ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Το ΟΑΚΑ προκάλεσε μεγάλη ζημιά

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Οι συνέπειες από τη μετακόμιση του Παναθηναϊκού από το “Απόστολος Νικολαΐδης” δεν είναι μόνο ποδοσφαιρικές, αλλά και οικονομικές. Το Sport24.gr αποκαλύπτει το κόστος.

Η μετακόμιση του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού από το “Απόστολος Νικολαΐδης” στο “Σπύρος Λούης” το καλοκαίρι του 2018, ήταν το αποτέλεσμα της διαμάχης της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη. Η αλλαγή έδρας προκάλεσε αρκετές συζητήσεις και εκτιμήσεις γύρω από τις αγωνιστικές συνέπειες που θα είχε για το Τριφύλλι.

Η επιρροή που θα είχε το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας στην ομάδα του Γιώργου Δώνη δεν μπορεί να αποτιμηθεί σε νούμερα. Η “καυτή” ατμόσφαιρα, η μικρή απόσταση των εξεδρών από το χόρτο που δημιουργεί πίεση στον αντίπαλου και η συμπαράσταση του κόσμου δεν προσδιορίζονται ποσοτικά και ο καθένας μπορεί να τους δώσει διαφορετική διάσταση. Για παράδειγμα, ο Γιώργος Δώνης στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με τον Παναιτωλικό, έδωσε τη δική του εκδοχή για την πιθανή επιστροφή στο “πατρικό” του Παναθηναϊκού.

Ωστόσο, υπάρχει μία παράμετρος στη χρήση του ΟΑΚΑ που είναι μετρήσιμη: το χρηματικό κομμάτι. Σύμφωνα με τις ετησίες οικονομικές καταστάσεις της ΠΑΕ, η μετακόμιση στο “Σπύρος Λούης” προκάλεσε μεγάλη απώλεια εσόδων που δεν καλύφθηκε ούτε στο ελάχιστο. Το λογιστήριο εκτίμησε ότι η ζημιά ανέρχεται στα 1.465.000 εκατομμύρια ευρώ και την κατέγραψε στην έκθεση του.

Το μεγαλύτερο μέρος της χασούρας προκύπτει από την ενοικίαση των 16 σουιτών, που είχαν τοποθετηθεί στις κεντρικές θύρες του “Απόστολος Νικολαΐδης” επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Η ΠΑΕ νοίκιαζε την καθεμία από αυτές προς 75.000 ευρώ ετησίως και το συνολικό κέρδος άγγιζε τα 1,2 εκατομμύρια ευρώ. Το ΟΑΚΑ έχει μπουθ που προορίζονται για ανάλογο σκοπό, αλλά δεν είχαν απήχηση μεταξύ των εύπορων φίλων του Τριφυλλιού.

Το υπόλοιπο ποσό χάθηκε από τις εισπράξεις της μπουτίκ που διατηρούσε η ΠΑΕ στην οδό Τσόχα. Πριν ή μετά τα παιχνίδια στο “Απόστολος Νικολαΐδης”, οι θεατές έσπευδαν στο κατάστημα για να προμηθευτούν είδη της Green Team και αύξαναν σημαντικά το τζίρο. Ωστόσο, μετά τη μετακόμιση στο ΟΑΚΑ αυτό έχει πάψει να συμβαίνει, για ευνόητους λόγους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ενοίκιο στο “Σπύρος Λούης” είναι μικρότερο σε σύγκριση με το αντίστοιχο για το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Η ΠΑΕ κατέβαλε στον Ερασιτέχνη 250.000 ευρώ ετησίως, ενώ το μίσθωμα που πληρώνει στη ΓΓΑ για το Ολυμπιακό Στάδιο είναι 243.000 ευρώ. Όμως, εν τέλει η ζημιά προκλήθηκε από αλλού...

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ