ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Βλέπει αλλαγή στο ιδιοκτησιακό ως το τέλος Αυγούστου ο Αλαφούζος

Βλέπει αλλαγή στο ιδιοκτησιακό ως το τέλος Αυγούστου ο Αλαφούζος

Θετικά μηνύματα λαμβάνει από την πλευρά του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ ο Γιάννης Αλαφούζος για τη μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Πεπεισμένος ότι η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα συντελεστεί μέχρι τα τέλη Αυγούστου, είναι ο Γιάννης Αλαφούζος. Ο εφοπλιστής διαπιστώνει ότι οι υπόλοιπες δραστηριότητες του επενδυτικού σχήματος έχουν μπει στο στάδιο της υλοποίησης και αυτό θα επηρεάσει θετικά και το Τριφύλλι.

Ο Αλαφούζος αποφεύγει να θέσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, αλλά εκτιμά πως η μεταβίβαση των μετοχών στην "Pan Asia" θα πραγματοποιηθεί σύντομα. Αυτή την αίσθηση έχει αποκομίσει από τις συνομιλίες του με τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, ενώ ανάλογη πληροφόρηση λαμβάνει από κυβερνητικούς κύκλους, που ασχολούνται με την υπόθεση.

Στο μεταξύ, ο Αλαφούζος φροντίζει να κλείνει τις εκκρεμότητες που τον αφορούν, ώστε να είναι πανέτοιμος για το deal. Η διοίκηση του Παναθηναϊκού έχει εντολές από τον μεγαλομέτοχο να συνάψει διακανονισμούς με όσο το δυνατόν περισσότερους πιστωτές, καθώς και να αποφύγει κάθε περιττή δαπάνη που θα εκτροχιάσει τον προϋπολογισμό της εταιρίας.

Το συμβόλαιο για τα τηλεοπτικά δικαιώματα θα αποφέρει σημαντικά έσοδα στην ΠΑΕ, όπως και οι χορηγίες για την φανέλα από τον ΟΠΑΠ και τη Molto. Πλέον, με τα λειτουργικά έξοδα να έχουν καλυφθεί σε μεγάλο βαθμό για τη φετινή σεζόν και με τις περισσότερες οφειλές να ρυθμίζονται μέσω του "Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων", ο Παναθηναϊκός μετατρέπεται ξανά σε "μαγαζί με προοπτική".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ