πάλι για το κύπελλο, την περασμένη εβδομάδα.

Εδώ που τα λέμε και δημοψήφισμα να γίνει στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ με το ερώτημα "Εσύ πού θα έβαζες τον Βιεϊρίνια; Μπακ ή εξτρέμ;", ο αρχηγός του Δικέφαλου δεν θα πρέπει να αισθάνεται και πολύ σίγουρος για το αποτέλεσμα. Και αυτό διότι ακόμη και όσοι τον λάτρεψαν ως εξτρέμ στα πρώτα του χρόνια στον ΠΑΟΚ, δεν μπορούν παρά να παραδεχθούν ότι είναι, αν όχι το καλύτερο, ένα από τα καλύτερα μπακ του ελληνικού πρωταθλήματος.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ