ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Το "Buy-out" στο συμβόλαιο του Δώνη

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ / ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΦΕΝΛΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ / ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΦΕΝΛΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr γράφει για τη ρήτρα εξαγοράς στο συμβόλαιο του Γιώργου Δώνη με τον Παναθηναϊκό και το διερευνητικό τηλεφώνημα του ανθρώπου της Χάντερσφιλντ.

Αναπάντεχη ήταν η σύνδεση του Γιώργου Δώνη με τον πάγκο της Χάντερσφιλντ. Στη ρευστότητα που επικρατεί στον Παναθηναϊκό, ο προπονητής θεωρείται ένα από τα ελάχιστα σημεία αναφοράς και η πιθανότητα της αποχώρησης του προκάλεσε ανησυχία.

Όμως, πως θα μπορούσε η Χάντερσφιλντ να προσλάβει τον Γιώργο Δώνη, όταν εκείνος δήλωσε στη "The Sun" ότι τα πάντα εξαρτώνται από τον Παναθηναϊκό; Διότι είναι προφανές ότι η διοίκηση δεν θα συναινούσε στη... μεταγραφή του προπονητή της, τρεις ημέρες πριν από την έναρξη της Superleague.

Η απάντηση κρύβεται στο "Buy-out" που εμπεριέχεται στο συμβόλαιο του Γιώργου Δώνη με τον Παναθηναϊκό. Υπάρχει όρος που προβλέπει ότι ο Δώνης μένει ελεύθερος, αν μία ομάδα καταβάλλει 1 εκατομμύριο ευρώ.

Άρα ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε να εμποδίσει τη συνεργασία του Δώνη με τη Χάντερσφιλντ, αν εισέπραττε τη ρήτρα. Ωστόσο, η αγγλική ομάδα δεν έδειξε διατεθειμένη να πληρώσει αποζημίωση και θα ενδιαφερόταν για το "τραίνο" μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα παραιτούνταν.

ΕΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ

Η "The Sun" δημοσίευσε τις δηλώσεις του Δώνη το μεσημέρι της Τετάρτης (21/8), ωστόσο ο Νίκος Νταμπίζας και οι "πράσινοι" διοικούντες ήταν ενήμεροι για την υπόθεση από την προηγούμενη μέρα. Ο Δώνης τους είχε πληροφορήσει για το τηλεφώνημα που δέχτηκε από την Αγγλία (σ.σ. πιθανότατα από τον πρόεδρο, Φιλ Χόντγκισον) και για την ευγενική άρνηση του να συζητήσει επί της ουσίας.

Η πραγματικότητα είναι ότι ο Άγγλος που μίλησε με τον Δώνη, ήθελε να διερευνήσει τις προθέσεις του και δεν πρότεινε κάτι συγκεκριμένο. Ακόμα και έτσι, ο Δώνης απάντησε ότι δεν σκοπεύει να αποχωρήσει τώρα από τον Παναθηναϊκό, παρότι είναι όνειρο ζωής για αυτόν να δουλέψει στην Championship.

Από τον άνθρωπο της Χάντερσφιλντ που μίλησε με τον Δώνη δεν δόθηκε συνέχεια. Όμως, η δημοσίευση των δηλώσεων του Δώνη στη "the Sun" δημιούργησε αναταραχή στον Παναθηναϊκό και εξώθησε τον Δώνη να προβεί σε διευκρινιστική τοποθέτηση στο επίσημο site της ΠΑΕ. Επειδή ουδέποτε τέθηκε ρεαλιστικό σενάριο μετακόμισης του Δώνη στην Αγγλία, αλλά επικοινωνιακά σηκώθηκε σκόνη...

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ