ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Θωρακίζει τους μπακ-χαφ ο Δώνης

SUPERLEAGUE / ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γιώργος Δώνης προσανατολίζεται στο σύστημα 3-5-2 για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΟΦΗ, έχοντας συγκεκριμένους λόγους.

Το πρώτο από τα δύο... πειραματικά παιχνίδια που απομένουν μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος θα δώσει την Κυριακή (14/4) ο Παναθηναϊκός, υποδεχόμενος τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ. Η αναμέτρηση έχει το χαρακτήρα του πειράματος, επειδή ο Γιώργος Δώνης θα παρατάξει ενδεκάδα που υπό άλλες προϋποθέσεις δεν θα τη δοκίμαζε ούτε στο δίτερμα στο "Γεώργιος Καλαφάτης".

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού προσανατολίζεται να εφαρμόσει το σύστημα 3-5-2. Ο Κότσαρης θα υπερασπιστεί την εστία, οι Πούγγουρας, Κολοβέτσιος, Οικονόμου θα είναι οι τρεις στόπερ, ο Αποστολάκης θα είναι ο δεξιός μπακ-χαφ και ο Χατζηθεοδωρίδης ο αριστερός μπακ-χαφ, οι Στάικος, Κάτσε και Χρήστος Δώνης θα συνθέσουν την τριάδα της μεσαίας γραμμής και οι Καμπετσής και Μακέντα θα αρχίσουν στην επίθεση.

Ο Δώνης προκρίνει τη χρησιμοποίηση τριών κεντρικών αμυντικών, διότι οι δύο ακραίοι που είναι διαθέσιμοι, ο Αποστολάκης δεξιά και ο Χατζηθεοδωρίδης αριστερά, δεν ανταποκρίνονται εξίσου καλά στα ανασταλτικά καθήκοντα τους. Επομένως και ο Δώνης θέλει τριάδα στο κέντρο της άμυνας, για να έχει ασφάλεια και να επιτρέψει στους μπακ-χαφ του να μένουν ψηλά στο γήπεδο.

Ακόμα ένα σενάριο που επεξεργάζεται ο Δώνης είναι το 3-4-3. Στο συγκεκριμένο ενδεχόμενο, θα μείνει εκτός ενδεκάδας ένας από τους τρεις κεντρικούς χαφ και τη θέση του θα την πάρει ένας εκ των Μουνιέ ή Χατζηγιοβάνη.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ