ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Το μεταγραφικό δελτίο των "πρασίνων"

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΩΝΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟΥ ΝΤΑΜΠΙΖΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Δώνης, Νταμπίζας EUROKINISSI SPORTS

Μάζουρεκ, Μαυροπάνος, Κονέ, Μυστακίδης, Σιαμπάνης... Το Sport24.gr εξηγεί τι ισχύει για τα ονόματα που ακούγονται για τη μεταγραφική ενίσχυση του Παναθηναϊκού.

ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και ΑΕΚ προσπαθούν να κλείσουν τα κενά τους εν όψει του Ιανουαρίου, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος φέτος είναι ο "φτωχός συγγενής". Το "Τριφύλλι" εφαρμόζει πολιτική λιτότητας και αυτό αποτυπώνεται στον τρόπο που κινείται για την ενίσχυση του.

Ο 20χρονος ομογενής εξτρέμ Πάνος Αρμενάκας είναι η πρώτη προσθήκη για τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο του 2019. Από εκεί και πέρα, οι Νταμπίζας και Δώνης ασχολούνται με μερικές περιπτώσεις για την ενίσχυση του ρόστερ, χωρίς να είναι βέβαιο ότι θα πραγματοποιηθεί δεύτερη μεταγραφή.

Στο "πράσινο" ρεπορτάζ κυκλοφορούν εδώ και καιρό τα ονόματα των Κονέ, Μαυροπάνου, Μυστακίδη και Σιαμπάνα, ενώ εσχάτως προστέθηκε ο Μάζουρεκ. Το Sport24.gr εξηγεί τι ισχύει με τον κάθε ποδοσφαιριστή και υπό ποιες προϋποθέσεις θα φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

ΦΡΑΝΚΟ ΜΑΖΟΥΡΕΚ

Εξ' ορισμού, ο Παναθηναϊκός δεν έχει το δικαίωμα να τον αποκτήσει επειδή ο Φράνκο Μάζουρεκ είναι ξένος και ο περιορισμός προβλέπει μόνο την απόκτηση μόνο Ελλήνων για τον Ιανουάριο. Το καλοκαίρι, όμως, είναι μία άλλη ιστορία. Ο Αργεντινός επιτελικός χαφ του Παναιτωλικού μένει ελεύθερος τον Ιούνιο και οι πρώτες συζητήσεις για να μείνει στο Αγρίνιο δεν αποδίδουν... Ο Μάζουρεκ διαθέτει χαρακτηριστικά που λείπουν από το ρόστερ του Παναθηναϊκού και αρέσει στους Νταμπίζα - Δώνη. Το σχετικό μήνυμα έχει περάσει στην πλευρά του ποδοσφαιριστή, αλλά προς το παρόν η υπόθεση δεν έχει προχωρήσει. Πάντως, από την 1η Ιανουαρίου ο Μάζουρεκ έχει το δικαίωμα να διαπραγματευτεί και να υπογράψει με όποια ομάδα θέλει.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΥΡΟΠΑΝΟΣ

Ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος αποθεραπεύτηκε από τον τραυματισμό του, αλλά δεν παίρνει χρόνο στην Άρσεναλ, εξαιτίας του υψηλού ανταγωνισμού. Θεωρητικά, ένας εξάμηνος δανεισμός στον Παναθηναϊκός θα ήταν ιδανικός για τον ποδοσφαιριστή. Όμως, ναι μεν οι Νταμπίζας - Δώνης έχουν εξαιρετική άποψη για τις ικανότητες του Μαυροπάνου, αλλά τον θέλουν δανεικό για τουλάχιστον 1,5 χρόνο. Είναι μία παράμετρος που είναι άγνωστο εάν τη συζητά ο 21χρονος στόπερ, σε αντίθεση με τους ανθρώπους της Άρσεναλ οι οποίοι δεν είναι αρνητικοί στην προοπτική της παραχώρησης του Μαυροπάνου στον Παναθηναϊκό.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ

Πριν μερικές ημέρες ο Γιάννης Μυστακίδης διέκοψε τον δανεισμό του στον ΠΑΣ Γιάννινα και αναζητεί ομάδα. Ωστόσο, ο 24χρονος επιθετικός δεν είναι ελεύθερος, αφού ανήκει στον ΠΑΟΚ και κατά συνέπεια, ο Παναθηναϊκός δεν ασχολείται υπό αυτές τις προϋποθέσεις. Εφόσον ο Μυστακίδης λύσει το συμβόλαιο του, τότε ο Νταμπίζας και ο Δώνης θα εξετάσουν την περίπτωση του, σε συνδυασμό με το γενικότερο σχεδιασμό στο ρόστερ για τους επιθετικούς. Γιατί ο Μυστακίδης έχει παρόμοιο στυλ με τους Μουνιέ και Άλτμαν και δεν δίνει το κάτι διαφορετικό.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΕ

Ευρισκόμενος εκτός δράσης από τον προηγούμενο Μάιο, ο Παναγιώτης Κονέ ψάχνει ομάδα για να επανακάμψει στο ποδόσφαιρο. Ο 31χρονος κεντρικός χαφ δέχεται να συζητήσει μία συνεργασία με λιγότερα χρήματα σε σχέση με το κασέ του, προκειμένου να μην συνεχίσει ανενεργός. Ωστόσο, για να συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό, ο Κονέ θα έπρεπε να δεχτεί μειωμένες αποδοχές για τουλάχιστον 1,5 χρόνο και αυτή η προοπτική δεν δελεάζει τον διεθνή ποδοσφαιριστή. Από την άλλη, ο Νταμπίζας δεν πρόκειται να προσφέρει εξάμηνο συμβόλαιο για έναν παίκτη, ο οποίος θα χρησιμοποιήσει τον Παναθηναϊκό για την ανάταση της καριέρας του.

ΜΑΡΙΟΣ ΣΙΑΜΠΑΝΗΣ

Ο Μάριος Σιαμπάνης μένει ελεύθερος στις 30 Ιουνίου και έχει διαφωνίες με τον ΠΑΟΚ για την ανανέωση του συμβολαίου του. Θεωρητικά, ο Παναθηναϊκός μπορεί να επωφεληθεί από την 1η Ιανουαρίου και να κλείσει για το καλοκαίρι τον 19χρονο γκολκίπερ. Όμως, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. Αφενός ο Νταμπίζας δεν πρόκειται να διαταράξει τις σχέσεις του με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, με τους οποίος σίγουρα θα συζητήσει για άλλους παίκτες, όπως για παράδειγμα τον Εργκούς Κάτσε. Αφετέρου, στο ρόστερ υπάρχουν τρεις νεαροί ταλαντούχοι τερματοφύλακες, οι Ξενόπουλος, Κότσαρης και Χριστογεώργος και ο Δώνης πρέπει να αποφασίσει για τη διαχείριση τους. Η οποία θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο με την έλευση του Σιαμπάνη. Τέσσερις γκολκίπερ με ταλέντο, περίπου στην ίδια ηλικία, απλώς για να διεκδικούν τη θέση του αναπληρωματικού του Διούδη, είναι υπερβολή για τον μνημονιακό Παναθηναϊκό.

Photo Credits: Eurokinissi

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ