ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ρότσα: "Κρίθηκε στις λεπτομέρειες το ντέρμπι"

Ρότσα: "Κρίθηκε στις λεπτομέρειες το ντέρμπι"

Ο Χουάν Ρότσα μίλησε για έναν Παναθηναϊκό που αρχίζει και κερδίζει ξανά τον κόσμο του, την κούραση και ζήτησε από τους δημοσιογράφους να σταθούν στο υψηλό επίπεδο ποδοσφαίρου που παίχτηκε.

"Όπως πήγε το ματς, το αξίζαμε να το πάρουμε. Θα σταθώ πρώτα στο ματς. Είχα χρόνια να δω ένα τόσο όμορφο παιχνίδι και αυτό είναι ένα κέρδος για το ελληνικό ποδόσφαιρο, να δούμε ότι μπορεί να παιχτεί μπάλα χωρίς πρόβλημα. Ήταν μία δύσκολη εβδομάδα για εμάς και παίξαμε καλά απέναντι σε ένα μεγάλο αντίπαλο.

Δώσαμε ελπίδα στον κόσμο ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να γίνει ξανά δυνατός", είπε αρχικά ο τεχνικός των πράσινων στη συνέντευξη Τύπου.

Σε δύο ματς με ψηλό ρυθμό, η ομάδα έπαιξε καλά. Σας δημιουργεί προβληματισμό ότι στις λεπτομέρειες δεν πήρατε καλύτερα αποτελέσματα;

"Στο ποδόσφαιρο ένα ματς κρίνεται από λεπτομέρειες. Μην ξεχνάμε και την ικανότητα του αντιπάλου. Ξέραμε τους κινδύνους, ειδικά στις στημένες φάσεις. Κρίθηκε το σκορ στις λεπτομέρειες. Αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε την προετοιμασία μας και ουσιαστικά κάναμε μία προπόνηση σήμερα, λόγω της εβδομάδας που προηγήθηκε. Ξέραμε τι κάναμε και η ομάδα από πλευράς τρεξιμάτων, έβγαλε πολλά. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε λίγο χρόνο να διορθώσουμε τις λεπτομέρειες. Στο μέλλον θα δουλέψουμε πιο πολύ και να μειώσουμε τα λάθη μας".

Θέλετε να μας κάνετε ένα σχόλιο για τον Μαυρία;

"Έχουμε έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος μπορεί να βελτιωθεί πάρα πολύ και να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να γίνει δυνατός στο μέλλον. Νομίζω οτι ο Χάρης έγινε άντρας πολύ γρήγορα. Έβαλε ένα δρόμο και πλέον δεν φεύγει από αυτόν".

Πιστεύετε ότι η ομάδα χρειάζεται μία μεταγραφή;

"Ζούμε σε μία δύσκολη εποχή, αλλά δουλεύουμε αυτό το κομμάτι. Ως προπονητής κοιτάω και δουλεύω με το ρόστερ που έχω. Αυτό με απασχολεί. Αν πρέπει, ίσως κάνουμε κάτι".

Συμφωνείτε ότι εάν εσείς είχατε αναλάβει νωρίτερα, τότε η κατάσταση βαθμολογικά θα ήταν διαφορετική για τον Παναθηναϊκό;

"Δεν θέλω να μπω στο παρελθόν. Όπως είχα πει με τον ΠΑΟΚ, δεν θέλω να αδικήσω κανέναν. Εγώ ανέλαβα σε μία από τις δυσκολότερες στιγμές για τον Παναθηναϊκός από το 1979 και μετά. Ήταν μία ομάδα που δεν άρεσε. Το ευτύχημα για μένα και το τιμ μου, είναι ότι οι ποδοσφαιριστές γρήγορα κατάλαβαν πολλά.

Αυτά τα τρία ματς που παίξαμε τις τελευταίες ημέρες έδωσαν ελπίδα στον κόσμο. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για το παρελθόν. Ξέρω ότι μπήκα σε ένα δύσκολο και ανηφορικό δρόμο, αλλά δεν θέλω άλλοθι. Σε δέκα μέρες τελειώνει ο Γολγοθάς και μπορούμε να χτίσουμε μία ανταγωνιστική ομάδα και να κοιτάξουμε το μέλλον."

Κρίνοντας εκ των υστέρων, αν προχωρούσατε σε αλλαγές νωρίτερα, η ομάδα θα διεκδικούσε περισσότερα

"Η ερώτηση για τις αλλαγές έχει γίνει πολλές φορές και την έχω απαντήσει. Κάθε προπονητής κοιτάει την ομάδα του και κάνει το καλύτερο. Δεν σημαίνει ότι εάν βάλεις τέσσερις επιθετικούς, θα γίνεις πιο επιθετικός. Πολλές φορές ο προπονητής σκέφτεται πράγματα, αλλά δεν του βγαίνουν στο γήπεδο. Εγώ θέλω έστω και ένα λεπτό, οι ποδοσφαιριστές να μπουν στο γήπεδο και να βοηθήσουν. Πολλές φορές αυτό είναι πολύ σημαντικό".

Πριν αποχωρήσει, ο Χουάν Ρότσα έκανε παράκληση στους δημοσιογράφους να σταθούν στο επίπεδο του ποδοσφαίρου που παίχτηκε στο ντέρμπι:

"Θέλω να το γράψετε, έγινε ένα ντέρμπι σε πολύ υψηλό επίπεδο και χωρίς προβλήματα. Αυτό είναι σημαντικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έγινε ένα όμορφο ματς και αυτό βοηθάει το ποδόσφαιρο μας. Αυτό είναι το κέρδος για όσους ασχολούμαστε. Δείξαμε εμείς και ο Ολυμπιακός ότι οι ελληνικές ομάδες μπορούν να σταθούν στην Ευρώπη. Το ποδόσφαιρο έχει λύπες και χαρές και πάρα πολλά".

* Κόπηκαν 27.673 εισιτήρια και εισπράχτηκαν 336.050 ευρώ

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ