ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έτσι αντέδρασαν στον ΠΑΟΚ για το +3 από ΑΕΚ και Ολυμπιακό

Έτσι αντέδρασαν στον ΠΑΟΚ για το +3 από ΑΕΚ και Ολυμπιακό
EUROKINISSI

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ υποδέχτηκαν με ικανοποίηση τη διαφορά των τριών πόντων που απέκτησαν από τους συνδιεκδικητές του τίτλου και περιμένουν τώρα να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα-βουνό που έπεται.

Το +3 του ΠΑΟΚ (που είναι +5) από Ολυμπιακό και ΑΕΚ δημιουργεί αισιοδοξία στην ομάδα της Θεσσαλονίκης όπου κρατούν χαμηλούς τόνους και περιμένουν να ολοκληρωθεί το δύσκολο πρόγραμμα μέχρι και τις αρχές Νοέμβρη

Στον ΠΑΟΚ επικρατεί ικανοποίηση για το γεγονός ότι η ομάδα τους έχει ήδη αποκτήσει διαφορά 3 βαθμών από τους άλλους δύο διεκδικητές του πρωταθλήματος. Μπορεί ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, μετά τη νίκη του Δικέφαλου επί του Απόλλωνα Σμύρνης να δήλωσε αδιάφορος για το τι συμβαίνει στο ντέρμπι ΑΕΚ- Ολυμπιακός, ωστόσο η ισοπαλία στο ΟΑΚΑ έφερε χαμόγελα στην Τούμπα.

Χαμόγελα απόλυτα δικαιολογημένα αν σκεφτεί κανείς ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει νικήσει και την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό και πως κατάφερε μέσα σε έξι μόλις αγωνιστικές να συγκεντρώσει πέντε βαθμούς περισσότερους και από τους δύο και να εδραιωθεί στην πρώτη θέση.

Σε κάθε περίπτωση πάντως στον ΠΑΟΚ επικρατούν, προς τα έξω, χαμηλοί τόνοι. Και αυτό γιατί όλοι αναγνωρίζουν πως το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο μπροστά του ακόμη και κανείς δεν ξεχνά τι έγινε την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Κρατούν λοιπόν τους τόνους χαμηλούς και περιμένουν να ολοκληρωθεί με τους αγώνες που ακολουθούν με Άρη εκτός, Παναθηναϊκό στην Τούμπα και Ατρόμητο στο Περιστέρι ένα ιδιαίτερα δύσκολο πρόγραμμα για να δουν αν αυτή η διαφορά των τριών βαθμών, θα συντηρηθεί. Αν ο ΠΑΟΚ συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς τότε θα έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα προς το στόχο του.

Όσο για τις μέχρι τώρα εμφανίσεις; Στο τεχνικό επιτελείο του Δικέφαλου δεν ανησυχούν. Ο Λουτσέσκου είχε διαχωρίσει τα παιχνίδια που έχει να δώσει η ομάδα του μέχρι τις αρχές του Νοέμβρη, τα οποία ήταν και θα συνεχίσουν να είναι ιδιαίτερα απαιτητικά ως έναν πρώτο γύρο. Οι 15 μέχρι τώρα αγώνες, έξι για τα προκριματικά του Champions League, δύο για το Europa, έξι για το πρωτάθλημα και ένας για το κύπελλο, ήταν για το Ρουμάνο ένα βουνό που θα έπρεπε να ανέβει ο ΠΑΟΚ στο οποίο η κορυφή θα είναι τα επόμενα τρία και τα δύο με τη Βίντι. Συνολικά 20 αγώνες στους οποίους ο Δικέφαλος θα παίξει αποκλειστικά και μόνο για το αποτέλεσμα και τους βαθμούς, χωρίς να «καίγεται» για το ποδόσφαιρο που θα αποδώσει και βασιζόμενους κυρίως στους ποδοσφαιριστές που έχουν μέχρι τώρα…τραβήξει το κουπί.

Ο Ρουμάνος γνωρίζει ότι οι ποδοσφαιριστές του είναι στα… «κόκκινα» από τα τέλη του Ιούλη μέχρι και σήμερα, για αυτό και θεωρεί ότι η διακοπή του πρωταθλήματος θα είναι ευεργετική για την ομάδα του. Γιατί και ο ίδιος αναγνωρίζει ότι η προετοιμασία του καλοκαιριού, υπό την πίεση των ευρωπαϊκών αγώνων δεν ήταν αυτή που θα ήθελε και μέχρι τώρα με τα παιχνίδια να διαδέχονται ανά τρεις ημέρες το ένα το άλλο η δουλειά του στις προπονήσεις είναι δύσκολη.

ΟΙ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΑΡΕΛΑ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ

Ο Φερνάντο Βαρέλα αποχώρησε υποβασταζόμενος από τον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης και είναι προγραμματισμένο να περάσει από μαγνητική τομογραφία για να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει στη μέση.

Οι πρώτες εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείο του ΠΑΟΚ δεν είναι ανησυχητικές, ωστόσο ίσως οι ενοχλήσεις που αισθάνεται ο Βαρέλα τον κρατήσουν τελικά στη Θεσσαλονίκη. Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ έχει κληθεί στην Εθνική ομάδα του Πράσινου Ακρωτηρίου, στην οποία είναι μάλιστα και αρχηγός, αλλά δεν είναι σίγουρο πλέον ότι θα ταξιδέψει.

Στον ΠΑΟΚ φυσικά και θα προτιμούσαν ο ποδοσφαιριστής του να παραμείνει στην Ελλάδα για να ξεκουραστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ