ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Τα πρώτα τετ-α-τετ μετά τον ΟΦΗ

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Οι Νταμπίζας και Δώνης προσπαθούν να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού και να λύσουν και τα δικά τους ζητήματα.

Να αφήσουν το χρόνο να δουλέψει για την ηρεμία του Παναθηναϊκού, αποφάσισαν ο Νίκος Νταμπίζας και ο Γιώργος Δώνης. Μία από τις επιλογές που συζήτησαν στη μεταξύ τους επικοινωνία την Κυριακή (1/9), ήταν να μιλήσουν εκτενώς στους παίκτες για την ήττα από τον ΟΦΗ και να τους τσιτώσουν, εν όψει των παιχνιδιών με τον Άρη και τον Ολυμπιακό.

Εν τέλει, ο Νταμπίζας και ο Δώνης προτίμησαν πιο ήπιες δράσεις. Ο Δώνης άρχισε την προσπάθεια αντιστροφής του κλίματος, λέγοντας στους παίκτες ότι πρέπει να δείξουν τον εγωισμό τους αρχής γενομένης από τη Θεσσαλονίκη. Ακόμα, ο Δώνης έκανε και μία πρώτη ανάλυση των λαθών, αλλά δεν επεκτάθηκε πολύ, γιατί υπάρχουν και απόντες. Αυτή την εβδομάδα λείπουν οι διεθνείς, αφού οι Κουρμπέλης και Κολοβός έχουν ενσωματωθεί στην Εθνική Ελλάδας και οι Μπουζούκης, Καμπετσής και Αποστολάκης στην Κ21.

Ο Δώνης και οι συνεργάτες του είχαν και αρκετά τετ-α-τετ με τους παίκτες, για πιο εξειδικευμένες παρατηρήσεις. Ωστόσο, το προπονητικό επιτελείο δεν χρησιμοποίησε αυστηρές εκφράσεις, προκειμένου να αποφορτιστεί η ατμόσφαιρα. Όπως και να έχει, οι "πράσινοι" δέχτηκαν ένα σκληρό χτύπημα, που αποτελεί πισωγύρισμα και δεν είναι συνηθισμένοι να αντιδρούν, αφού τώρα φτιάχνουν... χαρακτήρα.

ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ

Άλλωστε, είναι γεγονός ότι ο Νταμπίζας και ο Δώνης πρέπει να ηρεμήσουν και εκείνοι. Όταν η ένταση ανεβαίνει κατακόρυφα, είναι λογικό και οι επικεφαλής να μην έχουν το πιο καθαρό μυαλό. Επομένως, ο τεχνικός διευθυντής και ο προπονητής θα αναλύσουν ξανά με περισσότερη ψυχραιμία την κατάσταση και θα καθορίσουν τις ενέργειες τους.

Είναι προφανές ότι ακόμα και στη μεταξύ τους σχέση, οι Νταμπίζας και Δώνης έχουν να επιλύσουν κάποια θέματα. Δεν είναι... σκοτωμένοι, αλλά όπως όλοι οι άνθρωποι οι οποίοι εργάζονται μαζί καθημερινά, σε συνθήκες μεγάλης πίεσης, έχουν τις εκκρεμότητες τους. Βέβαια, οι δύο άνδρες γνωρίζονται χρόνια και έχουν ξεπεράσει αρκετές δυσκολίες στη συνεργασία τους.

Αυτό που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης είναι ότι ουδέποτε κινδύνεψε η θέση του Γιώργου Δώνη. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Νταμπίζας, καθώς και του Γιάννη Αλαφούζου και έχει το περιθώριο να διορθώσει τις δυσλειτουργίες στην ομάδα. Από το καλοκαίρι του 2018 άρχισε η εφαρμογή ενός τριετούς πλάνου και η διοίκηση πιστεύει ότι ο Δώνης είναι ο κατάλληλος για να το εξελίξει.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ