ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Χρήσιμη η μεταγραφή Βέλεθ, αλλά όχι προτεραιότητα

SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ËÁÑÉÓÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ËÁÑÉÓÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr αναλύει όλα τα δεδομένα στην υπόθεση απόκτησης του Φραν Βέλεθ και εξηγεί για ποιο λόγο δεν αποτελούσε προτεραιότητα για τον Παναθηναϊκό, ειδικά όταν προέχουν άλλες ανάγκες.

Εδώ και καιρό σας είχαμε ενημερώσει ότι ο Βέλεθ έκλεισε στον Παναθηναϊκό για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο παίκτης τότε το διέψευδε, διότι έτσι έπρεπε να κάνει. Πλέον, μπορεί να το παραδεχθεί και επίσημα, αφού οι πράσινοι τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έστειλαν δύο επιστολές στον Αρη.

Στην πρώτη, που έφθασε πριν τρεις εβδομάδες ο Παναθηναϊκός ενημέρωσε τον Αρη ότι "είμαστε σε συζητήσεις με τον Βέλεθ, του οποίου το συμβόλαιο που έχετε λήγει". Σήμερα, η ΠΑΕ έστειλε νέα επιστολή στον Αρη, που έλεγε ότι "έχουμε υπογράψει συμβόλαιο με τον Βέλεθ".

Είναι δύο κινήσεις, που έκανε ο Παναθηναϊκός για τυπικούς λόγους και πλέον θα καταθέσει το συμβόλαιο του παίκτη την 1η Ιουλίου. Φυσικά δεν το κάνουν όλες οι ομάδες αυτό, αλλά ο Παναθηναϊκός ήθελε για ηθικούς λόγους να το κάνει.

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ

Το ζητούμενο είναι αν η μεταγραφή Βέλεθ είναι χρήσιμη και αν αποτελούσε προτεραιότητα για την ομάδα. Θεωρώ ότι ο Βέλεθ είναι σε καλή ποδοσφαιρική ηλικία (29 χρονών), αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι καλύτερος του Σένκεφελντ και του Πούγγουρα. Αρα, έρχεται σαν εναλλακτική λύση και να παλέψει με Κολοβέτσιο και Νούνες (αν δεν φύγει), για μία θέση στα στόπερ. Εχει κάνει καλές χρονιές στον Αρη, παίζει με πολύ πάθος, αλλά είναι και αμυντικός, που κάνει λάθη. Χρήσιμος ναι, προτεραιότητα όχι.

Θεωρώ, λοιπόν, ότι είναι λάθος του Παναθηναϊκού, που βιάστηκε να δώσει 300.000 ευρώ για έναν παίκτη που δεν προορίζεται για βασικός, όταν αυτή την στιγμή υπάρχει ανάγκη για βασικό δεξί μπακ, βασικό δεκάρι, βασικό ακραίο και βασικό χαφ. Και αν δεν αλλάξει κάτι με τον Ινσούα θα χρειαστεί και βασικό αριστερό μπακ.

Με αυτές τις ανάγκες, δεν κλείνεις πρώτα τον τρίτο στόπερ για τη νέα περίοδο. Κλείνεις τις άλλες θέσεις και στη συνέχεια παίρνεις και τον Βέλεθ. Ειδικά, όταν ξέρεις, ότι δεν... βρέχει χρήμα ξαφνικά στον Παναθηναϊκό.

Οσο για τις οικονομικές απολαβές του Βέλεθ, εύχομαι και ελπίζω να μην το βρει μπροστά του ο Παναθηναϊκός στις συζητήσεις, που κάνει για επέκταση των συμβολαίων του Σένκεφελντ και του Πούγγουρα. Ο πρώτος εισπράττει 200.000 ευρώ, ο δεύτερος μέχρι τώρα 60.000 ευρώ, που με τα μπόνους έφθασαν φέτος τις 110.000 ευρώ.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ