ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πίρις στο Sport24.gr: "Να γίνω για τον Πανιώνιο ό,τι οι Εστογιανόφ - Ρεκόμπα"

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο αμυντικός μέσος του Πανιώνιου, Σεμπαστιάν Πίρις, μιλά στο Sport24.gr για τη σχέση των Ουρουγουανών με τον "Ιστορικό", τους Εστογιανόφ - Ρεκόμπα, αλλά και τη δυνατότητα του Γιώργου Μασούρα να διεκδικήσει θέση βασικού στον Ολυμπιακό.

Ο Πανιώνιος νίκησε 1-0 τη Λαμία στη Νέα Σμύρνη κι αναρριχήθηκε στην 8η θέση της βαθμολογίας της Super League. Βασικός για τους "κυανέρυθρους" ο 28χρονος Ουρουγουανός αμυντικός μέσος, Σεμπαστιάν Πίρις. Το Sport24.gr τον συνάντησε στη μεικτή ζώνη του γηπέδου κι αυτός μας μίλησε για τη σχέση των συμπατριωτών του με τον "Ιστορικό", τους Εστογιανόφ - Ρεκόμπα, αλλά και τη δυνατότητα του Γιώργου Μασούρα να διεκδικήσει θέση βασικού στον Ολυμπιακό.

- Ο Πανιώνιος νίκησε 1-0 τη Λαμία. Δύσκολα, όσο δείχνει και το τελικό σκορ;

"Ήταν σημαντική νίκη. Στο πρώτο ημίχρονο και την αρχή του δευτέρου δεν ήμασταν καλοί, αλλά τουλάχιστον φανήκαμε αποτελεσματικοί. Το θέμα είναι να έρχονται οι βαθμοί. Και σε αυτό το ματς, ένα γκολ αρκούσε να δώσει τη νίκη".

- Ξεκίνησες στην αρχική ενδεκάδα, φαίνεται ότι ο Ζοζέ Ανιγκό πλέον σε λογίζει ως βασικό...

"Έχω προσαρμοστεί και πλέον απολαμβάνω την εμπιστοσύνη του προπονητή. Ο "μίστερ" μας καθοδηγεί τόσο στις προπονήσεις, όσο και στο ματς. Είναι προπονητής με εμπειρία που κερδίζει το σεβασμό όλων".

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

- Ο Πανιώνιος πλέον βρίσκεται στην 8η θέση, ένα βαθμό πίσω από την πεντάδα. Πόσο ρεαλιστικός είναι ο στόχος εξόδου στις διοργανώσεις της επόμενης σεζόν;

"Στόχος μας είναι να πάμε όσο ψηλότερα γίνεται στη βαθμολογία. Τώρα, είμαστε κοντά στις ευρωπαϊκές θέσεις. Κοιτάζουμε την είσοδο στην πεντάδα. Ξέρουμε ότι μένει μισό πρωτάθλημα ακόμη, αλλά κάθε βαθμός που μαζεύουμε είναι σημαντικός".

- Ένας συμπαίκτης του, ο Γιώργος Μασούρας θα μετακινηθεί στον Ολυμπιακό από τον Ιανουάριο. Είναι έτοιμος να παίξει βασικός στους "ερυθρόλευκους";

"Τι να πω για τον Γιώργο; Συγχαρητήρια για τη μεταγραφή του. Όσο τον έχω ζήσει, είναι απίστευτος επαγγελματίας. Η εμπειρία είναι κάτι που κερδίζεται με τον καιρό. Θα συναντήσει και δυσκολίες, θα υπάρχουν κι άσχημες στιγμές, αλλά νομίζω έχει την ωριμότητα να διεκδικήσει τη θέση στην αρχική ενδεκάδα, ακόμη και σε μία ομάδα που παλεύει για πρωταθληματισμό".

ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Γιώργος Μασούρας, Πανιώνιος (eurokinissi) (EUROKINISSI)

- Αυτή η ομάδα έχει απίστευτο δέσιμο με τους Ουρουγουανούς. Στην "Πλατεία" δεν έχουν ξεχάσει τον Εστογιανόφ και τον Ρεκόμπα. Γνωρίζεις κάποιον εξ αυτών;

"Όταν ήλθε η πρόταση, μίλησα πρώτα με τον Εστογιανόφ. Μου είπε τα καλύτερα για την ομάδα και τον κόσμο της. Η αλήθεια είναι ότι γνωρίσαμε τον Πανιώνιο στην Ουρουγουάη από τον Εστογιανόφ και τον Ρεκόμπα. Θυμάμαι υπήρχε τρέλα, τότε, στα ΜΜΕ της Ουρουγουαής κάθε φορά που έπαιζαν στην Ελλάδα ο "Λόλο" κι ο "Τσίνο". Ήμουν συμπαίκτης με τον Εστογιανόφ, μου είπε να πάω με "κλειστά μάτια στην Ελλάδα. Θα ήθελα να γίνω ένας ακόμη Ουρουγουανός που άφησε το στίγμα του στον Πανιώνιο"

- Με τον Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος είναι τεχνικός στην Κ20 του ΠΑΟΚ έχεις μιλήσει;

"Τον Πάμπλο Γκαρσία δεν τον γνωρίζω προσωπικά, αλλά αποτελεί σημείο αναφοράς για όλους τους Ουρουγουανούς. Και μόνο που έπαιζε στη θέση που παίζω, και μόνο που ήταν ο αρχηγός της εθνικής, δεν χρειάζεται να πω κάτι περισσότερο. Μακάρι να τον γνωρίσω, όταν πάμε στη Θεσσαλονίκη να παίξουμε με τον ΠΑΟΚ".

- Η εθνική Ουρουγουάης αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές δυνάμεις στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Πόσο άλλαξε την ιστορία η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Όσκαρ Ταμπάρες το 2006;

"Ο Ταμπάρες άλλαξε τα πάντα στην Ουρουγουάη. Δεν είναι εύκολο οι Ουρουγουανοί να δεχθούν έναν Αργεντινό. Αλλά ο "Μαέστρο" είναι τόσο ταπεινός, που αναγκάζει άπαντες να τον σέβονται. Δεν μπορώ να σου τον περιγράψω. Έχει αυτό το βλοσυρό ύφος, αλλά έχει κερδίσει την εκτίμηση όλων. Και η εκτίμηση είναι ακόμη σημαντικότερη κι από το σεβασμό".

- Σουάρες, Καβάνι, Γκοδίν γερνάνε, υπάρχουν άλλοι από πίσω να συνεχίσουν την ιστορία;

"Όλοι λένε γι' αυτή τη χρυσή γενιά. Βεβαίως και η επιτυχία της εθνικής οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη συνύπαρξη των Σουάρες, Καβάνι, Γκοδίν, παλαιότερα του Φορλάν. Αλλά, κι από πίσω έρχονται άλλα παιδιά. Ο πρώην συμπαίκτης μου στην Πενιαρόλ, Φέντε Βαλβέρδε, ο οποίος τώρα παίζει στη Ρεάλ. Ο Λούκας Τορέιρα που είναι στην Άρσεναλ, ο Ροδρίγο Μεντανκούρ της Γιουβέντους. Δεν είναι τυχαίο που όλοι αυτοί σε μικρή ηλικία, ανήκουν και παίζουν σε κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ