ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Βαρδινογιάννης – Αλαφούζος, μύθοι και πραγματικότητα

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η προτροπή του Γιώργου Βαρδινογιάννη στον Γιάννη Αλαφούζο, οι σχέσεις που έχουν αποκατασταθεί, τα σενάρια επιστροφής και το "απαγορευτικό" του Τζίγγερ, η Παιανία και η χορηγία. Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Sport24.gr.

Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης και ο Γιάννης Αλαφούζος παρακολούθησαν μαζί τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού με 1-0, στη σουίτα που έχει νοικιάσει ο «καπετάνιος» στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Όπως ήταν φυσιολογικό, η συνύπαρξη τους προκάλεσε διάφορα σχόλια, από απλές διαπιστώσεις μέχρι θεωρίες συνωμοσίας…

Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι πολύ πιο πεζή… Απλώς, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης έχει αποφασίσει να παρίσταται στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας σε πιο σταθερή βάση. Ευκαιρίας δοθείσης, ο νυν πρόεδρος της ΠΑΕ θέλησε να δει μαζί του το ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων και αυτό συνέβη. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Αυτό που ισχύει είναι πως η μεταξύ τους σχέση, που είχε διαρραγεί το καλοκαίρι του 2013, έχει αποκατασταθεί. Τότε ο Γιώργος Βαρδινογιάννης χρέωνε στη διοίκηση Αλαφούζου ανοχή στα υβριστικά συνθήματα των οργανωμένων κατά της οικογένειας του. Στον αντίποδα, ο Γιάννης Αλαφούζος θεωρούσε ότι ο «καπετάνιος» είχε ζητήσει εξωφρενικό τίμημα για την πώληση των εγκαταστάσεων της Παιανίας και αποσκοπούσε να αφήσει την ομάδα χωρίς προπονητικό κέντρο.

Σταδιακά, η ένταση αποφορτίστηκε και σε πρώτη φάση, ο Γιάννης Αλαφούζος αποκατέστησε την επικοινωνία του με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, με αποκορύφωμα το γεύμα τους στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Hilton. Έπειτα, ακολούθησε η επίλυση της παρεξήγησης με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη, που κατέληξε στην κοινή παρουσία τους την Κυριακή.

Είχε προηγηθεί η αποδοχή από τον Γιώργο Βαρδινογιάννη, του αιτήματος της ΠΑΕ να χρησιμοποιεί η ακαδημία δύο γήπεδα των εγκαταστάσεων της Παιανίας. Στις συζητήσεις είχε εμπλακεί ενεργά ο πρώην διευθυντής της ακαδημίας, Γιάννης Σαμαράς και επιτεύχθηκε μία συμφέρουσα συμφωνία για τον Παναθηναϊκό, αφού ορίστηκε ένα συμβολικό τίμημα (περίπου 1.000 ευρώ μηνιαίως) ως ενοίκιο.

H ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ

Οι δύο άνδρες συνομιλούσαν διαρκώς στη διάρκεια του παιχνιδιού, με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη να δηλώνει ικανοποιημένος από την πρόοδο που σημειώνει η ομάδα. Ο «καπετάνιος» ευχαριστήθηκε από την απόδοση και την προσπάθεια των παικτών και τη νίκη στο ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων, κάτι που εξέφρασε στον Γιάννη Αλαφούζο.

Μάλιστα, ο επίτιμος πρόεδρος του Τριφυλλιού φέρεται να προέτρεψε τον τωρινό διοικητικό ηγέτη της ομάδας, «να στηρίξεις τα δικά μας παιδιά», εννοώντας τον Νίκο Λυμπερόπουλο και τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης ασπάζεται την άποψη πως οι ομάδες χτίζονται και θεωρεί ότι οι δύο παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές έχουν τα προσόντα να συγκροτήσουν ένα ανταγωνιστικό ρόστερ.

ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΝΑΜΕΙΞΗ

Με τον Παναθηναϊκό να διάγει περίοδο ιδιοκτησιακής αβεβαιότητας, είναι φυσιολογικό να διαδίδονται ακραία σενάρια, όπως η επαναδραστηριοποιήση του Γιώργου Βαρδινογιάννη ή η ανάμειξη στην ΠΑΕ του γιου του, Νίκου ή άλλου μέλους της οικογένειας. Ωστόσο, στην παρούσα φάση, δεν διαφαίνεται τέτοια προοπτική στον ορίζοντα. Άνθρωποι από το περιβάλλον του «καπετάνιου» επισημαίνουν πως οι συχνές παρουσίες του στο «Απόστολος Νικολαΐδης» δεν κρύβουν τίποτα περισσότερο από το προφανές: ότι θέλει να βλέπει την αγαπημένη του ομάδα.

Επιπροσθέτως, ακόμα ένα στοιχείο λειτουργεί αποτρεπτικά για την επάνοδο της οικογένειας Βαρδινογιάννη στον Παναθηναϊκό, είναι η αρνητική διάθεση του Τζίγγερ. Ο διάδοχος του Βαρδή στην ηγεσία του ομίλου είναι αυτός ο οποίος διαχειρίζεται το οικογενειακό κεφάλαιο και προς το παρόν, δεν έχει καμία πρόθεση να εγκρίνει την είσοδο του συγγενούς του στην ΠΑΕ. Οπότε, χωρίς την οικονομική υποστήριξη του Γιάννη Βαρδινογιάννη, τα υπόλοιπα είναι για… κατανάλωση.

Η ΠΑΙΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΧΟΡΗΓΙΑ

Ο Γιάννης Αλαφούζος δεν κρατά κρυφό ότι αναζητεί επιχειρηματίες οι οποίοι θα συνδράμουν στη χρηματοδότηση της ΠΑΕ. Ο μεγαλομέτοχος δεν έχει τη διάθεση να προβεί στα ανοίγματα της προηγούμενης διετίας και έχει αποφασίσει μείωση του προϋπολογισμού, εκτός και αν βρεθεί κάποιος με διάθεση να βάλει χρήματα. Μέχρι στιγμής, ο μοναδικός ο οποίος συμπαραστέκεται ενεργά είναι ο ιδιοκτήτης της Chipita, Σπύρος Θεοδωρόπουλος.

Όπως προαναφέρθηκε, κανένας Βαρδινογιάννης δεν πρόκειται να αναμειχθεί στον Παναθηναϊκό, τουλάχιστον άμεσα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρόκειται να δοθεί βοήθεια στον Αλαφούζο με άλλο τρόπο.

Ήδη, αυτό συμβαίνει μέσω της παραχώρησης στην ακαδημία δύο γηπέδων του αθλητικού κέντρου της Παιανίας έναντι συμβολικού τιμήματος. Επιπλέον, σύντομα αναμένεται η πρώτη ομάδα να χρησιμοποιεί τον ξενώνα του προπονητηρίου για τις διανυκτερεύσεις της, αντί να πληρώνει διαμονή κόστους 7-8.000 ευρώ τη βραδιά, σε ξενοδοχεία. Άλλωστε, το είχε προαναγγείλει ο αντιπρόεδρος, Βασίλης Κωνσταντίνου, σε δηλώσεις του προ μηνός.

Ακόμα, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης έχει νοικιάσει την κεντρική σουίτα έναντι 150.000 ευρώ (για μία διετία) και έχει αγοράσει ακριβά διαρκείας στη θύρα 3. Τέλος, δεν θα έπρεπε να αποκλειστεί η πιθανότητα μίας χορηγίας από εταιρία του ομίλου, αν και για αυτό ο Αλαφούζος θα χρειαστεί να αποταθεί στον Γιάννη Βαρδινογιάννη…

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ