ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Το πράσινο ρόστερ σε ακτίνες "Χ"

Παναθηναϊκός: Το πράσινο ρόστερ σε ακτίνες "Χ"

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το βασικό στάδιο προετοιμασίας του στην Ολλανδία και το Sport24.gr καταγράφει την παρουσία κάθε πράσινου υπό τις οδηγίες του Γιώργου Δώνη.

Το βασικό στάδιο προετοιμασίας του Παναθηναϊκού ολοκληρώθηκε μετά από δεκαπέντε μέρες παραμονής στην Ολλανδία και πέντε φιλικά όπου ο Γιώργος Δώνης είχε την ευκαιρία να βγάλει τα συμπεράσματα του.

Άλλωστε τα περισσότερα εξ αυτών ήταν αρκετά δυνατά κόντρα σε Φέγενορντ και Άγιαξ ενώ και οι Φένλο, Μπρέντα και Μπέρσοτ είναι υπολογίσιμοι αντίπαλοι και με την υποσημείωση πως όλες οι ομάδες τις οποίες αντιμετώπισε το τριφύλλι είναι μπροστά σε στάδιο προετοιμασίας καθώς αν δεν έχουν ήδη ξεκινήσει θα ξεκινήσουν σε λιγότερο από μια εβδομάδα τις επίσημες υποχρεώσεις τους.

Ο Παναθηναϊκός αναχώρησε για την Ολλανδία την Δευτέρα 15 Ιουλίου με τον Γιώργο Δώνη να έχει 26 παίκτες στο ρόστερ του και επέστρεψε στην Αθήνα με 30 ποδοσφαιριστές αφού στην πορεία αποκτήθηκαν οι Κολοβός, Νούνες, Ζαχίντ και Μολό οι οποίοι ενσωματώθηκαν στην προετοιμασία των πράσινων.

Το Sport24.gr συγκέντρωσε το χρόνο συμμετοχής όλων των παικτών του τριφυλλιού σε αυτό το βασικό στάδιο προετοιμασίας και σας τον παρουσιάζει.

ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΕΠΑΙΞΑΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΤΣ

Αρχικά να τονίσουμε πως από τους 30 παίκτες που είχε στη διάθεση του ο Γιώργος Δώνης, άλλους σε όλο το βασικό στάδιο, άλλους σε περισσότερες μέρες και άλλους σε λιγότερες σε αυτά τα πέντε φιλικά χρησιμοποιήθηκαν οι 28 εκ των 30.

Οι μόνοι που δεν έπαιξαν ήταν ο Γιοάν Μολό ο οποίος ενσωματώθηκε στην προετοιμασία των πράσινων μια μέρα πριν το προτελευταίο φιλικό με τη Φένλο αλλά και ο 18χρονος γκολκίπερ Γιάννης Μπότσαρης ο οποίος ακολούθησε το βασικό στάδιο για να μετέχει στην προετοιμασία ως τέταρτος τερματοφύλακας και να βοηθάει καλύτερα στην εκγύμναση όλων των πορτιέρε υπό τις οδηγίες του κ. Μαλιαρίτση.

Από εκεί και πέρα από τους 28 που έπαιξαν οι 13 εξ αυτών πήραν την ευκαιρία από τον Γιώργο Δώνη να αγωνιστούν και στις πέντε φιλικές αναμετρήσεις που έδωσε το τριφύλλι σε Ολλανδία και Βέλγιο. Βέβαια σε κάθε προετοιμασία παίζουν ρόλο και οι τραυματισμοί, οι μικροενοχλήσεις που προκύπτουν που πολλές φορές επηρεάζουν και τις συμμετοχές του εκάστοτε ποδοσφαιριστή καθώς κανείς προπονητής δεν ρισκάρει στη διάρκεια της προετοιμασίας. Για αυτό και οι Κουρμπέλης, Μπουζούκης και Μακέντα είναι χαμηλά στη σχετική λίστα.

ΠΡΩΤΟΣ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Ο ΠΟΥΓΓΟΥΡΑΣ

Βλέποντας όμως το συνολικό χρόνο συμμετοχής των ποδοσφαιριστών θα διαπιστώσει κανείς πως ο Αχιλλέας Πούγγουρας ήταν ο παίκτης που έπαιξε περισσότερο από κάθε άλλον. Πήρε χρόνο και στις πέντε αναμετρήσεις και αγωνίστηκε 316 λεπτά συνολικά. Είναι άλλωστε ένας εκ των δυο, ο άλλος είναι ο Χρήστος Δώνης, που κόντρα στον Άγιαξ έπαιξε για 90 λεπτά και έγινε αλλαγή στις καθυστερήσεις.

Τον Πούγγουρα ακολούθησαν σε χρόνο συμμετοχής οι Ινσούα με 297 λεπτά και Δώνης με 289 ενώ η πρώτη πεντάδα κλείνει με τους Κολοβέτσιο και Χατζηγιοβάνη.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως ο Δώνης και οι συνεργάτες του αν και όλα δείχνουν πως και τη φετινή σεζόν βασικός κάτω από τα γκολπόστ θα είναι ο Σωκράτης Διούδης επέλεξαν να δώσουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής στον Κωνσταντίνο Κότσαρη ώστε να έχει λεπτά αγωνιστικού ρυθμού στα... χέρια του. Ο νεαρός γκολκίπερ έπαιξε σε 262 λεπτά, ενώ ο Διούδης σε 135 και τα υπόλοιπα τα πήρε ο Νίκος Χριστογεώργος.

ΕΔΩΣΕ ΑΡΚΕΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟΝ ΚΟΛΟΒΟ

Επίσης, άξιο αναφοράς είναι πως ο Δημήτρης Κολοβός παρά το γεγονός ότι εντάχθηκε στην προετοιμασία μια μέρα πριν το δεύτερο φιλικό με την Μπέερσοτ πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής στα πόδια του με τον Γιώργο Δώνη να προσπαθεί να τον κάνει με το καλημέρα ένα με το υπόλοιπο σύνολο.

Όσο για τους επτά μικρούς που ακολούθησαν την προετοιμασία, Αλεξανδρόπουλος, Αθανασακόπουλος, Σερπέζης, Βαγιαννίδης, Ζαγαρίτης, Χριστογεώργος και Μπότσαρης ο πρώτος εξ αυτών ήταν αυτός που πήρε τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής στα πόδια του. Ο Αλεξανδρόπουλος έπαιξε σε 181 λεπτά και χρησιμοποιήθηκε και στα πέντε φιλικά που έδωσε ο Παναθηναϊκός.

ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΤΑ ΓΚΟΛ Ο ΜΑΚΕΝΤΑ

Το τριφύλλι σε αυτά τα πέντε παιχνίδια είχε απολογισμό τρεις νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα με τέρματα 7-3 υπέρ του, με τα επτά γκολ να προέρχονται από τρεις παίκτες του και συγκεκριμένα τους τρεις επιθετικούς του. Ο Μακέντα, αν και είχε λιγότερο χρόνο συμμετοχής από τον Βέργο, πέτυχε τέσσερα γκολ, δυο κόντρα στη Φέγενορντ και δυο κόντρα στον Άγιαξ, ενώ του ακυρώθηκε ένα ακόμη.

Από εκεί και πέρα δυο γκολ σημείωσε ο Νίκος Βέργος και ένα πανέμορφο γκολ πέτυχε ο Αργύρης Καμπετσής ο οποίος χρησιμοποιήθηκε όμως λιγότερο απ' τους άλλους δυο στη θέση του φορ. Αναφορά πρέπει να γίνει και στον Τάσο Χατζηγιοβάνη, που είχε συνεισφορά στα τρία από τα επτά γκολ του Παναθηναϊκού μοιράζοντας τρεις ασίστ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΜΑΤΣ ΧΡ.ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΚΟΛ
1. Αχιλλέας Πούγγουρας 5 316 -
2. Εμάνουελ Ινσούα 5 297 -
3. Χρήστος Δώνης 5 289 -
4. Δημήτρης Κολοβέτσιος 5 283 -
5. Τάσος Χατζηγιοβάνης 5 278 -
6. Κωνσταντίνος Κότσαρης 5 262 -
7. Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης 4 234 -
8. Δημήτρης Κολοβός 4 231 -
9. Ματίας Γιόχανσον 4 230 -
10. Νίκος Βέργος 5 196 2
11. Δημήτρης Εμμανουηλίδης 5 181 -
12. Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος 5 181 -
13. Φάνης Μαυρομμάτης 5 180 -
14. Φεντερίκο Μακέντα 3 179 4
15. Γιάννης Μπουζούκης 4 173 -
16. Βαγγέλης Θεοχάρης 5 171 -
17. Αργύρης Καμπετσής 5 162 1
18. Βασίλης Ζαγαρίτης 5 153 -
19. Δημήτρης Κουρμπέλης 3 151 -
20. Δημήτρης Σερπέζης 4 137 -
21. Σωκράτης Διούδης 3 135 -
22. Κώστας Αποστολάκης 4 117 -
23. Ανδρέας Αθανασακόπουλος 3 112 -
24. Ζοάο Νούνες 2 90 -
25. Γκίας Ζαχίντ 2 90 -
26. Άντερσον Κριστιάν Κόναν 2 73 -
27. Νίκος Χριστογέωργος 2 53 -
28. Γιώργος Βαγιαννίδης 1 28 -
29. Γιάννης Μπότσαρης - - -
30. Γιοάν Μολό - - -

*Οι Κολοβός, Νούνες, Ζαχίντ και Μολό ενσωματώθηκαν στον Παναθηναϊκό αφού η αποστολή βρισκόταν στην Ολλανδία και εν μέσω των φιλικών αγώνων.

ΟΙ 18ΑΔΕΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ Κ19

Το τριφύλλι επέστρεψε πλέον στην Αθήνα και από εδώ και στο εξής ο Γιώργος Δώνης αναμένεται στα φιλικά που ακολουθούν με Γαλατασάραι το Σάββατο 3/8 και Μπεσίκτας το Σάββατο 10/8 αλλά και σε αυτό με την Ξάνθη στις 17/8 είτε να παίρνει 18άδα, είτε να έχει μαζί του είκοσι ποδοσφαιριστές.

Ενώ θα πρέπει τέλος να σημειώσουμε πως οι πράσινοι περιμένουν και άλλους παίκτες να ενσωματωθούν στο ρόστερ τους και είναι αρκετά πιθανό κάποιοι εκ των μικρών πλέον να κατέβουν στις προπονήσεις της Κ19.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ