ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ζόνατας και Μπαλόνγκ στηshort-list της επίθεσης

Hannover's Jonathas reacts during the German Bundesliga soccer match between FC Bayern Munich and Hannover 96 in Munich, Germany, Saturday, May 4, 2019. (AP Photo/Matthias Schrader)
Jonathas, AP IMAGES AP IMAGES

Ο Νίκος Νταμπίζας έχει βολιδοσκοπήσει τον Βραζιλιάνο Ζόνατας ντε Ζέσους και τον Ούγγρο Νόρμπερτ Μπαλόνγκ και περιμένει την οριστικοποίηση του μπάτζετ. (VIDEOS)

Η εξοικονόμηση χρημάτων από τους «κομμένους» είναι η προτεραιότητα του Νίκου Νταμπίζα, προκειμένου να ψάξει με πιο ευνοϊκές προϋποθέσεις επιθετικό και αμυντικό χαφ από την αγορά των ελεύθερων.

Στο μεταξύ, ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού «σκανάρει» τις διαθέσιμες επιλογές και έχει δημιουργήσει μία short-list με ονόματα.

Ένας από τους επιθετικούς που εξετάζει ο Νταμπίζας είναι ο 30χρονος Βραζιλιάνος Ζόνατας ντε Ζέσους. Ο Ζόνατας έμεινε ελεύθερος από το Ανόβερο στα τέλη Αυγούστου, έχοντας προλάβει να παίξει στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας. Έχει το αβαντάζ ότι έκανε προετοιμασία και έχει τα χαρακτηριστικά που ζητάει ο Γιώργος Δώνης για την κορυφή της επίθεσης. Ο ύψους 1,90 επιθετικός είναι ένας από τους πιο ποιοτικούς που κυκλοφορούν στο παζάρι και αυτό συνεπάγεται ότι είναι πιο «τσουχτερός».

Ακόμα ένας παίκτης που έχει ξεχωρίσει ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού είναι ο 23χρονος Ούγγρος Νόρμπερτ Μπαλόνγκ. Ο Μπαλόνγκ έχει μείνει ελεύθερος από την Παλέρμο και πληροί τις προδιαγραφές που έχει θέσει ο Νταμπίζας για τον «φουνταριστό» που αναζητά. Επιπροσθέτως, ο Μπαλόνγκ έχει συνεργαστεί με το Δώνη στο ΑΠΟΕΛ και ξέρει τη φιλοσοφία του κόουτς του Τριφυλλιού.

Ο Νταμπίζας έχει βολιδοσκοπήσει και τους δύο επιθετικούς και έχει μάθει τις απαιτήσεις τους. Ωστόσο, δεν έχει καταθέσει πρόταση αφού το μπάτζετ παραμένει σε εκκρεμότητα, ενώ παράλληλα έχει ασχοληθεί και με άλλους ποδοσφαιριστές.

Πάντως, οι συνεχιζόμενες ενοχλήσεις που νιώθει ο Μακέντα, έκανε και την Δευτέρα θεραπεία, ενισχύουν τις σκέψεις των Νταμπίζα και Δώνη για την απόκτηση ενός «9αριού». Ο Ιταλός έχει πρόβλημα και αν λείψει, δεν υπάρχει η εναλλακτική που να πείθει την τεχνική ηγεσία.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ